post image

UEFA´s brev till klubbarna: Vi klarar det här

Skriven av: admin
Publicerad 2020-04-03
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

UEFA skickade under gårdagskvällen ut ett brev till klubbar och förbund där man manade till lugn och tålamod. 

Fotbollens ledande organ jobbar just nu febrilt på lösningar för hur de pågående mästerskapen och turneringarna ska kunna slutföras – och mycket hänger givetvis på coronavirusets utveckling och myndigheternas restriktioner och förhållningsregler.
Den belgiska ligan fattade igår beslutet att stoppa ligan utifrån rådande poängställning – något som gav Club Brugge titeln. Och bara några timmar efter beslutet så skickade UEFA ut ett brev till fotbollsförbund och klubbar i alla medlemsländer där man förklarade att man jobbar på lösningar för att kunna spela färdigt turneringar som Champions League och Europa League under juli/augusti och att beslut om att i dagsläget annullera eller avsluta mästerskap är förhastade och ej motiverade, då det fortfarande finns hopp om en lösning.
I brevet, som är undertecknat Uefas President Aleksander Ceferin, ECA (European Club Association) ordföranden Andrea Agnelli and EL presidenten Lars-Christer Olsson, skriver man.
”Det är av största vikt att inte ens en händelse som den här pandemin ska få förhindra våra mästerskap att avgöras ute på planen i enighet med reglerna och att alla sportsliga titlar delas ut till följd av resultaten. Som ansvariga ledare inom vår sport så måste vi se till att det sker så långt det går och vi planerar vilka lösningar som är möjliga rent operativt. Vi känner oss säkra på att fotbollen kan påbörjas igen inom de kommande månaderna – under omständigheter som bestäms av myndigheterna – och vi anser att beslut om att avsluta inhemska ligor vid denna tidpunkt är förhastat och ej motiverat.”
”Arbetsgrupperna har haft flertalet möten och är i daglig kontakt för att försäkra sig om att det övergripande målet att alla turneringar ska kunna avslutas naturligt. För att kunna uppnå det så jobbar man på konkreta planer.”
”Arbetet fokuserar nu på scenarier under månaderna juli och augusti, inklusive möjligheten att UEFA-turneringar kan återupptas efter att de inhemska ligorna spelats klart. Ett gemensamt beslut om kalander kommer att behövas eftersom ett avslut på den aktuella säsongen måste koordineras med starten på den nya säsongen, vilken delvis kan komma att påverkas till följd av överlappningen.”
”Vi följer utveckligen i den pågående situationen noggrant och arbetsgrupperna kommer snart indikera – idealiskt i mitten av maj – vilken plan som kan tillämpas för att alla ska kunna avsluta säsongen. Att stoppa mästerskap borde verkligen vara en sista utväg efter att man insett att inget kalenderalternativ skulle tillåta ett avslut på säsongen.”
”Den rådande hälsokrisen som orsakats av Covid-19 saknar motstycke i vårt samhälle. Förutom hotet mot allmänhetens hälsa, vilket är den högsta prion så har det även slagit mot alla industrier och ekonomiska sektorer.”
”Vi står enade i vetskapen om att endast en extraordinärt koordinerad insats från alla organisatörer kan hjälpa europeisk fotboll ut ur den här krisen och att fullt rädda sin mest största tillgång – mästerskapen. Utan enighet och solidaritet så kommer ingen ta sig ur den här krisen eftersom vi alla är beroende av varandra.”
 

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen