Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Tre matcher spelades under perioden, och det resulterade i ett kryss för U18 och två övertygande segrar för U23 och Dam. De två sistnämnda lagen visar fin form, men U18 blandar och ger.

Övriga nyheter

• 30/10Chris Popov gjorde två mål efter att ha blivit inbytt för Wales U16 mot Irland. Slutresultatet skrevs till 4-0.
  • U21 Women förlorade med 2-1 borta mot Birmingham, Maria Edwards gjorde Uniteds mål, och Chloe Broughton åkte på en allvarlig ankelskada som krävde ambulanstur till sjukhuset. XI: Mikalsen – Reidford, Broughton, Lawson (c), Wilson – May, Williams, Stables – Figuaredo, Edwards, Horny. Bänk: Hollin, Howard, Murphy, Solskjaer (ja, Oles dotter).
  • 01/11 – Popov, som till vardags spelar för United U15, blev skyttekung i Victory Shield med 3 mål på 2 starter och 1 inhopp. Wales och Skottland fick dela på segern i turneringen. En intervju med Chris Popov kan läsas här: http://www.fawtrust.cymru/get-inspired/news/chrispopov/ och ett av målen kan ses här: https://twitter.com/FAWTrust/status/1189605738781577216
  • Erkan Alkan, som är agent för Tahith Chong, pratade med Sports Witness och sa: ”Det är sant att toppklubbar håller ett öga på situationen runt Tahith – vi sitter lugnt i båten och väntar på att se vad #mufc kommer upp med [i fråga om speltid, red.anm], annars kommer vi att se till vad som är bäst för Tahiths utveckling nästa sommar [då hans kontrakt går ut, red.anm.].”
  • 03/11 – U14 KROSSADE Sheffield Wednesday med 10-2 på hemmaplan.

Internationellt

• 30/10 – Abbie McManus och Mary Earps kallades upp till England. Något av en besvikelse att exempelvis Mollie Turner och Leah Galton inte fick en biljett, då de varit fantastiska hittills.
  • 01/11 – Kirsty Hanson kallades upp till Skottlands trupp som ersättare för skadade Martha Thomas.

Lånekollen

• Skadade / Petade&Bänkade / Avstängda: Alexis Sanchez (Inter) / Cameron Borthwick-Jackson (Tranmere) / Ethan Hamilton (Southend)
  • Chris Smalling (Roma): Spelade hela matchen i Romas 2-1-vinst mot Napoli, där han bl.a. stod för en bra rensning precis vid mållinjen: https://twitter.com/CanadianRom/status/1190637554867064832
  • Aidan Barlow (Tromsö): Blev inbytt i 80e minuten när Tromsö bortaföll med 3-2 mot Sarpsborg, men han noterades i varje fall för ett mål, vilket kan ses här: https://twitter.com/AidanBarlow/status/1191451169559924742
  • Joel Pereira (Hearts): Vaktade kassen i Hearts bortaförlust med 1-0 mot St Johnstone, där han överlistades av ett självmål av Christophe Berra.
  • Dean Henderson (SheffU): Höll nollan när SheffU besegrade Burnley med 3-0, och han har presterat bra nog att han nominerades för månadens spelare i PL i Oktober.
  • Kieran O’Hara (Burton): Fick släppa två bollar förbi sig i ett bortakryss med 2-2 mot Doncaster.
  • George Tanner (Morecambe): Utsågs återigen till matchens lirare när hans Morecambe besegrade Leyton Orient med 1-0 hemma.
  • Aimee Palmer (SheffU): Palmer noterades för en assist i SheffUs 4-1-vinst mot Blackburn. F.d. United-spelaren Hartley spelade också hela matchen men orsakade en straff i slutet, fast hon kunde trösta sig med att bli uttagen till England U19.
  • Charlotte Newsham (Huddersfield): Hade inga matcher denna vecka.

På lördagen tog U18 emot Wolves U18 hemma, en match som inte visades då den krockade med seniorlagets match mot Bournemouth.
United XI: Mastny - Bejger, Fish, Hockenhull, Hardley - Helm, McCann, Mejbri - Shoretire, Hoogewerf, Elanga
United bänk: Mee, Neville, Wellens, Svidersky, Sotona
Manager: Neil Ryan
Wolves XI: Young - Estrada, Marques, Kandola - Scott, Parker, Hodnett, Abbey - Cundle - Cobeanu, Carty
Wolves bänk: Harkin, Tipton, Londoño, Forrester, Birtwistle
Manager: Darren Ryan
Under en mulen himmel, men utan regn, så inleddes matchen ände-till-ände. Båda lagen anföll, men utan klara chanser, i varje fall innan Mark Helm i 21a minuten drog till ett kanonskott som tvingade Joe Young till en akrobatisk räddning. Det var en vändpunkt i matchen, och efter det så var det Wolves som dominerade halvleken. I 26e minuten tog de ledningen då Abbeys inlägg från Uniteds högerkant fann Hodnett i straffområdet som kunde raka in 0-1.
I andra halvlek så var United piggare och jagade frenetiskt ett kvitteringsmål. Elanga kom nära efter en soloräd på vänsterkanten, och Shoretire tvingade Young till ytterligare en bra räddning. I 53e minuten kom dock kvitteringen då Shoretire revs ner av Young och McCann fick chansen att kvittera från elva meter, vilket han också gjorde. 1-1 kom, trots flertalet chanser från bl.a. Hoogewerf, Elanga och ett ribbskott av McCann, att bli slutresultatet.

På söndagen så spelade damerna en bortamatch mot Everton i FA WSL Continental Cup.
United XI: Earps - A.Turner, McManus, M.Turner, Harris - Ladd, Zelem (c), Groenen - Hanson, James, Galton
United bänk: Mikalsen, Ökvist, Green, Toone, Arnot, Sigsworth, Ross
Manager: Casey Stoney
Everton XI: 23 Korpela - 14 Morgan, 5 Es, 6 George, 3 D.Turner - 21 Clemaron, 17 Graham (c) - 16 Cain, 8 Kaagman, 11 Kelly - 7 Boye-Hlorkah
Everton bänk: 1 Levell, 2 Hinds, 4 Brougham, 9 Hughes, 13 Stringer, 15 Pike, 20 Finnigan
Manager: Willie Kirk
Domare: Rebecca Walsh
Everton tog avsparken på The Pure Stadium i Southport. Matchens inledning bjöd inte på särskilt många chanser, mest var det United som hade lite hörnor som inte resulterade i något. I 17e minuten blev Cain liggande efter att ha fått en smäll av M.Turner i en nickduell, men hon kunde fortsätta efter lite behandling. United tog ledningen i 22a minuten då James fick bollen vid straffområdeslinjen efter att Hanson vunnit boll högt, och hon fintade bort två försvarare och placerade in 0-1 över Korpela. Nån minut senare skickade James ett skruvat skott utanför. Efter en snabb frispark så skickade Hanson in ett kort inlägg som fann M.Turner mitt i boxen, men hon lyckades bara rikta den rakt på Korpela.
James hade ytterligare ett skott som gick i burgaveln i 31a. Everton fick sitt första läge strax efteråt då Cain lyckades sno bollen av McManus i en löpduell och bryta in och avsluta, men Earps räddade till hörna med benet. Just Cain blev liggande lite efter hörnan, oklart varför, möjligen pga huvudsmällen tidigare. Efter lite behandling så fick hon däremot fortsätta. Everton försökte sig på sina uppstick men Uniteds försvar såg till att Earps inte behövde handskas med några svåra avslut. M.Turner nickade över ur bra läge i 43e på Groenens korta inlägg. När domare Walsh blåste av för pausvila så var James mål skillnaden mellan lagen, fast United hade haft ett klart övertag hela första halvlek.
Till andra halvlek bytte Everton ut Cain för Hughes. United kom nära i 48e då James avslutade på ett nernickat inlägg, men Korpela parerade. Galton sköt sen returen över. United fortsatte ha kommandot i andra halvlek, även om det inte hände så mycket i straffområdet. McManus nickade tätt utanför på en hörna i 61a. Ett par minuter senare så kontrade United efter en hörna och Galton spelade loss James. James fick dock för sig att skjuta istället för att avancera och hennes skruvade skott gick utanför bortre. Kelly drog på sig matchens första gula kort i 66e för en fällning, innan Hansonn strax därpå sprang i djupet och fick iväg ett avslut som en utrusande Korpela kunde rädda med handen. Everton kontrade strax efter och Earps fick springa ut och parera när Kaagman kom loss. I 70e byttes Groenen ut för Toone. A.Turner fick syna ostskivan i 73e för en knuff.
Minuten därpå blev Galton sittande efter att ha fått en smäll mot bakisda lår, vilket Morgan fick ett gult kort för. Hon kunde dock fortsätta efter lite behandling. I 77e minuten fick United straff då James fälldes av George vid utkanten av straffområdet. Upp stegade Zelem och placerade säkert in den hyfsat högt intill stolpen, där Korpela, som gick åt rätt håll, inte kunde nå den. 0-2 i Uniteds favör, därmed! Galton fick strax därpå, för säkerhets skull, lämna plats för Sigsworth. Boye-Hlorkah fick i samma veva lämna plats för Pike. Kaagman fick kliva av för Hinds i 81a, då Everton gjorde sitt sista byte, och United passade på att ta av James för Ross för sitt sista. Korpela räddade ett avslut av Hanson i 84e, vilket kanske borde ha blivit något annat då Hansons tröja blev ganska rejält dragen i. A.Turner utökade Uniteds ledning till 0-3 i 87e då hon tog sig fram ute till höger och sen drog en högerslägga in mellan Korpela och stolpen. Kelly fick sitt andra gula i 94e och blev utvisad. En väldigt solid seger för United.

U23 spelade borta mot Mboro på måndagskvällen.
United XI: Kovar - Laird, Mengi, Bernard, Devine - Puigmal, Levitt - Mellor, Traore, Chong (c) - Ramazani
United bänk: Woolston, Wellens, Elanga, Helm, Mejbri
Manager: Neil Wood
Mboro XI: 1 Brynn - 2 Dodds, 5 Wood, 4 Liddle (c), 3 Bola - 6 Dale, 8 Hackney - 7 Coulson, 10 Malley, 11 Browne- 9 Walker
Mboro bänk: 12 Spence, 14 Reading, 15 Folarin, 16 Burrell, 21 Hemming
Manager: Graeme Lee
Domare: James Bell
Williams, Garner, Greenwood och Gomes var inte med, vilket kan indikera att de får speltid på torsdag, även om Gomes dragits med en skada. Galbraith saknades pga sjukdom.
Hemmalaget tog hand om avsparken hemma på Riverside Stadium. Mboro fick matchens första bra läge i 3e då Malley drog iv'g ett skott som touchade Mengi och gick tätt utanför ena stolpen. Mengi kom strax därpå nära med ett avslut utifrån som gick tätt utanför stolpen. United ville ha straff strax därpå då man menade att en Mborospelare tog med handen i straffområdet, men domare Bell friade. Browne blev sittande skadad i 11e minuten och han kunde inte fortsätta. Ersatte gjorde Folarin. Chong blev fälld i 19e och United fick en frispark, vilken Puigmal skruvade in snyggt i krysset till 0-1. I 22a minuten så stod Mengi för en klumpig fällning på Walker och Mboro fick straff. Kovar räddade dock Liddles straff fint. Malley blev sen förste man att få syna det gula kortet då han stod för en tuff tackling mot Traoré som kunde ha fått en annan färg. United utökade strax före paus då Puigmal snappade upp en felpass, passade ut till Chong och sen fick tillbaka bollen mitt i straffområdet där han kunde vinkla in 0-2.
Chong fick ett bra läge i 50e minuten, men han hamnade lite för långt ner och hans avslut ur dålig vinkel räddades av Brynn. Från andra kanten bröt Laird in en stund därpå, men kunde bara peta sitt avslut rakt på Brynn. Hackney fick syna det gula kortet efter en sen fällning mot Puigmal i 56e. Uniteds första byte kom två minuter senare då Ramazani fick kliva av för Elanga. Mellor testade lyckan med ett långskott i några minuter senare, men Brynn kunde enkelt plocka ner bollen. Liddle fick lämna plats för Burrell is 65e. Mboro fick till en reducering i 76e, via inbytte Burrell som lyckades vinkla in ett kort inspel förbi Kovar till 1-2. Mejbri kom strax därpå in för Traore, och denne fick tämligen omgående iväg ett skott som styrdes på Wood och NÄSTAN ställde Brynn, men denne hann ner åt andra hållet och lyckades hålla skottet utanför stolpen. Chong utökade i 81a - Mejbri skickade en boll i djupet, Chong försökte slå ett inlägg mot Mellor, men bollen styrdes på en täckande Dodds och gick in till 1-3. Chong utökade igen fyra minuter senare, då Elangas inlägg volleysköts av Mellor rakt på Dodds och damp ner framför Chong som dunkade in bollen i nät till 1-4. Fina insatser av Kovar, Laird, Puigmal och Chong låg till grund för en riktigt fin seger för United. Även Mejbris inhopp var riktigt bra.

För damerna väntar nu landslagsuppehåll innan man möter Chelsea borta 17e November. Samma sak för U23 som härnäst spelar hemma mot Sunderland den 22a, men U18 har ett bortaderby mot City på lördag innan de också tar en paus innan det blir hemmamöte mot Brighton den 23e.
P.S. Vi är medvetna om att det här kan se milt sagt trögläst ut, med tanke på mängden text, då formateringen (exempelvis fet stil, som ni säkert märkte att jag använde en hel del förra säsongen) inte fungerar som den ska. Det är något vi jobbar på att fixa.