post image

Shearer: Ska han spela där måste han göra det bättre

Skriven av: admin
Publicerad 2021-03-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Chelsea skickade direkt till din email.

Alan Shearer förlorar vad Kai Havertz måste göra bättre för att kunna ockupera rollen som anfallare i Chelsea. 

Thomas Tuchel må ännu inte ha förlorat som Chelsea-manager, men man har haft problem med målskyttet och mot Leeds tappade man poäng igen. Tuchel valde att använda Kai Havertz som en ”falsk nia” istället för Timo Werner och Oliver Giroud, men den lovande tysken – som värvade från Leverkusen inför säsongen – hade fortsatt otur med målskuttet och brände ett par fina chanser att sätta sitt lag i ledningen.

Premier Leagues meste målskytt genom tiderna, Alan Shearer, säger till BBC att Havertz måste ta sig in i rätt positioner om han ska fortsätta spela i den roll han gjorde mot Leeds.

"Jag tycker att Chelsea spelade väldigt bra. De tog sig in i några väldigt bra positioner, men de var inte tillräckligt kliniska. Tuchel pratade om att Havertz skulle ta sig framåt och ta löpningar in i boxen. Det gjorde han inte direkt. Verkligen inte i första halvlek. Hade han gjort det så hade han kunnat styra dit bollen vi två, tre tillfällen. Men de var definitivt inte tillräckligt kliniska. Ska Havertz spela i den rollen så måste han ta sig in i de positionerna mer än han gjorde i första halvlek" säger Shearer.

Thomas Tuchel medgav efter matchen att han bär det yttersta ansvaret för att laget ska skapa mer och förvalta chanserna bättre.

"Vi har tillräckligt med kvalité för att förvalta våra chanser och vara mer kliniska. Det är vårt ansvar, det är mitt ansvar att se till att vi skapar mer och kanske kommer till fler stora chanser."

 

Källa. Metro

Bild: Bildbyrån

Mest lästa Chelsea senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Chelsea
Manchester United
Manchester United
Manchester City
Manchester United
Tottenham
Tottenham
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen