post image

"Väljer spelare United så är det för pengarna"

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-10
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

BBC-experten Mark Lawrenson anser att Manchester United hamnat i en besvärlig situation där man tvingas locka spelare med höga löner för att ha en chans på transfermarknaden, samtidigt som man inte vill att spelare kommer på fel grunder.

Manchester United försökte åren efter Sir Alex pension att värva stora namn och man vann vissa race med hjälp av checkhäftet. Tex så kapade man Manchester Citys värvning av Alexis Sanchez genom att erbjuda honom ett monsterkontrakt, som gjorde honom till Premier Leagues bäst betalda spelare någonsin – och den floppen saknar motstycke.
Det var en strategi som inte tycktes fungera speciellt bra då spelare kom till klubben på fel grunder och det tycks vara en strategi man inte längre använder sig av. Men BBC-experten Mark Lawrence tror att United måste locka med höga löner för att ens ha en chans att få spelare före topprivalerna i ligan.
”Just nu så kan jag inte se att United tar en topp-fyra-plats och då kommer de få förlita sig på att attrahera spelare genom höga löner, inte genom Champions League-fotboll. Om man just nu gav vilken spelare som helst valet mellan United, City och Liverpool så hade det varit ett enkelt val att välja någon av Premier Leagues två bästa lag för alla som är ambitiösa och vill vinna stora priser.”

"Om man beslutar att gå till United så gör man det för pengarna. Man ser ibland en viss typ av spelare och personlighet som kommer att basera sitt beslut på sånt och det är inte den typen som kommer ta ens klubb tillbaka till toppen."
Källa: MEN, BBC

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

 1. Sanningens ord smärtsamt nog!
  Att locka spelare med pengar har visat sig inte vara utvecklande rent fotbollsmässigt. Lär av misstagen för bövelen!!
  Nej, det måste införas en spelstruktur, ett uppdrag som nuvarande styrelse inte är kompetenta nog att bilda, utan styrelsen måste utvidgas med sportinsatt folk som sköter den biten och en sportchef anställning! Och på det viset få hit spelare som vill komma och spela för fotbollens skull och inte lönekuvertet!!
  Spelarna (både i truppen och utifrån som man vill värva) måste bli exhalterade av projektet och få upp viljan att vilja uppnå toppen med just United, ett projekt som varit icke existerande i 7 år, trots alla påståenden om att man haft ett sådant pågående som man velat ge tid – och här står vi nu…
  Uppdatera styrelsen NU!

  7
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen