post image

Vilken blir Ronaldos nästa klubb? Här är nio möjliga klubbadresser

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Här är är nio klubbar som kan ses som kandidater att bli Cristiano Ronaldos nästa arbetsgivare. 

Cristiano Ronaldo är nu fri agent sedan det igår meddelades att Manchester United – efter ett gemensamt beslut – bryter hans kontrakt med omedelbar verkan, till följd av den intervju han gav med Piers Morgan i förra veckan. Men vad väntar härnäst för Ronaldo?

Det ryktades i somras mycket om att han inte hade några erbjudanden, förutom det där monsterbudet på £350 miljoner från en ej namngiven saudisk klubb. I sin intervju hävdade dock Ronaldo att så inte var fallet. Han själv menade att han det visst fanns klubbar som var redo att signa honom – inklusive den där saudiska klubben – men att han valde att stanna i United för att han själv ville.

Så vilken blir då hans nästa klubb. Här är alternativen.

Sporting Lissabon

En återkomst i sin pojkklubb vore romantiskt och hans egen mor pushar för det. Så vill han göra sin mamma glad, så är det Sporting som gäller. Men det hade krävts att han är villig att sänka sina lönekrav rejält, eftersom Sporting inte har råd att betala ens i närheten av vad han tjänat tex i Manchester United,

Chelsea 

Chelseas nya ägare Todd Boehly uppgavs i somras ha varit intresserad av att signa Ronaldo, men Thomas Tuchel gav sitt veto. Tuchel är nu borta och Chelsea har återigen nämnts som en möjlig destination. Frågan är dock om 37-åringen passar in i profilen av Graham Potters bygge.

Bayern München 

Bayern klargjorde i somras att man inte tyckte att Ronaldo passade klubbens profil, men nu när Sadio Mané är skadad så menar Mirror att Bayern kanske kan omvärdera sin ställning gällande Ronaldo.

Ronaldo har ännu inte varit i Bundesliga under sin karriär och kanske kan en ny utmaning i ett nytt land locka honom. Och i Bayern har han dessutom en seriös chans att vinna Champions League. Men frågan är om Bayern vill ha honom.

PSG

Att para ihop Cristiano Ronaldo med Lionel Messi i PSG:s anfallslinje vore ju onekligen spännande. Lägg därtill Neymar och Kylian Mbappe så har vi ett lag med goda förutsättningar att vinna Champions League. Men om PSG är intresserade av att ta sig an Ronaldo är oklart. Att addera ännu ett enormt ego till en trupp fullt av stora egon kan såklart innebära problem. Och han passar inte heller PSG:s nya filosofi att signa unga, helst lokala talanger snarare än "bling-bling-spelare."

Napoli

En återkomst i Serie A går inte att utesluta och då ses Napoli som det kanske mest troliga alterantivet. Neapel-klubben länkades med Ronaldo i somras och kanske kan det bli verklighet nu. Hans lönekrav kan dock bli ett problem.

Real Madrid

En återkomst i Real Madrid och återförening med Carlo Ancelotti nämns också som en möjlighet. Speciellt sedan Karim Benzema nu är skadad. Men det har också förekommit rapporter i spansk media om att Real inte är intresserade av att ta tillbaka honom.

Newcastle

Newcastle är numera den rikaste klubben i världen sedan man köptes upp av den saudiska investeringsfonden och man skulle ha råd att erbjuda Ronaldo den lön han kräver. Och Newcastle skulle kanske kunna vara ett spännande projekt för Ronaldo. Men enligt en rapport i The Telegraph så har man inte något intresse av att erbjuda honom ett kontrakt, då man inte vill riskera att förstöra dynamiken som byggts upp i Eddie Howes omklädningsrum.

Inter Miami

En flytt till MLS går inte heller att utesluta om Ronaldo själv är villig att lämna den europeiska toppfotbollen bakom sig och istället spela fotboll i USA. Och i sådant fall, varför inte i ett soldränkt Miami i David Beckhams fotbollsklubb Inter Miami.

Al-Nassr

Al-Nassr tros vara den där ej namngivna saudiska klubben som var villiga att betala Ronaldo £350 miljoner för ett tvåårskontrakt i somras. Klubben - som likt Newcastle ägs av den saudiska investeringsfonden - kanske dammar av sitt intresse och kanske nappar Ronaldo den här gången.

 

Källa: MEN, Mirror

 

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen