post image

Woodward om kritiken: "Det är förolämpande"

Skriven av: admin
Publicerad 2019-10-18
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United har fått kraftig kritik för sin rekryteringsprocess och nu bemöter VD Ed Woodward den kritiken. "Det är förolämpning mot de kompetenta personerna inom klubben" säger Woodward. 

Manchester United har gjort en hel del misslyckade spelaraffärer sedan Sir Alex och inte minst dåvarande VD David Gill lämnade klubben våren 2013. Ytterst ansvarig för detta är klubbens nuvarande VD Ed Woodward – som har fått mycket kritik för att inte vara lika kompetent gällande det fotbollsmässiga, som det finansiella.
Det har pratats väldigt mycket att Manchester United behöver tillsätta en sportchef – en fotbollsman med gedigen kunskap om sporten – för att hantera värvningar och scouting. Ed Woodward brukar inte bemöta kritik offentligt, men det gör han nu.

"Det finns en myt om att vi har icke-fotbollsfolk som fattar fotbollsmässiga beslut och jag tycker att det är förolämpande mot alla de briljanta personerna som jobbar på fotbollssidan inom vår klubb. Många av de seniora personerna på fotbollssidan har varit i sina roller i över tio års tid. En del av våra scouter har jobbat för oss i mer än 25 år. Vi har expanderat vår rekryteringsavdelning under de senaste åren och vi tycker att det nu fungerar på ett effektivt och produktivt sätt. Det är den avdelningen samt managern och han personal som jobbar med spelarrekommendationer och beslut, inte den högsta ledningen."
Woodward bemötte även påståendet om att Manchester United skulle vara mer fokuserade på det kommersiella än det spelmässiga.
"Realiteten är den av vi är en klubb i två delar. Först och främst är vi en otrolig 141 år gammal fotbollsinstitution med all den historia vi har, vårt arv och all vår tradition av framgångar. Det får aldrig någonsin förändras. Det måste vi beskydda."
Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

  1. Ta till dig/er av kritiken istället och inse att du/ni inte har vad som krävs för att sköta klubben längre. Klubben behöver uppdateras invändigt och om inget görs, så kommer det att bli att man får kämpa för att hålla sig kvar i ligan resten av säsongen! Precis allt är mörkt i klubben just nu. Varenda en inom klubben tycker sig vara felfri och anser att allt ”går enligt planerna” (…), ingen av dem vill se de uppenbara problemen…

    9
    1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen