Här följer en uppdatering kring Manchester Uniteds övriga lag och hur dessa presterade under förra veckan...

Övriga nyheter

• 25/9 - U13 besegrade Fleetwood Town med 4-5 borta i en cupmatch.
  • 26/9 - United överklagade Bernards röda kort mot Villa, och fick igenom överklagan vilket gjorde att avstängningen hävdes.
  • U15 spelade en bortamatch mot City och förlorade med 3-2. Sam Mather och Daniel Kavanagh gjorde Uniteds mål.
  • 28/9 - Jacob Carney gjorde sin sista match för Stocksbridge Park Steelers, där han gjort det bra på sin lånesejour när han täckt upp för skadade Yorkshire-landslagskeepern Ed Hall (jo, det finns faktiskt ett Yorkshire-landslag... https://en.wikipedia.org/wiki/Yorkshire_football_team ).
  • 29/9 - U13 spelade mot Wolves och kryssade med 4-4.
  • U14 spelade även de mot Wolves, och körde över motståndarna med 7-0.

Skadeuppdatering

• U23: Mitchell (n/a - tillbaka i träning), Taylor (cancerbehandling - tillbaka i träning), Ercolani (ACL - försäsongen 2020), Laird (ankel - tillbaka i träning), Mellor (n/a - Oktober), Gomes (n/a - 3e Oktober), Fosu-Mensah (ACL - Januari).
  • U18: Denham (n/a - n/a), Bejger (n/a - n/a), Gallagher (n/a - n/a), Stanley (n/a - n/a), Svidersky (ACL/MCL/menisk - Oktober), Haygarth (n/a - n/a), Iqbal (n/a - n/a), Mejbri (n/a - n/a), Emeran (knä - Oktober).
  • Dam: Bentley (överarm - November), Ramsey (n/a - n/a), Chamberlain (gravid - 2020), Groenen (n/a - Oktober), Ross (sjukdom - Oktober).

Lånekollen

• Alexis Sanchez: 25/9: Sanchez fick hoppa in i 83e minuten i Inters 1-0-vinst mot Lazio hemma, då han ersatte Lukaku. 28/9: I en 1-3-vinst borta mot Sampdoria stod Sanchez i huvudrollen då han gjorde mål i 22a minuten och sen blev utvisad efter två gula kort i slutet av första halvlek.
  • Chris Smalling: 25/9: Smalling spelade hela matchen när hans Roma föll mot Atalanta med 0-2. 29/9 - När Roma besegrade Lecce med 0-1 borta efter mål av Dzeko, så var det Smalling som med en grym defensiv insats kammade hem priset som matchens lirare. Han vann alla nickdueller och tacklingar, samtidigt som han blockerade mest, bröt mest och återerövrade bollen mest. Enda plumpen i protokollet var att han drog på sig ett gult kort.
  • Aidan Barlow: 29/9: Barlow var inte med i truppen när hans Tromsö bortaföll med 4-0 mot Bodö/Glimt.
  • Joel Pereira: 28/9: Pereira stod hela matchen och höll nollan i en mållös bortamatch mot St Mirren.
  • Dean Henderson: 28/9: Henderson blev något av en syndabock då Sheffield United förlorade hemma mot Liverpool, då han stod för en megatavla när han släppte in Wijnaldums halvdana långskott genom både händer och ben. Han stod däremot för flera bra räddningar också, bl.a. på ett friläge av Salah.
  • Kieran O'Hara: 27/9: Burton skulle ha spelat hemma mot Bury, men då de kastats ut ur serien så var det spelledigt för O'Hara.
  • Ethan Hamilton: 28/9: Hamilton startade och spelade till 82a minuten då han blev utbytt, när Southend föll med 0-1 hemma mot Accrington Stanley, där man fick avsluta med tio man efter att Ralph fått rött i 83e efter två gula.
  • Cameron Borthwick-Jackson: 28/9: CBJ var inte ens med i truppen när Tranmere åkte på en 4-1-bortaförlust mot Ipswich.
  • George Tanner: 28/9: Tanner spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort när Tranmere hämtade upp 0-2 till 2-2 hemma mot Northampton Town.
  • Aimee Palmer: 29/9: Sheffield United fortsatte på vinnarvägen i FAWC och krossade Coventry med 5-1 hemma. Palmer noterades för ett av målen, ett kanonskott i krysset som motståndarkeepern Sue Wood var chanslös på. Hartley spelade även hon hela matchen för Sheffield.
  • Charlotte Newsham: 29/9: Newsham var utanför truppen när Huddersfield återvände till vinnarvägen och krossade Derby med 5-2, där Kate Mallin stod för ett hattrick i andra halvlek.

Matcher
Först ut var U23 som på fredagen tog emot Norwich U23 hemma på Leigh Sports Village.
United XI: 1 Grant - 2 Puigmal, 4 Mengi, 5 Bernard, 3 Devine - 6 Garner (c), 8 Traore - 7 McGhee, 10 Galbraith, 11 Elanga - 9 Ramazani
United bänk: 13 Kovar, 12 Fish, 14 Wellens, 15 Helm, 16 Hoogewerf
Manager: Neil Wood
Norwich XI: 1 Mair - 2 Thomas, 4 Lomas, 5 Famewo (c), 3 Nizet - 7 Martin, 6 Milovanovic, 8 Scully, 11 Adshead - 10 Thorvaldsson, 9 Ahadme
Norwich bänk: 12 Jones, 13 Johnson, 14 Omobamidele, 15 Hondermarck, 16 Parsons
Manager: David Wright
Domare: Andrew Miller
Kanariefåglarna, som vanligt i gult och grönt, tog hand om avsparken. Det var också Norwich som inledde bäst, med resultatet att en hel del av spelet tog plats runt Uniteds straffområde i första. Ganska snart så började regnet vräka ner rejält. Ramazani blev liggande med ont i foten i 8e efter att ha träffat Nizet vid ett skottförsök. Efter lite behandling såg han ut att kunna fortsätta. Efter kvarten spelad så skickade Scully ett skott en bit över, och det var det närmaste någon kommit så långt. Minuten därpå blev Ramazani stoppad rejält av Famewo, men denne klarade sig undan med en muntlig varning. Frisparken man fick skruvade Puigmal utanför stolpen. Ahadme var väldigt nära att komma fri i 23e minuten, men Mengi lyckades precis avstyra det hela. Nizet fick bollen i kanten av straffområdet i 30e minuten, vände bort Puigmal och gick på skott, men lyckades inte ens få bollen på mål. Ramazani var nära att komma igenom, knuffandes med båda mittbackarna, minuten därpå, men Mair hann först på bollen. I 32a minuten så skickade Thorvaldsson upp en boll i omloppsbana. I 40e minuten skickade Garner en frispark mot mål, vilken hamnade hos Ramazani som kunde dra iväg ett skott, dock tacksamt placerad för Mair som räddade, dock inte så bra utan rakt ut, men hans försvar kunde rensa. Minuten därpå sprack målnollan när Elanga och Devine kombinerade sig fram till vänster, och Devines inspel snett inåt missades precis av Scully och lät Garner placera in 1-0 lågt förbi en täckande försvarare och Mair som inte hann reagera. I 47e minuten fick Ramazani in en boll efter en frispark av McGhee, men målet dömdes bort, sannolikt pga av att Bernard krockat med Mair. När domare Miller blåste av för halvtidsvila så var Garners mål skillnaden mellan lagen.
Direkt i andra så bröt Scully en boll och spelade fram Ahadme som försökte placera ett skott förbi Grant mot bortre, men veteranmålvakten fick handen på bollen och styrde den till hörna. I 52a minuten drog Martin till ett skott som smekte utsidan av stolpen. Minuten därpå drog Ramazani iväg ett skott ur halvdan vinkel som räddades säkert av Mair. Ahadme fick i 60e minuten till ett avslut som styrdes/dämpades på en försvarare och kunde plockas av Grant. I 63e minuten skickade Scully en frispark utanför, innan Helm kom in för McGhee. I 67e minuten så tog sig Elanga fram till vänster och bröt förbi mellan Martin och Thomas in i straffområdet, bara för att bli omkulldragen av Thomas. Domare Miller pekade direkt på straffpunkten. Ramazani stegade upp för att ta straffen, väntade ut Mair och rullade säkert in 2-0. Matchens första gula kort fick Bernard i 71a då han kom in sent mot Martin. I 74e minuten blev det bråkigt mellan Scully och Galbraith efter en sen tackling av den senare på den förre, vilket ledde till att domare Miller kallade till sig de båda plus kaptenerna Garner och Famewo för en muntlig varning. Strax därpå bytte Norwich ut Adshead för Parsons. Mengi fick syna ostskivan i 77e minuten då han drog ner Ahadme strax utanför straffområdet. Elanga gjorde det bra som tog sig loss till vänster i 81a minuten, men han lyckades inte få till något vidare skott utan Mair räddade enkelt. Strax därpå fick Traore ett skottläge, vilket tvingade Mair tippa bollen till hörna, innan Martian fick kliva av för Hondermarck. Thomas fick gult i 91a när han kapade Elanga ute på kanten. När domare Miller efter tre tilläggsminuter blåste av för full tid så stod United som stabila vinnare tack vare Garners mål och Ramazanis straff, även om marginalerna stundtals var små.
På lördagen gick två matcher samtidigt, både damerna och U18 spelade, och det var de förras match som sändes i MUTV. Nämligen ett möte hemma på Leigh Sports Village mot Liverpool.
United XI: 27 Earps - 20 Smith, 5 McManus, 21 M.Turner, 3 Ökvist - 12 Ladd, 10 Zelem (c), 7 Toone - 9 Sigsworth, 16 James, 11 Galton
United bänk: 15 Mikalsen, 4 A.Turner, 24 Edwards, 2 Harris, 8 Green, 17 Arnot, 18 Hanson
Manager: Casey Stoney
Pool XI: 1 Preuss - 22 Jane, 5 Fahey, 6 Bradley-Auckland, 3 Robe - 19 Rodgers, 4 Roberts, 11 Lawley - 17 Charles, 9 Sweetman-Kirk, 20 Babajide
Pool bänk: 18 Kitching, 7 Clarke, 14 Hodson, 21 Kearns, 23 Purfield, 24 Linnett
Manager: Vicky Jepson
Domare: Lucy Oliver (gift med Michael Oliver)
Groenen var ännu inte 100%, och missade därmed matchen då man inte ville stressa tillbaka henne. Ross missade matchen pga sjukdom, och Maria Edwards belönades med en plats på bänken efter sin fina form för U21. Både United och Liverpool har inlett säsongen med två uddamålsförluster, mot City/Arsenal och Reading/Spurs.
Det regnade rätt rejält före matchen, men hade som tur var bedarrat när det var dags för avspark, förmodligen till de 2813 åskådarnas lättnad. Avsparken tog United hand om. Efter fem minuters spel kom matchens första skott på mål då James från utanför straffområdet gick på skott, men bollen tog på en försvarare och studsade harmlöst fram till Preuss som bara hade att plocka upp bollen. Matchinledningen bjöd på böljande spel, men bollen försvann mestadels bara ut till insparkar. Sigsworth stod för en riktigt elegant brytning nere vid kanten av eget straffområde när Badajide kontrade. I 26e minuten fick Galton ett skottläge efter en djupledsboll av M.Turner, och hon drog iväg ett bra skott ur dålig vinkel som Preuss fick tippa till hörna. Uniteds mittfält hade i överlag stora problem med att få någon kontroll över matchen - och det såg i överlag rätt märkligt formerat ut, med Zelem som sittande och Ladd pressandes upp högt i planen. Zelem hade problem när hon hamnade under press och tappade, eller var väldigt nära att tappa, boll i farliga lägen. I 38e minuten kom matchens första riktigt heta läge då Toone spelade en kort passning till James vid straffområdeshörnet, och James tog sig framåt en liten bit och ur dålig vinkel drämde hon upp ett skott i undersidan av ribban och ut. Nära! James fick minuten därpå iväg ett skott till, men det var inte så hårt och Preuss kunde rädda, även om hon var nära att schabbla med bollen. Strax därefter fick Lawley matchens första gula kort för en sen satsning mot Toone.
Till andra halvlek plockades Ökvist av för A.Turner - Smith klev därmed över som vänsterback och A.Turner tog högerbacken. Till andra halvlek så satte regnet igång på allvar igen också. I 50e minuten tog sig Galton förbi på vänsterkanten, men hennes inspel försvann parallellt med mållinjen utan att någon Unitedspelare var särskilt nära att kunna peta in den i öppet mål. United fick en frispark i farligt läge i 54e minuten efter att Ladd fällts. James lyckades dock inte få frisparken på mål. Zelem tvingade Preuss till en räddning intill stolpen efter en frispark i 61a, och på den efterföljande hörnan försökte sig Toone på en rövare ur dålig vinkel, men Preuss var med på den också. I 64e minuten kom Galton nästan loss i straffområdet, men Preuss kom ut bra och avstyrde. Hon hade ytterligare något skott som Preuss kunde parera innan i 71a minuten målet äntligen kom, vilket hängt i luften hela andra halvlek. Sigsworth spelade en kortpassning till James mitt i boxen, som iskallt drog bort en täckande försvarare och placerade in 1-0 bakom en chanslös Preuss. Målet var Uniteds första denna ligasäsong - James gjorde även det första ligamålet i Championship förra säsongen. Strax därpå byttes Charles ut för Clarke. Sigsworth fick lämna plats för Hanson i 76e. Pool kom in i boxen minuten därpå, men närmare än en misslyckad cykelspark kom de inte den gången. Rodgers plockades av för Linnett i 81a minuten. Vid det här laget hällregnade det. I 82a minuten nickade Galton ett inlägg i ribban och ut, och returen sköt Toone direkt och prickade även hon ribban, varefter Hanson på tredje försöket missade mål. I 84e minuten blev Galton nedsprungen i straffområdet, men domare Oliver friade. I 87e minuten klev Jane av för Hodson. I 89e minuten blev det bråkigt mellan James och Linnett efter lite tufft spel, och båda fick syna det gula kortet. Galton tog sig fram i 90e, men kom för nära kortlinjen, så hennes avslut gick i burgaveln. I 94e minuten bröt Galton in i straffområdet och fälldes av Fahey, och domare Oliver tvekade inte att peka på straffpunkten. Fahey fick dessutom gult kort. Zelem stegade upp och placerade säkert in 2-0. När domare Oliver blåste av för full tid hade United säkrat sina första poäng i WSL, fullt rättvist.
U18 spelade som bekant samtidigt, men det är en match som fick, för alla som inte var på plats, följas via liveuppdatering (som tur var så körde goal.com en rätt hyfsad sådan). Matchen var hemma på Aon Training Complex mot Leicester U18.
United XI: Mastny - Neville, Hardley, Hockenhull, Fish - McCann, Wellens, Helm - Shoretire, Hoogewerf, Sotona
United bänk: Mee, Hughes, Mejia, Savage, Forson
Manager: Neil Ryan
Foxes XI: Bosworth - Aisthorpe, Sams, Barrett, Gyamfi - McAteer, Loughlin, Tavares - Fitzhugh, Arlott-John, Pennant
Foxes bänk: Flynn, Marcal-Madivadua, Obi, Odunze, Russ
Manager: Trevor Peake
Domare: Daniel Guest
Wellens fick matchens första läge då han i 11e minuten nickade mot mål, men Bosworth räddade. Gyamfi fick i 21a minuten gult kort för att ha kapat Sotona, och frisparken drämde Helm upp i krysset till 1-0. På en hörna nickade Hockenhull fyra minuter senare in 2-0. Helm, Arlott-John och Fitzhugh hade alla skott som räddades innan Barett i 42a minuten sköt in 2-1 efter en hörna. Den ställningen höll sig dock bara i två minuter innan Hoogewerf, assisterad av Neville, sköt in 3-1.
I 50e minuten satte Shoretire 4-1 med ett lågt skott i ena hörnet från mitten av boxen. I 64e minuten fick Hockenhull gult kort för en fällning. Forson kom in för Shoretire i 71a. I 75e reducerade gästerna då Barrett spelade framde Pennant som placerade in 4-2 i bortre. Knappt tre minuter senare nickade Russ in Arlott-Johns inlägg till 4-3. Charlie Savage (Robbie Savages son) fick göra U18-debut när han kom in för Wellens i 84e. I 86e minuten orsakade Neville en straff, vilken Flynn satte till 4-4. Neville byttes strax därpå ut för Hughes. När domare Guest blåste av för full tid var ställningen oavgjord, efter ett rejält tapp av United sista kvarten.
Allt som allt en ganska blandad vecka för de övriga lagen. Stabila vinster av U23 och Dam, men ett rätt tungt tapp av U18 (man ska verkligen inte kunna tappa en 4-1-ledning med en kvart kvar). Denna vecka så hade U21 match mot Lincoln borta i EFL Trophy under tisdagskvällen, och U18 möter Newcastle borta på lördagen. Damerna har ingen match förrän nästa helg, och U23 spelar på måndagskvällen borta mot Swansea.