post image

Wolves vs Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-04
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

I en match där båda lagen mest bara kunde vara nöjda med sina försvar så blev resultatet omspel, efter en chansfattig och mållös match. Med tanke på truppen och skadeläget knappast ett särskilt positivt resultat för Uniteds del.

United XI: Romero – Young (c), Lindelöf, Maguire, Williams – Pereira, Matic – Chong, Mata, James – Greenwood

United bänk: Grant, Dalot, Jones, Wan-Bissaka, Fred, Gomes, Rashford

Wolves XI: Ruddy – Dendoncker, Coady (c), Kilman – Doherty, Saiss, Neves, Vinagre – Adama, Ashley-Seal, Neto

Wolves bänk: Patricio, Bennett, Rasmussen, Jonny, Moutinho, Otasowie, Jimenez

Domare: Paul Tierney

Inför: United saknade Bailly, Fosu-Mensah, Tuanzebe, Rojo, Lingard, McTominay, Pogba, Garner, Levitt och Martial pga skador och sjukdom. De Gea vilades. Ole gjorde därmed sju ändringar från senast, där Lindelöf, Maguire, Matic och James är de som är kvar i elvan.

Santo gjorde fem ändringar från förlusten mot Watford på nyårsdagen – Ruddy, Kilman, Vinagre, Neves och Ashley-Seal startade istället för Patricio, Bennett, Otto, Moutinho och Jimenez. För Ashley-Seal blev det a-lagsdebut efter att ha gjort en del mål för Wolves U23.

Första: United tog avsparken på Molineux. United inledde positivast, och i femte minuten fick man ett bra frisparksläge för ett inlägg. Pereira drog frisparken rakt på Ashley-Seal som utgjorde enmannamur. Trots ett spelmässigt övertag så hade United problem att skapa något. I 13e minuten så skickade Wolves in en hörna framför mål som nickskarvades av Saiss till Doherty vid bortre stolpen, och denne gick på ett direktskott som Romero reflexenhandsräddade ut till en ny hörna, vilken rensades.

Inget av lagen hade någon framgång i att försöka ta sig förbi varandras försvar. United försökte skjuta lite men de måste ha råkat få på sig luftvärnsdojorna, för alla skotten gick högt över. I 32a minuten ville United ha straff då Williams fälldes av Dendoncker i boxen, men domare Tierney friade, och även VAR ansåg att det inte var straff. Båda spelarna gick efter boll, Williams kom först och föll på Dendonckers ben... fast han petade till bollen mellan Dendonckers ben, så det var svårbedömt. Domaren och VAR beslutade iallafall att det inte var straff.

När domare Tierney blåste av för pausvila så var det en väldigt händelselös halvlek som var till ända, där Dohertys skott och straffsituationen var enda noterbara sådana. United körde en uppvisning i odugligt anfallsspel, även om man var solida bakåt. Wolves försvarade sig väl och försökte kontra, men misslyckades mest med det senare.

Andra: Till andra halvlek fick Ashley-Seal lämna plats för Jimenez, innan Wolves sparkade igång andra halvlek. Direkt i andra halvlek så blev Romero liggande skadad, oklart varför, såg ut att vara något med vänsterbenet, antingen knät eller baksida lår. Efter lite behandling kunde han dock fortsätta.

Neto hotade med ett skott i 51a minuten, men Romero blockerade stabilt. Neves blev nån minut senare liggande med ont i huvudet efter att Lindelöf skallat honom i bakhuvudet i en nickduell. Han behövde tämligen långvarig behandling, men kunde sen fortsätta. Saiss fick matchens första gula kort i 57e efter att ha fällt Chong - frisparken, från strax utanför straffområdeshörnet, skruvades tätt utanför bortre stolpen av Mata.

I 70e gjorde United ett dubbelbyte då Mata och James fick lämna plats för Fred och Rashford. Rashford behövde inte ens en halv minut på sig att pricka ribban när hans avslut gick på ett täckande ben i en båge över Ruddy. Saiss fick nån minut senare kliva av för Moutinho.

Kilman fick syna ostskivan strax därefter då han fällde Chong, som behövde lite behandling innan han kunde fortsätta. I 75e minuten bytte Wolves ut Vinagre för Jonny. Minuten därpå hade Wolves en boll inne, då Doherty nickade in Jonnys inlägg, men då han nickade ner den på sin egen arm och vidare in i mål så blåstes det bort.

Bytena gjorde mer för Wolves än för United, helt klart. Adama hade i 80e minuten ett inlägg som smekte ribban och gick ut. Strax därpå drog Jimenez ett skott i stolpe ut från usel vinkel. Dalot kom in för Chong i 82a. Young blev förste Unitedspelade att få gult när han lekte ryggsäck på Neto i 86e.

Hela sex minuter tilläggstid blev det när fjärdedomaren hissade upp sin tavla. Moutinho åkte på ett gult i 94e, plus ett oturligt finger i ögat. Dalot skickade nån minut senare ett lågt skott utanför, via Greenwoods ben. När domare Tierney blåste av så var det en rätt trist och chansfattig tillställning som var till ända, vilken också innebar omspel.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 4 - Gjorde avgörande räddningar på de få chanser Wolves skapade, bl.a. Dohertys skott från nära håll.

Young: 3 - Stod för en solid insats som högerback.

Lindelöf: 3 - Okej match även om han hade en del skakiga aktioner också.

Maguire: 3 - Stod för en del solida brytningar.

Williams: 3 - Relativt solid insats mot Adama, och visade alltid intensitet och vilja framåt, vilket mest av allt gör honom till ett bättre alternativ än Shaw.

Pereira: 2 - Hade problem som sittande och när han klev upp som tia efter att Fred kommit in så försvann han helt.

Matic: 2 - Gör bitvis bra grejer som att skydda backlinjen och inte tappa bollen. Men det går alldeles för sakta, och när Wolves skruvade upp tempot en liten aning så hängde han inte med alls.

Chong: 2 - Visade fin attityd och försökte, men det var inte mycket som gick hans väg.

Mata: 2 - En bra frispark, i övrigt hade han enorma problem att tillföra något.

James: 2 - Kom ingenstans.

Greenwood: 2 - Glimtade till bitvis men gled ut på kanten mycket och var aldrig särskilt nära att komma till skottlägen.

Fred: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rashford: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Dalot: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 2 - Wolves försvarade sig bra men kunde också göra det lätt för sig genom att låta United ha bollen. Saknas fortfarande en anfallsplan utöver kontringar. Time is ticking...

Summering: United och Wolves kryssade sig till ett omspel som Uniteds tunna trupp inte direkt behöver. Som grädde på moset så lyckades man med exakt noll skott på mål. Man "dominerade" stora delar av matchen, dvs man hade bollen, vilket Wolves dock var tämligen nöjda med att tillåta, för precis som vanligt så gjorde United ingenting med bollen när man hade den. Det finns ingen Plan B bakom kontringsspelet, helt enkelt.

Man fick tacka(?) Romero för att nollan förblev intakt - räddningen på Dohertys chans var grym. Tyvärr så innebar nu detta att det blir ett omspel, och med tanke på Uniteds tunna och skadedrabbade trupp så är det väl tveksamt om det var särskilt positivt, särskilt inte om man kommer bjuda upp samma trista dynga i omspelet.

Två hyfsade försvar, två rätt sega anfall. Skillnaden var väl att när Wolves gjorde sina byten så kom Jimenez och Moutinho in och gjorde rätt stor offensiv skillnad. Fred och Rashford kunde inte tillföra särskilt mycket för United. Trögt.

Härnäst väntar City hemma på tisdag, i det första mötet av två i Ligacupens semifinal, innan man på lördag tar emot Norwich i ligan.

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Kan inte fatta att jag valde att spendera den här dagen på att gå ut och käka med tjejen för att se matchen ute. Bortkastade pengar då vi båda höll på att somna vid bordet! Vi är så långt ifrån där vi var en gång i tiden, det är verkligen sorgligt och bevittna dagens United. Vi lever på historia och pengar, allt annat är skit, finns helt ärligt inte något positivt att säga om klubben! Vi har några talanger som kan bli något men deras potential håller på att gå till spillo!
  Jag är sån som aldrig missar en United match, jag laddar upp varje helg inför match men det här skit laget gör att jag får en sådan avsmak!!

  23
  10
  1. Behövde skriva av mig lite aggressioner 🙂 kan skriva två a4 sidor om all negativt som händer i klubben just nu men har verkligen inte lust med det, kan förkorta allting med ”Ole Gunnar Solskjaer”

   18
   9

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen