post image

En svajig start för Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2021-07-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Wolverhampton skickade direkt till din email.

En tredjeplats i ligan förra säsongen och förväntningarna var många inför denna. Men hittills har det bara varit svajigt. Svaga resultat och endast en mittenplacering i Premier League. I CL har det dock gått lite bättre!

Manchester United hade en stark avslutning på förra säsongen och bakom jättarna Liverpool och Manchester City, kom Manchester United på en tredjeplats. En plats som innebar spel i Champions League denna säsong, men även högre förväntningar. 

Förväntningar som man hittills inte kunnat leva upp till. Man har inte varit i närheten, om man säger så. För när årets facit är tio poäng på sju matcher i ligan, då är det inte bra. En 14:e plats för tillfället. Bra mycket längre ner än vad många spelbolag hade räknat med inför denna säsong. 

Förlusterna, som är tre till antalet i ligan, har kommit mot Crystal Palace, Tottenham och Arsenal. Lika många segrar återfinns i resultatlistan mot Brighton, Newcastle och Everton. Och den som kan sin matte vet att man kryssat vid ett tillfälle denna säsong - detta mot Chelsea. 

Säsongsstarten har med andra ord varit mycket blandad, men kan sammanfattas med ett ord. Besvikelse. 

 

United leder sin grupp i Champions League

Bättre har det gått i Champions League. I en grupp med lagen Leipzig, PSG och Basaksehir leder man sin tabell, detta trots att man åkte på en oväntat förlust mot det sistnämnda laget senast.

Enligt Unibet, som är ett av flera spelbolag som erbjuder odds bonusar, är man idag favoriter till att ta hem sin grupp. Men ska man lyckas med detta och då få ett lättare motstånd när slutspelet drar igång - måste man leverera. 

För precis bakom har vi tyska RB Leipzig som även de står på sex inspelade poäng efter tre spelade matcher. Sedan ett litet glapp ner till PSG och Basaksehir som båda har tre poäng. 

Men att ta hem hela Champions League blir otroligt svårt. Faktum är att Unibet tror att hela åtta lag har större chans. Men det är inte på något sätt någon skräll. United har inte en tillräckligt bra trupp denna säsong för att vara med och utmana där. Men i ligan bör man kunna vara med på ett bättre sätt än vad man hittills varit.

 

Topp fyra ett rimligt mål

Även fast man kommit efter många lag så kan vi konstatera att en topp fyra placering i Premier League är inom räckhåll. Sex poäng upp dit idag, men samtidigt med en match färre spelad. 

Härnäst väntar West Bromwich i ligan, men detta först efter landslagsuppehållet som just nu pågår. Kan det bli en ny seger där, efter seger mot Everton senast, kan Manchester United förhoppningsvis vara på väg att bygga upp en lite mer positiv trend som gör att man kan vara med och slåss lite högre upp i Premier League-tabellen.

 

Mest lästa Wolverhampton senaste 24h
Få nyheter skickade
Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Wolverhampton
Wolverhampton
Milan
Manchester United
West Ham
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen