Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ett något skadeskjutet United U23 åkte till Carrow Road och bortaslog Norwich med 1-2 efter att ha vänt ett tidigt underläge via mål av Barlow och Traore, vilket innebar att man klev upp i serieledning (om än förmodligen bara temporärt) i sin serie.

United XI: Fojticek – Puigmal, Taylor, Mengi, McGhee – Garner, Galbraith, Levitt – Barlow, Gomes (c), Traore

United bänk: Carney, Ramazani, Helm, Wellens, Mejbri

Manager: Neil Wood

Norwich XI: 1 Mair – 2 Thomas (c), 5 Omobamidele, 6 Milovanovic, 3 Nizet – 11 Martin, 8 Adshead, 4 Tomkinson, 7 Fitzpatrick – 9 Idah, 10 Ahadme

Norwich bänk: 12 MacAlear, 13 Blair, 14 Hondermarck, 15 Hutchinson, 16 Scully

Manager: David Wright

Domare: Ryan Atkin

Inför: United saknade flertalet spelare, noterbart ytterbackar där man spelade mittfältarna Puigmal och McGhee. Laird (knäskadad), Devine, Bernard, Mellor (sjuk) och Kovar (kanske tillbaka nästa match) saknades, och nye målvakten Bishop var inte redo än. Barlow var däremot tillbaka från Tromsö efter att den norska ligasäsongen tagit slut, och han såg inte ut att skickas ut på något nytt lån.

Samtliga av Fojticek, Carney och Taylor är utlånade till non-league klubbar, vilket innebär att de är tillgängliga att spela matcher med U23 också.

Båda lagen var i bra form med fyra vinster och en förlust vardera på senaste fem matcherna i PL2.

Första: United tog avsparken på Carrow Road. Det var dock hemmalaget som tog ledningen, och det redan efter tre minuters spel. Ett inlägg av Thomas från Uniteds vänsterkant möttes av Ahadme som utan problem kunde nicka in 1-0 över en chanslös Fojticek - inte helt starkt försvarat av Taylor som lät Ahadme nicka ohotat.

Idah placerade strax därefter ett skruvat skott utanför bortre, framspelad av Martin. Galbraith borde ha gjort det bättre när han i 11e minuten avslutade på ett inspel av Traore, tyvärr så var avslutet svagt och han fick det inte på mål.

Norwich dominerade första kvarten rätt hårt innan United till slut tog sig i kragen och började klara av att hålla bollen lite. Kvitteringen kom i 17e minuten då Gomes chippade fram Barlow som satte foten till och lobbade en utrusande Mair, och fick se bollen slinka tätt under ribban in till 1-1.

Tomkinson fick matchens första gula kort när han fällde Barlow tätt utanför straffområdet efter halvtimmen spelad. Gomes skruvade dock frisparken över. United anföll väl och utökade i 37e, då Barlow spelade fram Puigmal ute på högerkanten och denne med ett inspel fann Traore som direktsköt, dock så parerade Mair men inte bättre än rakt ut, så Traore kunde raka in returen till 1-2.

Efter en misslyckad stötbrytning av Mengi så spelade Ahadme fram Idah till att ta ett avslut mitt i boxen, men han misslyckades att få bollen på mål. När domaren blåste av för pausvila så var United i ledning efter att ha hämtat sig väl från en rätt usel första kvart.

Andra: Inga byten gjordes innan Norwich sparkade igång andra halvleken. Norwich hade efter knappa två minuter ett bra läge, men Idah's avslut gick tätt utanför bortre. United hade en oerhörd tur med domslutet när Fitzpatrick fälldes i straffområdet av McGhee i 49e, men domare Atkin friade. United kontrade strax därpå och Gomes placerade ett avslut tätt utanför.

Efter att ha väggat med Gomes så fick Levitt iväg ett avlsut mot mål som Mair parerade åt sidan. Traore utmanade Mair med ett skott utifrån i 60e och tvingade fram en fin enhandsräddning från målvakten. Framspelad av just Traore så kom Galbraith nära med ett vinklat direktskott, men han missade målet.

Fitzpatrick fick lämna plats för Hondermarck när Norwich gjorde matchens första byte. Barlow blev liggande i 68e efter att ha fått en axel i huvudet vid en hörna. Efter en stunds behandling så kunde han dock fortsätta. Några minuter senare blev han dock sittande igen och det stod klart att han behövde bytas ut - in kom Mejbri.

Milovanovic fick vandra av skadad efter att ha blivit sittande i 79e, och han ersattes av MacAlear. Taylor åkte på gult kort i 84e för att ha kapat Ahadme, fast reprisen visade att han träffade boll ändå. Ahadme fick lämna plats för Huchinson strax därpå, innan Nizet åkte på gult för att ha dragit ner Puigmal. Matchavslutningen bjöd bara på några halvchanser innan domare Atkin blåste av för full tid.

I och med vändningen och vinsten så gick United upp i topp i sin serie, även om man bara är en poäng före West Ham med en match mer spelad. Till tredjeplacerade WBA är det dock 12p med två matcher mer spelade.

Frånsett en rätt svag första kvart så stod United för en bra insats. Puigmal och Barlow var pigga, och både Garner och Levitt såg bra ut centralt, särskilt i passningsspelet.