Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

U23 blev tredje Unitedlaget att inleda säsongen med en förlust. Borta mot West Ham United U23 i Dagenham så föll man med 2-0, i en match där man efter 20e minuten aldrig var särskilt nära att vara med i matchen. Traore var utropstecknet och även Laird och Kovar stod för okej insatser, samtidigt som mittfältet var osynligt, offensiven trubbig och backlinjen mest förvirrad.

United XI: Kovar (c) – Laird, Taylor, Mengi, Devine – Garner, Puigmal – McGhee, Galbraith, Traore – Mellor

United bänk: Fojticek, Bernard, Ramazani, Svidersky, Iqbal

Manager: Neil Wood

WHU XI: Anang – Ngakia, Cardoso, Akinola, Rosa – Lewis, Coventry (c) – Kemp, Powell, Holland – Scully

WHU bänk: Hegyi, Baptiste, Diallo, Longelo, Adarkwa

Manager: Dmitri Halajko

Domare: Gary Parsons

Första: Matchen spelades på West Ham U23's hemmaarena, Victoria Road (Chigwell Construction Stadium) i Dagenham, till vardags hemmaplan för Dagenham & Redbridge i National League. Avsparken togs omhand av hemmalaget. Redan i andra minuten blev Cardoso liggande efter att ha fått en smäll i huvudet av Taylor och börjat blöda efter en United-hörna. Efter att ha fått huvudet bandagerat så kunde han dock fortsätta.

Matchens första kvart innehöll anfall åt båda håll, men först i 14e minuten kom ett farligt läge när Laird tog sig fram ute till höger där Rosa slarvade lite dråpligt, men i brist på passningsalternativ så fick han försöka avsluta ur dålig vinkel där bollen styrdes i burgaveln till en resultatlös hörna. West Ham lyckades nästan kontra på den dock, men i slutändan så rann det ut i sanden innan det hann bli riktigt farligt.

West Ham-managern Moyes syntes på läktaren, antagligen för att se om någon av spelarna i klubbens U23 kunde ha något att tillföra till hans a-trupp. Målnollan sprack i 25e minuten då United misslyckades med att få bort ett inlägg ordentligt - Powell och Holland kombinerade till ett avslut som Kovar bara kunde blockera åt sidan in framför Lewis som kunde dunka in 1-0 till hemmalaget.

I 32a minuten kom ett liknande läge efter att Laird och Mellor hattat runt på kanten, men Kovar lyckades blockera nere vid sin stolpe och returen kunde rensas. Tre minuter senare utökade dock West Ham efter att Powell funnit Holland med en fin boll framåt, och denne bröt inåt vid straffområdeshörnet förbi Taylor och drämde ett skott ribba in till 2-0.

Traore kom dock nära att reducera omgående på ett inspel av Mellor, störd av Ngakia kunde han inte peta bollen på mål utan fick se den gå tätt utanför stolpen. Uniteds försvar såg väldigt virrigt ut och för Uniteds del så var det nu en kamp för att nå halvtidsvilan utan att släppa in fler mål. Scully försökte sig på ett avslut från mittlinjen när han såg att Kovar stod långt ute, men han skickade skottet över.

Traore utgjorde i stort sett Uniteds enda offensiva hot, så det var bara logiskt att alla skott man fick iväg var via honom. I trede tilläggsminuten av fem så bröt han in på vänsterkanten och från dålig vinkel försökte han placera in en boll förbi Anang, men målvakten fick en hand på bollen som försvann bort till andra kanten.

När domare Parsons blåste av för pausvila så satt West Ham i en komfortabel ledning där de genom större delen av halvleken varit det bättre laget, och framförallt visat mest skärpa. Uppryckning krävdes av United i andra.

Andra: United sparkade igång andra halvlek utan att Wood gjort några ändringar i sitt manskap, men förhoppningsvis ett halvtidssnack som fått igång laget. Det såg inte så ut inledningsvis iallafall. Det var West Ham som hade offensiven och fick in bollen i Uniteds straffområde. I 51a kom de nära att utöka då en lobb över backlinjen skarvades mot mål av Powell, men Kovar räddade. Dock blev han liggande med ont i låret efter räddningen. Efter lite behandling så kunde han dock fortsätta.

Kemp hade bara otur som inte utökade i 54e då han framspelad av Scully riktade bollen utanför i helt fritt läge. Traore blev minuten därpå nedriven i straffområdet av Ngakia, men domare Parsons friade. McGhee var nära att ge United en reducering på frispark i 64e, men bollen slank tätt utanför stolpen och skickade bara Anangs vattenflaska flygande.

Coventry fick ett läge på inspel av Lewis, men hans avslut träffade Scullys hälar och sköts sen ut till inspark av Taylor via Coventrys ben. Garner fick matchens första gula då han fällde Powell bakifrån. Anang fick sen matchens andra gula när han kapade Laird ute på kanten när denne jagade en långboll från Garner - Laird blev liggande och behövde behandling, men kunde fortsätta.

Scully kom nära att utöka i 76e när han kom loss i djupet på pass av Kemp, men han försökte lobba Kovar som fick en hand på bollen och styrde bollen i stolpen, varefter han själv kunde plocka upp den. Cardoso fick strax därpå lämna plats för 16-årige Baptiste (detta blev hans femte match för West Ham U23 denna säsong). Holland fick några minuter senare kliva av för Diallo.

I 83e minuten fick United en livlina då Anang fick sitt andra gula kort, denna gång för maskning, och blev utvisad. Scully fick lämna plats för att West Ham skulle kunna sätta in Hegyi i målet. Scully såg väldigt besviken ut över att bli utbytt. McGhee åkte på gult för att ha stoppat en kontring i 90e. Lewis tvingades halta av i första tilläggsminuten, vilket lämnade West Ham med två spelare mindre. Garner fick iväg ett kanonskott mot mål minuten därpå, men Hegyi stod för en bra enhandsräddning och tippade bollen över ribban. Diallo drog på sig ett gult kort strax därpå.

Att ha två man mer gjorde inte mycket för United som fortsatte ha svårt att skapa nånting, även om man lyckades hålla bollen längre iallafall. I 96e minuten fick man en frispark strax utanför straffområdet då Puigmal fälldes, men denne drog den i muren själv, varefter domare Parsons blåste av för en solid vinst för West Ham.

United var bara med i matchen första tjugo, sen tog West Ham gradvis över, och Wood misslyckades med att göra något för att vända matchen i paus - det var märkligt att han inte bytte in Ramazani med tanke på hur krampaktig och fantasilös offensiven såg ut. Utropstecknen, bleka som de får sägas ha varit, var framförallt Traore som var det enda offensiva hotet, samt Laird (livlig på kanten, även om han lämnade väldigt stora ytor bakom sig stundtals) och Kovar (ett par bra räddningar).

U23 blev därmed tredje Unitedlag att inleda det nya året med en förlust - nu får man iallafall vänta till den 18e för att se om U18 också gör det, då de möter Liverpool hemma. Detta var hur som helst ett toppmöte i divisionen, och United är nu sju poäng efter West Ham i och med resultatet. Dock har man fortfarande 6 poäng ner till WBA på tredjeplatsen.