Manchester City vidare till semifinal i FA Cupen

Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester City skickade direkt till din email.

Manchester Citys drömmar om fyra titlar på en säsong lever vidare efter att man under lördagskvällen slog Everton i kvartsfinalen av FA Cupen.

Manchester City går som tåget och ikväll tog man sig vidare i FA Cupen efter att han slagit Everton med 2-0 på Goodison Park. Hemmalaget föll djupt i en mållös första halvlek, men var närmast att ta ledningen då en nick från Yerry Mina rensades på mållinjen av Zinchenko.

I andra halvlek stod Evertons unge tredjemålvakt Joao Virginia för en fin räddning på Raheem Sterlings farliga chans men City tog till slut ledningen sent i matchen, i 84:e minuten då Ilkay Gündogan nickade in en ribbretur i Everton-målet.

Inbytte Kevin De Bruyne fastställde sedan slutresultatet till 2-0 i 90:e minuten då han slog in ett inspel från Rodri, samtidigt som hemmalaget protesterade förgäves för vad de ansåg vara farligt spel från Mahrez i uppbyggnaden till målet.

Vinsten innebär att City nu vunnit 25 av sina 26 senaste matcher och att drömmen om en smått otrolig fyrling lever, då man fortfarande är kvar i FA Cupen, Ligacupen och Champions League samt leder Premier League stort.

Källa: Sky Sports

Bild: Bildbyrån