post image

Vem är Amancio Ortega? Textilmogulen som vill köpa Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-25
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester Evening News profilerar Amancio Ortega, som sägs vara intresserad av att köpa Manchester United. 

Sedan det häromdagen stod klart att familjen Glazer nu är redo att sälja Manchester United så är ryktena om vem som kan ta över klubben i full gång. Sir Jim Ratcliffe sägs vara tillbaka i mixen, teknikjätten Apple uppges vara intresserade och ett antal amerikanska investerare har nämnts.

Och Manchester United skrev under torsdagen att också Zara-grundaren Amancio Ortega registrerat sitt intresse. Den nu 86-årige Ortega är grundare av och äger 59% av aktierna i det Madrid-listade bolaget Inditex, som äger åtta varumärket - bl.a Zara och Massimo Dutti och man har över 7500 butiker runtom i världen.

Ortega sägs personligen vara värd $62,2 miljarder, vilket enligt Forbes gör honom till den 19:e rikaste personen i världen. Enligt Manchester Evening News är Ortega en privat man som inte gillar rampljuset och majoriteten av hans tidigare investeringar ligger i fastigheter i Madrid, Barcelona, London, Chicago, Miami och New York. Och han har alltså ingen tidigare erfarenhet av ägande inom sporten.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen