post image

UEFA håller möte om EM, CL och EL

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-16
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Under tisdagen kommer UEFAs 55 medlemsländer, ligor och fotbollsförbund hålla en videokonferens där både Champions League, Europa League och EM kommer att diskuteras. 

UEFA lät i fredags meddela att man stoppar allt spel i Champions League och Europa League till följd av Coronavirusets framfört över Europa. Situationen i hela Europa har eskalerat under den gångna veckan och spridningen slår hårt mot hela sammhällsstruktruen. Alla Europas stora professionella ligor har stoppats (eller skjutits upp) och sommarens EM kommer sannolikt också att skjutas upp.
Hur, när och om ligorna kommer spelas klart återstår att se och samma sak gäller med Champions League och Europa League. UEFA kommer under tisdagsmorgonen hålla en videokonferens med sina 55 medlemsländer och andra beslutande organ från de europeiska ligorna där man ska diskutera hur man ska hantera virusets spridning.

Om EM skjuts upp till sommaren 2021 så skulle de pågående säsongerna kunna förlängas in i sommaren - men beroende på hur länge karantänen håller i sig så kan det ändå bli problematiskt att få till en sådan lösning (om det i slutändan blir för många matcher som skjuts upp). Och tidningen The Mirror hävdar att ett förslag som kommer att diskuteras - för att komprimera antalet uppskjutna matcher - är att man ska slutföra Europa League och Champions League med rena utslagsmatcher från och med kvartsfinalen, snarare än dubbelmöten.
Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen