United åkte till Emirates och fick i slutändan se sig besegrade efter en actionpackad match där man inte höll måttet utan Casemiro...

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw – Eriksen, McTominay – Antony, Bruno (c), Rashford – Weghorst
United bänk: Heaton, Lindelöf, Maguire, Malacia, Fred, Mainoo, Pellistri, Elanga, Garnacho

Arsenal XI: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Ödegaard (c), Partey, Xhaka – Saka, Nketiah, Martinelli

Arsenal bänk: Turner, Tierney, Holding, Tomiyasu, Trossard, Vieira, Lokinga, Marquinhos, Rowe

Domare: Anthony Taylor

Inför: Den enda ändringen ten Hag gjorde från Palace-matchen var framtvingad av Casemiros avstängning – han ersattes av McTominay.

Arteta å sin sida gjorde inga ändringar alls jämfört med NLD-vinsten. Nyförvärvet Trossard fick börja på bänken.

Första: United, för dagen i vitt och svart, tog hand om avsparken på Emirates. Arsenal rivstartade dock, och anföll aggressivt direkt första fem minuterna, men den enda utdelningen var en ofarlig hörna och ett skott utanför av Ödegaard.

I 6e minuten så ramlade Bruno väldigt lätt över Ramsdale i straffområdet och gastade högt efter straff, men domare Taylor var inte ett dugg intresserad, och reprisbilderna gav honom nog rätt. Efter Arsenals inledande anstormning så började spelet bölja mycket fram och tillbaka, där lagen turades om att ha bollen och försöka ta sig in i motståndarens straffområde. Dock med begränsad framgång, måste sägas.

I 17e minuten så lossnade det, när Rashford bröt en Partey-passning som hamnade hos Bruno, Bruno gav tillbaka bollen och Rashford drog sig förbi Partey, vek lite inåt och avfyrade ett stenhårt skott in nere vid ena stolpen till 0-1. Nån minut senare åkte White på matchens första gula då han saxade ner Rashford.

Kvitteringen kom dock i 24e, då Arsenal fick ut en boll till Xhaka på Uniteds högerkant efter en hörna, och denne svingade in ett inlägg mot bortre stolpen, där Nketiah slank in bakom Wan-Bissaka och ohotat nickade in 1-1 förbi en chanslös De Gea. Typisk Wan-Bissaka-miss att inte ha koll på motståndare som springer in bakom.

På en kontring i 28e så fyrade McTominay av ett skruvat skott som Ramsdale fick tippa till hörna. I 33e så ville Arteta att Shaw skulle gå fult för repeterade fällningar då han hade ner Saka, men hans protest ledde bara till att han själv fick syna ostskivan.

En stor anledning till att det böljade tillbaka så mycket var att ingetdera mittfält såg särskilt stabilt ut. Partey var slarvig och McTominay osynlig. United saknade helt klart Casemiro på mitten. På tilläggstiden så föll Wan-Bissaka i boxen i en duell med Martinelli, och United ville ha straff. Domare Taylor friade dock.

När domare Taylor blåste av för pausvila efter två tilläggsminuter så var ställningen oavgjord, vilket nog inget av lagen kunde vara alltför missnöjt med. Båda lagen hade klart utrymme för förbättringar till andra halvlek iallafall.

Andra: Arteta gjorde en ändring innan Arsenal sparkade igång tillställningen igen: den i första halvlek inte alltför lyckade White fick lämna plats för Tomiyasu. Redan i 47e så fick Antony syna det gula kortet för att ha fällt Zinchenko. Antony fick ett kontringsläge framspelad av Weghorst strax därpå, men hans touch var klumpig och lät Partey hinna emellan. Gabriel ville ha straff efter att Weghorst snubblat över honom i straffområdet, men domare Taylor var återigen inte intresserad utan friade.

Xhaka var bra nära att komma igenom på ett instick av Ödegaard, men Martinez kom med en glidbrytning och skickade bollen till hörna. Nån minut senare så kom 2-1 då Saka bröt in förbi Eriksen och drog iväg ett bra skott intill bortre stolpen.

Rashford var omgående nära att få till en kvittering när han tråcklade sig in i straffområdet från vänster, men hans låga skott parerades av Ramsdale. 2-2 kom i 59e då Ramsdale försökte plocka ner en hörna, men krockade med Tomiyasu och bara släppte ner den mitt framför Martinez som slängde sig fram och lobbnickade bollen in i mål, där Gabriel misslyckades med att nickrensa på linjen.

Nketiah fick en chans i 64e då han var rätt ren mitt i boxen och fick en passning av Saka, men han misslyckades helt med avslutet som rann iväg utanför mål. Ödegaard fick sen ett bra skottläge mitt i boxen, men Eriksen blockerade bra.

Saka kom bra nära att kopiera sitt mål (ish) i 70e då han bröt in och skruvade ett skott stolpe ut i 70e. United passade på att plocka av Antony för Fred. Därmed så flyttade Bruno ut till höger igen (förhoppningsvis med bättre resultat än senast). Det var däremot Arsenal som kontrollerade bollinnehavet, och hade gjort det större delen av andra halvlek, frånsett en kort period efter 2-1-målet.

Rashford var bra nära att komma loss på en djupledsboll av Bruno (fint förarbete av Weghorst också) i 78e, men han fastnade mellan Tomiyasu och Ramsdale och föll. Han ville ha något för det, men domare Taylor friade igen. Strax därefter så fick Martinelli iväg ett sktot efter att ha brutit in, men Martinez nicktäckte till en resultatlös hörna.

Martinelli fick lämna plats för en debuterande Trossard i 82a. Strax därpå åkte Shaw på gult kort när han stämplade Saka. Frisparken damp ner i en klunga mitt i boxen, där Varanes rensningsförsök studsade på en rygg och friställde Nketiah, vars avslut på mål dock parerades väl av De Gea.

De Gea blev liggande i 86e efter att Nketiah dragit lite i honom för att stoppa honom från att spela bollen snabbt. Nketiah fick ingenting för det, vilket nog var rimligt, för reprisbilderna fick det onekligen att se ut som att De Gea spelade över rejält.

I 88e så blev Saka liggande efter att precis ha hunnit före att sparka en luftboll, vilket såklart innebar att Wan-Bissaka träffade hans fot istället för bollen. Arsenal fick frisparken men Wan-Bissaka fick inget kort, men domare Taylor visade också med all önskvärd tydlighet att han inte tänkte lyssna på några pitches från Arsenalspelarna kring det.

I 90e kom 3-2 då Zinchenko fik fri lejd ute till vänster, spelade bollen snett in till Ödegaard som försökte skjuta, och Fred lyckades täcka lite halvt, men bollen for in framför mål där Nketiah kunde peta in den. Efter att VAR kollat offside så stod sig målet. Det hade legat i luften ett tag.

Ödegaard fick kliva av för Holding i 93e, och Garnacho kom in för Varane.

När domare Taylor blåste av matchen stod Arsenal som vinnare. Inte oförtjänt med tanke på matchbilden. United hade nog vunnit den här matchen med Casemiro, men man hade ingen utom sig själv att skylla att denne inte spelade.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, 0: Bänkningsklass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 2 - En okej räddning, en pinsam filmning, och i övrigt mest en uppvisning i hur man bjuder in motståndarnas press.

Wan-Bissaka: 1 - Följde inte upp insatsen senast med något liknande. Var ofta ur position, hemföll åt samma markeringsmissar han tidigare gjorde titt som tätt, och hade stora problem matchen igenom.

Varane: 3 - Var solid i mittförsvaret.

Martinez: 4 - En bra insats som kröntes med ett mål.

Shaw: 2 - Hade stora problem mot Saka, där hans strategi mest var att backa-backa-backa. Fick väldigt lite hjälp av Rashford (eller mittfältet) dock.

Eriksen: 1 - Var stundtals okej med bollen, men hade inte mycket annat att bidra med i en högintensiv mittfältskamp.

McTominay: 0 - Det enda han bidrog med var att nicka undan några inlägg. I övrigt var han ett svart hål på mittfältet.

Antony: 1 - Försökte vara tillgänglig och låsa boll, och arbetade hårt bakåt. Men kunde inte kontrollera bollen med fart, och passningsspelet var svagt.

Bruno: 2 - Skapade en del och jobbade hårt som vanligt, men blev betydligt sämre när han trycktes ut till höger.

Rashford: 2 - Gjorde ett fantastiskt mål, men i övrigt såg han seg och loj ut och jobbade knappt alls. Fuskade väldigt mycket i hemjobbet. Utan målet hade han sniffat på en etta.

Weghorst: 2 - Lyckades då och då länka upp någorlunda, men hans brist på snabbhet innebar att han aldrig var på plats i boxen. Jobbade hårt, men det räcker inte. Häpnadsväckande dålig i luften för sin storlek.

Fred: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Garnacho: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

ten Hag: 2 - Det mesta funkade inte så bra här. Bytena var ingen succé. Men den stora missen var att inte byta ut Casemiro senast så denne kunde undvika att bli avstängd här.

Summering: I en actionpackad och böljande match så drog Arsenal i slutändan välförtjänt det längsta strået, där ett Casemiro-saknande United, särskilt i andra halvlek, blev tämligen utspelade. Man lyckades visserligen t.o.m. ta ledningen, och sen kvittera när Arsenal vänt, men ju längre matchen led, dessto mer Arsenal blev det, och segermålet kom inte ologiskt.

Den här matchen förlorades framförallt på mittfältet. I första halvlek hade man en del att sätta emot Arsenal då Partey såg helt borta ut, men Arsenal höjde sig i andra och det gjorde inte United. McTominay och Eriksen blev igenomspelade med pinsam lätthet, särskilt i andra halvlek. United förstörde verkligen sina chanser i den här matchen genom att se till att Casemiro var avstängd.

I övrigt så är det stora orosmoln över Weghorst, som knappast ser något snabbare ut än Ronaldo var. Visserligen så länkade han upp hyfsat ett par gånger, och slutade aldrig springa, men han var konstant ett steg efter och var aldrig ett hot i boxen (kanske om han kunnat nicka...).

Antony ser för tillfället ut som om Ajax grundlurat United. Han jobbar bra, är hyfsad defensivt, men framåt ser det stendött ut. Fruktansvärt enfotad, saknar snabbheten att ta sig förbi en gubbe, och dessutom oerhört ojämn med passningarna. Ljuspunkten är väl att han aldrig gömmer sig för bollen.

Rashford gav dessutom, tyvärr, förra-säsongen-vibbar. Seg och loj och tog inte hemjobbet. Inte positivt.

Mittförsvaret såg åtminstone stabilt ut.

United ligger på fjärde plats, där man är efter Newcastle på målskillnad. Upp till City är det nu sex poäng, och upp till Arsenal (med en match mindre spelad) har man elva poäng.

Härnäst så väntar Forest borta i första matchen av ligacupsemins dubbelmöten på onsdag, och därefter en hemmamatch mot Reading i FA cupens fjärde runda på lördag.