post image

Watford vs Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-22
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Precis som väldigt många kunnat förutse inför matchen så gick United totalt vilse när man inte kunde kontra sönder en motståndare. Två tavlor, av De Gea och Wan-Bissaka, innebar ett tvåmålsunderläge som man aldrig egentligen var nära att reducera. Att bli nollade av Watford och se så bortkollrade ut är inte okej. Enda positiva var Paul Pogbas comeback, som ger en strimma av hopp inför kommande matcher.

United XI: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (c), Shaw – Fred, McTominay – James, Lingard, Rashford – Martial

United bänk: Romero, Young, Matic, Pogba, Mata, Pereira, Greenwood

Watford XI: Foster – Mariappa, Kabasele, Cathcart, Femenia – Hughes, Capoue – Sarr, Doucoure, Deulofeu – Deeney (c)

Watford bänk: Gomes, Dawson, Masina, Chalobah, Gray, Success, Pereyra

Domare: Lee Mason

Inför: Ole skiftade efter Colchestermatchen tillbaka till samma elva som ställdes ut mot City och Everton. Positivt var att Pogba var tillbaka på bänken – negativt var att Lingard fick fortsatt förtroende i en match som även på förhand såg ut att passa honom väldigt illa. Bernard fick resa med till Watford men fick inte plats på bänken. Watford gjorde inga ändringar från sin förlust mot Liverpool, men Pereyra och Masina var tillbaka på bänken.

Första: Avsparken på Vicarage Road togs omhand av hemmalaget. Inledningsvis var tempot högt, och båda lagen försökte anfalla. Första läget som resulterade i ett avslut fick Martial i 6e minuten på ett inspel av James, men han skyfflade bollen utanför stolpen.

Watford hade en boll inne i 18e minuten efter att De Gea tappat bollen efter en hörna, i en duell med Cathcart, varefter Deeney var ivägen för att han skulle kunna greppa och någon annan dunkade in bollen i mål, men domare Mason blåste frispark.

Matchen svängde ganska mycket fram och tillbaka, utan att det för den sakens skull skapades några klara chanser, då spelet främst tog plats mellan straffområdena, och inte särskilt mycket inne i dem. I 34e minuten fick Lingard ett läge på en djupledspass av Martial, men hans försök att lobba Foster landade ovanpå målet.

Capoue fick matchens första gula två minuter senare då han drog ner Lingard. Strax därpå åkte Shaw på gult för att ha dragit i Sarr. Kabasele fick ett fritt läge i boxen men lyckades bara styra bollen utanför. När domare Mason blåste av för pausvila var ställningen fortsatt, föga förvånande, mållös.

Andra: Andra halvlek sparkades igång utan ändringar i respektive elva. I 50e minuten tog Watford ledningen efter att Hughes skruvat in en frispark i boxen som nickades ner, och Sarr drog till ent studsande halvvolley som De Gea oförklarligt släppte mellan händerna och in till 1-0.

Doucoure fick sen syna ostskivan för en stämpling på James. McTominay fick iväg en nick på mål som Foster räddade stabilt. Därefter anföll Watford och Wan-Bissaka fällde Sarr i straffområdet, och domare Mason pekade utan tvekan på straffpunkten. En glasklar straff. Deeney stegade upp och skickade säkert in 2-0.

I 57e minuten drog McTominay till ett skott som Foster fick parera rakt ut, och returen drog McTominay själv högt över. Strax därpå byttes James ut för Greenwood. I 64e minuten så fick Lingard lämna plats för Pogba, som gjorde comeback efter ett par månaders skadefrånvaro.

Doucoure fick i 69e minuten lämna plats för Chalobah. McTominay klev av för Mata tre minuter senare. Deulofeu var nära att dribbla sig igenom strax därpå, men Wan-Bissaka blockerade hans avslutsförsök, och returen blockerades även den. Pogba försökte sig på ett långskott men skickade det bara rakt i famnen på Foster.

Pereyra kom in för Capoue i 77e. Efter alla bytena var det ändå United som försökte anfalla. Pogba fick ett läge efter att ha väggat med Martial i 83e, men hans placerade avslut räddades av Foster och kunde rensas av försvaret.

Greenwood försökte sig på en lobb i 85e, men den landade bakom målet. Sarr plockades av för Success i matchens sista byte två minuter senare. Rashford fick i 89e iväg ett avslut som Foster räddade med foten, och ett avslut av Martial efter att denne brutit in från kanten parerades väl av Foster i den första av tre tilläggsminuter.

Cathcart klarade sig något märkligt undan med bara ett gult kort när han slängde sig och stoppade Rashford från att bryta in i boxen genom att helt sonika stoppa bollen med händerna. När domare Mason blåste av för full tid så stod Watford som vinnare med 2-0.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 1 - Gav bort matchen med megatavlan på 1-0-målet.

Wan-Bissaka: 2 - Svag offensivt, och orsakade en straff.

Lindelöf: 2 - Såg bara intetsägande ut.

Maguire: 2 - Såg oerhört långsam ut i både rörelse och bollbehandling, vilket inte hjälpte att komma någonstans mot Watford. Positionsspelet såg suspekt ut.

Shaw: 2 - Såg seg ut och verkade mest bara tveksam framåt, där han inte attackerade ytor trots att de fanns.

McTominay: 1 - Var inte med i matchen, såg bara bortkollrad ut.

Fred: 2 - Väldigt ojämn i matchen, slarvade en del även om han jobbade på bra.

James: 2 - Blandade och gav, skapade lite iallafall, men blev utbytt.

Lingard: 1 - Såg ut precis som väntat mot den här typen av motstånd. Borde inte ha startat men alternativen är magra.

Rashford: 2 - Såg mest bara seg ut, och gick runt och såg ut att ha ont en del.

Martial: 2 - Hade kanske två perioder om 5 minuter där han såg okej ut i början och i slutet. I övrigt var han osynlig.

Greenwood: 2 - Visade ingenting under sitt inhopp.

Pogba: 3 - Visade mer under sitt inhopp än alla övriga offensiva spelare tillsammans. Han är enda hoppet för kommande matcher.

Mata: n/a - Spelade för kort tid för att betygsättas.

Solskjaer: 0 - Saknar fortfarande en plan överhuvudtaget för när man inte kan spela på kontringar, och att han alls ens spelar Lingard mot sånt här motstånd är chockerande (oavsett kvaliteten på alternativen).

Summering: United såg, precis som väntat, ut som kattskit mot Watford. Precis som man sett tidigare så finns det ingen plan mot lag där man inte kan kontra, och att helt fel spelare (Lingard) spelas i såna matcher hjälper inte alls. United såg tröga och oorganiserade ut, och klarade knappt ens av att skapa chanser.

En megatavla av De Gea och en dålig tackling av Wan-Bissaka och det var tack och hej.

Det enda positiva att ta med från den här matchen var att Pogba var tillbaka och såg skarp ut - han är det enda hoppet för de kommande matcherna mot Newcastle of Burnley. Och om United kommer ut ur denna tre-matchers julperiod med noll poäng, vilket risken faktiskt är överhängande för, så lär Ole hänga riktigt löst.

Härnäst väntar som sagt Newcastle, vilket är en hemmamatch på Boxing Day. Kan inte påstå att jag ser fram emot det.

Kommentarer till artikeln

67 KOMMENTARER

  1. HUR TROR DU DET KÄNNS FÖR MIG DÅ? SOM HAR HAFT RÄTT HELA TIDEN MEN INGEN LYSSNAT, NU SER NI VAD JAG PRATAT OM! VARNINGSSIGNALERNA HAR VARIT DÄR REDAN FRÅN BÖRJAN OCH NU GER MITT HÅRDA ARBETE NÅGON UTDELNING IALLAFALL!

   20
   31
 1. Ok, om ni tycker att OGS ska få sparken nu vem ska komma in? Alltså man kan inte bygga ett hus om man byter byggfirma hela tiden. Jag är emot att byta tränare hela tiden, det kommer inte hjälpa och sparka tränare mitt i säsongen.
  God jul 🙂

  8
  15
     1. Mig slipper du inte så lätt😎När det går som sämst måste jag ju försvara Ole,när vi vann mot Mou och City,sköter det sig själv… men att vi skulle slå Mou,det var inget högt odds på det,god jul på dig,

      3
      0
   1. Bara för att jag har ett mer maskulint beteende betyder det inte att jag inte kan visa sympati för klubben.
    Mitt mål i detta är försöka visa lite dominans mot er tvivlare, det som ni gjorde mot mig innan ni förstod vem som är av det rätta mjödet här.

    18
    17
   1. VIASAT STUDION EFTER MATCHEN
    Ola Wennström till Åslund:
    ”Vad är det som fattas för United, de här går ju inte längre?”
    Åslund: ”en renodlad 10 helt enkelt, någon som kan hålla i boll och lägga bollar framåt”
    Ola Till Lopa:
    ”Vad säger du om matchen som helhet Lopa?”
    Lopa:”JÄVLA FITTOR!!!! JAG SKITER I UNITED NU, JAG VILLE ATT DOM SKULLE FÖRLORA FÖR DOM ÄR SÅ JÄVLA DÅLIGA.. JAG SA DE FÖRST, DOM ÄR SÄMST, JAG SA DE FÖRST JAG SA DE FÖRST JAG SA DE FÖRST JAG VANN JAG VANN JAG VANN JAG VANN”

    22
    18
    1. Henning Berg: Överlag på mittfältet skulle det behövas ca 3 nya spelare. Gärna en vänsterback av rang med. Men jag vill ha mittfältare som är breda i sin spelrepertoar. Spelartyper som Bernardo Silva och De Bryene till ex. Som kan spela både som yttrar och på ett innermittfält. Kreativa spelare som kan lukra upp försvar och även gå ner i banan och göra jobbet om det behövs. En bra 10a är inte det enda united saknar.

     1
     2
   2. Nejmen du var tamejfan den enda i detta forumet som jag skulle kunna ta några bärs med, riktigt trevligt människa 🙂
    Nej men jag var redan rätt så begåvad som barn, skulle tippa på att mitt iq ligger på någonstans runt 150 iallafall!

    14
    18
 2. Svårt att vinna matcher med en målvakt som tabbar sig var o varannan match, han har ju varit allt annat än säker sen våren 2018.
  Lika oduglig var han i VM för Spanien med en av dom sämsta räddningsprocenten någonsin för en VM målvakt.

  8
  12
 3. Detta dödar intresset för United !! när dom inte ens vill själva ! så vad fan skall vi fans göra nej Ed måste bort från sin roll över spelarköp och ev blanda sig i spelar utveckling sen behövs e riktig tränare , som jag sagt förut Ole räcker inte till .
  Ca TIO spelare bör bort några redan i vinter fönstret !! men till sommaren behövs en stor städning , tänker inte gå in på några namn för det beror ju på inkomne tränare att ta i detta men som sagt som det ser ut nu så är det många som inte håller måttet om vi vill vara ett europa topplag .
  OLE OUT Ed med .

  9
  2
 4. Problemet är att bryta upp lågt sittande lag, dvs lag i den nedre halvan! Kreativitet är en bristvara. Lag på den övre halvan som vill anfalla funkar det bättre mot men vi vill ju kunna lösa båda fallen och det är ju OGS medveten om. Lösningen är ju att få tillbaka Pogba samt införskaffa 2-3 mittfältare i min mening. Sen att det klagas på en viss metodik i spelet där OGS just nu spelare mer kontringsfotboll har ju bara att göra med vilket mtrl han har tillgång till. Således får man ha tålamod och invänta förändringar i truppen och det går ju inte på en helg direkt. Men sådant fattar ju inte LOPA och hans B-kompis Dj-uret! Så ja… kom med en kommentar nu grabbar så alla får höra vad experterna har att säga! Gärna konstruktivt tack!

  9
  15
    1. GGMU7,
     Vem är det egentligen som är mobbad här, ni som bara snackar skit och klankar ner på fotbollsklubben Manchester United FC eller jag som stöttar den i vått och i torrt? Mitt hjärta är svartrött oavsett tränarens ”ras” därför väljer jag att stötta. Förstår verkligen inte hur ni tänker?

     2
     8
     1. Mannen vad snackar du om?! På vilket sätt har jag klankat ner klubben? Jag delar ut mina åsikter på kommentarsfältet och när det ser ut som det gjorde idag så är det kritik som gäller.
      Oavsett tränarens ras.. Tror du jag bryr mig om vad tränaren eller någon annan har för bakgrund? Ole är en underbar människa men fel tränare för klubben, PUNKT!
      Jadu, jag förstår inte hur du tänker heller som sitter och skriver med dig själv, vad är du, 5 år?

      8
      2
     2. GGMU7,
      Jag sa bara att jag skrev under Lopa Sopans namn ett tag, men gör inte längre. Kan lika bra vara ngn annnan nu. Så du kan själv vara 5 år din bögunge. Du är otrevlig och jag vet att du är en sån som bryr sig om raser redan och tror att de fleata andra här vet det redan också.

      0
      8
     3. Att du skrev under hans namn ett tag och inte hela tiden rättfärdigar det din pajas?
      Hahah du vet att jag bryr mig om ras? Mannen gå och sov, du har gjort bort dig tillräckligt idag. Lägg dig i sängen, prata med dig själv tills du somnar, du verkar vara bra på det, ”bögunge” 😂😂

      8
      1
 5. Wow, här inne verkar känslorna har tagit över folk ordentligt haha. Lopa (den riktiga var du nu är) får folk att gå nuts på internet och grejer 🤣
  Hälsningar DJ-Uret, din b-kompis hör på forumet🤙🏼

  1
  1
   1. Så knas, hänt mig med ett par gånger att folk gått in och skrivit massa skit under mitt namn men var tack och lov ett tag sen nu!
    Vi har väl ”fel” åsikter helt enkelt och det sticker väl i folks ögon antar jag..

    1
    1
    1. Jag börjar undra om jag ens är jag eller en femårig bögunge till nån trans.
     Men hur som helst, mina A-vänner Lopa, DJ-Uret, GGMU7, önskar jag er en riktig skön jul och vi ses på Boxingday inför, under och efter matchen mot Newcastle. Undrar lite stillsamt om vi får njuta av segerns sötma då eller samma besvikelse som mot Watford?

     2
     1
     1. Jensen,
      Hahaha 🤣😂
      God jul till dig också min vän!!
      🎅❤️🎵🎉🎊🎀🎁🎈🍻🍬🎊🎉💚❗❕

      1
      1
     2. Jensen: God jul min vän och samma gäller dig DJ-Uret. Och Newcastle-matchen blir förmodligen samma strunt. Oavsett resultat så ändrar det egentligen ingenting.

      1
      1
 6. Det här forumet har blivit komiskt. Vinst då är alla tysta, sen när förlust kommer då ska alla ha åsikter hit o dit. Vart tog långsiktigt arbete vägen? Vi förlorar tack vare 2 misstag. Saknas kvalitet? Klart som fan det saknas. Men det här kommer ta år att ordna upp o det finns ingen kvick fix. Är HELT övertygad om att Ole är rätt man o hoppas han får tid på sig.

  4
  10
  1. MODERATOR?
   Kan ju vara bra att låsa namnen här på forumet om du/ni vill att folk ska vara kvar här på den här redan biffiga sida.
   Jag har inte kommenterat något på 12 timmar här, men Henning Berg har gjort de.
   Ni kan säkert se att mina kommentarer är as roliga i början och sen kommer det någon annan med en viss personlighet.
   Om vi låser namnen vid våra riktiga namn eller ett alias så kanske de bli lite skönare stämning med.

   1
   4

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen