post image

Woodward: Den här sommaren blir viktig för oss

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-11
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ed Woodward ger ett längre uttalande om Manchester Uniteds investeringar i truppen och i infrastrukturen/rekryteringsprocessen. 

Woodward har kommit under hård kritik de senaste åren och det kulminerade häromveckan då en grupp maskerade huliganer samlades utanför hans residens för att kasta in bengaler och skrika dödshot. Varken Ed eller någon ur hans familj var hemma vid tillfället, men attacken har fördömts från samtliga håll.
Dagen efter, eller kanske till och med samma kväll stod det klart att United hade fullbordat en riktigt tung värvning – Bruno Fernandes och i ett första uttalande sedan attacken mot hemmet så talar Woodward nu om Uniteds rekryteringsstrategi och alla investeringar man gjort för att förbättra hela processen och kunna säkerställa långsiktig framgång.

"Värvningen av Bruno Fernandes och att nyckelspelare kommer tillbaka från skada kommer vara en boost för Ole och laget i andra halvan av säsongen. Vi är kvar i Europa League och FA Cupen och även om kvalplatserna till Champions League. Så det finns fortfarande mycket att spela för. Men som klubb och styrelse så är vi medvetna om att vi inte är där vi vill vara. Det är den absoluta prioriteringen för alla inom klubben att ta oss tillbaka till att regelbundet utmana om Premier League och Champions League-titlar. Även om processen inte alltid är enkel så är alla inom klubben fokuserade och dedikerade i att spela sin roll i att hjälpa till att nå de målen."
"Vi har redan gjort betydande arbete - och investeringar har gjorts - för att stärka akademin. Och vi är nöjda med utvecklingen som gjorts bakom kulisserna för att se till att vi får de rätta spelarna, den rätta infrastrukturen och den rätta kulturen för att uppnå långsiktig framgång. Det har gjorts stort arbete i vår rekryteringsprocess med betydande investeringar i scouting, data och analys. Rekryteringsavdelningen jobbar med en klar plan och filosofi tillsammans med Ole och hans personal. Vår fokus ligger på att hämta in en kombination av erfarenhet och de bästa unga spelarna som har potential att utvecklas, att få in produkter ur vår akademi samt att värva högkvalitativa spelare."
"Vår rekrutteringsprocess fokuserar på analys och urval av spelare under loppet av en säsong inför de kommande transferfönstret. Vi ser det här kommande sommarfönstret som en viktig del av vår ombyggnad. Vi hade ställningen att eftersom januari inte är en optimal tid med tanke på spelares tillgänglighet - så skulle vi bara köpa i januari om spelare vi redan han siktet på inför sommaren fanns tillgängliga och vi är glada över att den här strategin fungerande med värvningen av Bruno Fernandes."
"Bruno Fernandes och de spelarna vi köpte förra sommaren är bevis på att vår process är den rätta. Det har inte saknats investering i spelare under de senaste åren och vi har spenderat över £200 miljoner sedan Ole blev manager. Vårt mål är att vi försäkrar oss om att rekryteringen fortsätter vara konsekvent kvalitativ."
"Utanför planen är det viktigt att notera att de kommersiella elementen av klubben ser till att vi har en självförsörjande modell som stöder investeringar i det spelmässiga. Vi försöker även att förbättra fansens upplevelse: Från vår investering på £11 miljoner för att förbättra faciliteterna för rörelsehindrade personer, atmosfären runtom arenan till mat och dryck under matchdagarna."
Källa: MEN
 

Kommentarer till artikeln

13 KOMMENTARER

 1. Ed Woodward tycker om att upprepa det han sa under första kvartalet 2019, om ni kom ihåg vad han sa då så är det ungefär samma. Hoppas att denna gång fullföljer Ed Woodward hans löfte, vi får se vad kommer hända sommaren 2020.

  17
  4
 2. Hur vi än vrider och vänder på det så verkar Ole inte vara rätt man att utveckla spelarna han har heller inget CV som talar om att han har dom kvaliteterna som krävs för att ro en stor klubb , håller för att vi senast i sommar ersätter Ole och då gärna med Maurice P.

  18
  3
 3. Hade han bara fattat sin roll i det hela så hade det inte varit några konstigheter… håller han sig bara det han verkar kunna, dra in pengar, för att sedan anställda någon som har hand om värvningar och sen strunta i allt som handlar om det sportsliga då han inte kan något om fotboll…

  11
  0
   1. Svennis JR,
    Du (och Xinpei, din tvillingsyster) borde väl i det här läget fatta att lön och prestation går inte i hand-i-hand i United.
    Nu kan jag inte alla siffror, men vad jag minns är ca hälften av A-truppen klart överbetald om man jämför med vad dom uträttar på planen och i direkt jämförelse med andra topp 10 PL lagen.
    Detta är förstås inte Oles fel, han bestämmer inte vad spelarna tjänar, för det gör Ed.
    Men att ha en kombi av Ed & Ole i en fotbollsfilosofi a la United 2020, kunde ingen vettig människa förutspå när Ferguson härjade som bäst.
    Jag ser ingen uppgång i dagsläget från dagens position i PL, 5-10. Bruno ensam kommer kanske lyfta oss från 8 till 6. Men inget mer. Egentligen räcker det att någon motståndare får i uppdrag plocka bort Bruno och vips är Bruno skadad i 3-4 månader. Ungeför som Pogba har varit de senaste 2 säsongerna. Nästa säsong blir den samma. Och detta kommer att fortgå så länge Ed & Ole får styra skutan.

    8
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen