post image

Van Persie: LvG var skoningslös när han sålde mig

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Robin van Persie berättar om hur den skoningslöse Louis Van Gaal lät meddela att han inte hade någon framtid i Manchester United. 

Robin van Persie kom till United från Arsenal sommaren 2012 och hade en fantastisk första säsong där han med sina 26 ligamål bar klubben till Sir Alex sista och klubbens senaste ligaguld. Inför holländarens andra säsong så slutade Sir Alex och ersattes av David Moyes och det gick som det gick.. Men när det stod klart att Moyes skulle ersättas av Van Gaal – en manager som van Persie hade en god relation till ifrån landslaget – så var det bäddat för en trivsam miljö att frodas i igen för van Persie.
Så blev dock inte fallet och i en intervju med High Performance Podcast berättar van Persie om ett otroligt samtal som avslutade karriären i United.
”Jag hade ett samtal med Louis Van Gaal och han sa till mig ”ok Robin här skiljs våra vägar. Jag är coachen och du är spelaren – du måste lämna, din tid här är över. Jag sa ”okej men jag har fortfarande kontrakt” och han svarade ”jag bryr mig inte om det.”
”Det var skoningslöst. Mot slutet av den säsongen kände jag att något var på väg, men trodde inte att det skulle vara så skoningslöst. När man får ett sånt beskt så är det många tankar som far genom huvudet. Jag hade fortfarande kontrakt, min familj var lycklig, det var mitt elfte år i England och vi älskade att bo i England. Vad ska nu hända?”
”Mina barn gick i skolan, hade sina vänner där och allt. Så alla dessa tankar kommer direkt och hur ska man reagera på en sån sak? Jag sa ”okej vi får se vad som händer. Det är din åsikt. Jag har fortfarande kontrakt här och jag är lycklig i England och i Manchester United. Så vi får se vad som händer” sedan reste jag mig upp, skakade hans hand och gick.”
”Men när vi började försäsongen så hade han inte ändrat sig. Jag fick inte vara med och spela 11 mot 11. Jag fick en boll och blev tillsagd att göra saker på egen hand. Så man försökte hålla sig cool. Man spelade macho. Som att det inte påverkade mig. Men det gjorde det. Det påverkade mig, min karriär och min familj väldigt mycket.”
Van Persie såldes till Fenerbahce för en liten summa pengar sommaren 2015.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen