post image

Uppgifter: The Big Six allierar sig mot förslaget

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-17
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt The Sun och The Mirror så har Premier Leagues stormakter bildat en allians för att slå ned förslaget om avbruten säsongen. 

I dag håller de styrande organen inom den engelska fotbollen möte med klubbarna för att diskutera hur man går vidare med planerna för hur säsongen ska kunna spelas färdigt. Enligt tidningarna är minst nio klubbar för att avbryta den pågående säsongen – och kröna en vinnare, dela ut Europa-platser och flytta ned lag – om man inte lyckas spela klart säsongen innan senast den 30:e juni.
Nu rapporterar The Sun att ”The Big Six” dvs Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool och Tottenham gått samman för att så ned ett sådant förslag om det läggs fram. Dvs man vill inte sätta ett bestämt slutdatum för ligan redan nu.
”Det här är inte rätt tid att ha den typen av diskussioner. Det är på tok för tidigt för det” säger en källa till The Sun.

Källa: Mirror, The Sun

Kommentarer till artikeln

4 KOMMENTARER

  1. B-laget,
   Ställer man in hela säsongen och stryker alla resultat, kommer United missa CL nästa säsong. Varför? Jo, man tar fram förra årets resultat och då kom United 6a.
   Vinnare i detta skulle vara Norwich och de övriga två lagen under strecket. Samt City, som fortfarande kommer vara regerande PL-mästare.
   Förlorare blir bla United, Leicester, Liverpool (som i praktiken är PL-vinnare), Leeds och de övriga topplagen i Championship.
   Bäst för alla parter är att PL-säsongen 19/20 spelas klart innan säsongen 20/21 påbörjas.

   0
   0
   1. Det stod i artikeln ” Enligt tidningarna är minst nio klubbar för att avbryta den pågående säsongen – och kröna en vinnare, dela ut Europa-platser och flytta ned lag”. Som jag tolkar det är om säsongen avbryts så är planen att Liverpool vinner titeln och United kvalar in till CL eftersom City inte får spela Europaspel.

    0
    0
    1. Ja, men Belgien har väl avslutat sin serie i förtid och utnämnt serieledaren Club Brügge till mästare. Men UEFA godkänner inte detta och därför har inte Belgien någon representant till CL. Hittills har UEFA krävt att alla länder slutför sina serier på ett eller annat sätt.
     Jag antar att sista ordet är inte sagt, synnerligen inte om lag som Barca, Real Madrid, Juventus, Bayern Munchen, PSG, United, City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal mfl hotar lämna UEFAs CL och starta egen mästerskapsserie, där alla möter alla i dubbelserie. Vinnaren i serien blir Europamästare.

     0
     0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen