post image

Tranmere Rovers vs Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-26
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United åkte till en lerig plan på Prenton Park och tvålade till Tranmere med hela 0-6, framförallt behjälpta av effektivt avslutande i första halvlek. För första gången sen 1892 hade man dessutom sex olika målskyttar i en match, där kaptenen Maguire var bäst på plan med ett fint mål och piggt spelfördelande. United avfärdade Tranmere på precis det sätt man bör avfärda motstånd från lägre divisioner.

United XI: Romero – Lindelöf, Maguire (c), Jones – Dalot, Pereira, Matic, Shaw – Lingard – Greenwood, Martial

United bänk: Grant, Bailly, Williams, Fred, Mata, James, Chong

Tranmere XI: Davies (c) – Caprice, Clarke, Monthe, Ridehalgh – Danns, Perkins – Morris, Jennings, Blackett-Taylor – Ferrier

Tranmere bänk: Payne, Mulllin, Wilson, Woods, Gilmour, Hepburn-Murphy, Pilling

Manager: Micky Mellon

Domare: Lee Mason

Inför: Ole roterade sex spelare jämfört med Burnleymatchen, men Fred var nog den enda som fick vila. Varför Lingard återigen fick chansen eller Pereira fick starta som innermitt… mysterier.

Första: Lite tur i oturen hade man då det inte regnade lika mycket som förutsett inför match, vilket var tur det, för planen på Prenton Park var inte snygg. Stora lerfläckar, särskilt längs kanterna. Avsparken togs hur som haver hand om av United.

Tranmere fick matchens första avslut på mål efter trassel efter en hörna, då de dumpade in bollen i boxen och såg den flipperkula omkring tills någon Tranmerespelare lyckades dra ett avslut mot mål som Romero enkelt kunde greppa.

Jones blev liggande efter en rejäl flygtur i 7e minuten, då Blackett-Taylor kom sent in i ett försök att nå bollen, men efter lite behandling kunde han fortsätta. Målnollan spräcktes något överraskande tre minuter senare då Maguire från straffområdeskanten valde att gå på skott, vilket styrdes något på en försvarare och gick in i bortre krysset till 0-1.

Detta öppnade tydligen slussportarna, för ytterligare tre minuter senare så bröt Dalot in från höger efter att ha fått en passning av Martial, vände bort Ridehalgh och drämde in en kanon i bortre till 0-2.

0-3 kom i 16e då Maguire drev bollen framåt, passade till Lingard som inte pressades vid straffområdeskanten, och denne tog tid på sig och placerade in bollen intill bortre stolpen med ett skruvat skott.

Ferrier kom nära nån minut senare då han i kamp med Jones lyckades dra till ett skott ur dålig vinkel, vilket Romero fick rädda nere vid sin närmaste stolpe och fick jobba för att kontrollera ordentligt.

Efter att ha fått in tre bollar så hade United fortsatt kontroll, men chansmässigt blev det fattigt. Spelet böljade fram och tillbaka, mycket för att ytorna mellan Uniteds mittfält och anfall blev gigantiska när försvaret sjönk hemåt.

Lingard fick ett läge på ett inspel av Shaw i 34e, men fick felträff och strumprullade bara bollen rakt till Davies. Strax därpå blev Martial omkullknuffad av Clarke i straffområdet, men domare Mason friade.

I 41a minuten kom 0-4 då Jones nådde högst på en hörna vid bortre stolpen och nickade bollen i en båge in i andra änden av målet. Martial byggde själv ett anfall i 45e och fick till slut bollen av Shaw vid straffområdeskanten, och han fick gott om tid på sig att rikta upp ett skott, och han skruvade ett placerat skott in till 0-5 intill bortre stolpen.

Strax därpå blåste domare Mason av för pausvila, och United hade full kontroll och en oerhört komfortabel ledning. Tranmeres målvakt däremot hade nog behövt träna lite på positionsspel då han var rätt uselt positionerad, även om han knappast räddat särskilt många av målen även om han varit rätt placerad.

Förhoppningsvis så skulle Ole ta av viktiga spelare (Maguire, Matic) i paus för att inte riskera skador på leråkern.

Andra: Nog för att det kom byten i paus, men att sätta IN Fred i paus var inte direkt det väntade, snarare en oerhört onödig risk. Chong kom också in, och ut gick Martial och Matic. Andra halvlek fortsatte som första slutat, men chanserna saknades.

I 55e minuten så tog sig Chong fram på en boll och petade bollen förbi Davies men blev kapad av denne, och domare Mason tvekade inte att peka på straffpunkten och visa Davies det gula. Greenwood stegade upp och skickade kyligt in 0-6.

Ferrier gjorde det bra när han enmanskontrade i 61a och drog förbi Jones, men när han väl brutit in i straffområdet, med Jones som påhäng, så försökte han avsluta och missade mål. Tre minuter senare fick Maguire lämna plats för Williams - kaptensbindeln fick Lingard. Pereira skruvade en frispark tätt över, innan Tranmere bytte ut Perkins mot Gilmour.

Davies fick parera ett avslut av Dalot ur dålig vinkel strax därpå, och i 71a så fick han göra en liknande stoppning när Chong avslutade, vilket däremot resulterade i en resultatlös hörna. Tranmere gjorde ett dubbelbyte två minuter senare, då Ferrier gick av för Mullin och Blackett-Taylor fick lämna plats för Hepburn-Murphy.

Lingard försökte sig på ett skruvat skott mot bortre igen, men denna gång tog bollen i utsidan av stolproten och gick till inspark. Strax därpå fick Tranmere ett farligt frisparksläge centralt precis utanför straffområdet efter en fällning. Mullin skickade bollen rakt ut i omloppsbana. Klent.

Hepburn-Murphy försökte sig strax därpå ett skruvat skott mot bortre, men han lyckades inte få det på mål, innan en annan Tranmerespelare skickade ett lågt skott rakt på Romero. Shaw fick sen iväg ett lågt direktskott som Davies räddade stabilt.

I 86e minuten så tog sig Chong fram till vänster och drog ett hårt skott som gick i ribba ut. Pereira blev liggande efter en stämpling mot vristen nån minut senare, men kunde fortsätta utan behandling.

När domare Mason till slut blåste av för full tid så stod United som vinnare med 0-6, med sex olika målskyttar för första gången sen 10-1 mot Wolves 1892.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, -∞: Dags att gå i pension.

Romero: 3 - Sattex inte på några särskilda prov av Tranmere. Stabil insats.

Lindelöf: 3 - Fyllde på framåt en del men inte lika framträdande som Maguire. Solid insats.

Jones: 3 - Okej insats, även om han kändes lite fladdrig och förmodligen hade straffats mot bättre motstånd.

Maguire: 5 - Klart bäst på plan då han satte ett kanonskott till första målet och i övrigt lekte playmaker då Tranmere inte pressade.

Dalot: 4 - Öste på framåt och matade in väldigt mycket inlägg, noterades för ett mål. Bra på att ta sig förbi på kanten och hitta ytor. Hade dock vissa problem bakåt, så han bör rimligtvis konkurrera mer om högerytterplatsen än högerbackplatsen.

Pereira: 2 - Märktes överhuvudtaget inte att han var på plan. Att vara så perifer i en så central roll måste vara någon sorts rekord. Att han spelas som innermitt istället för att ge precis vilken naturlig mittfältare från U23 eller U18 chansen är bara ett hån.

Matic: 4 - Styrde spelet i första med sitt lugn med bollen och sin fysik.

Shaw: 3 - Hyfsad insats av Shaw, även om han hade tjänat på att visa mer fokus framåt, likt Dalot på andra kanten.

Lingard: 3 - Stod för en okej insats, var inte lika ovän med bollen som tidigare (berodde det på att moståndarna pressade mindre, tro?), och han gjorde ett fint mål och prickade stolpen.

Greenwood: 3 - Satte en straff kyligt men i övrigt var det en rätt perifer insats av Greenwood.

Martial: 3 - Blinkade ut och in ur matchen och såg större delen av tiden ut att undra om detta verkligen var en fotbollsplan. Noterades ändå för ett mål och en assist när han glimtade till.

Fred: 3 - Höll bollen i rullning utan att förta sig.

Chong: 3 - Visade, precis som i EFL Trophy, att han har kapacitet att skapa något mot League 1-motstånd. Ska han komma nånstans behöver han ett lån och speltid på Championship-nivå.

Williams: 3 - Okej inhopp som högerback utan att utmärka sig.

Solskjaer: 3 - Vinst, okej, men motståndet sög. Han får minus för att han faktiskt riskerade både Matic och Fred på den här leråkern, med tanke på mittfältssituationen. Med lite otur hade vi stått helt utan mittfält nu, och det var mer risker än man borde tagit.

Summering: United körde över Tranmere, särskilt i första halvlek visade man upp en enormt fin effektivitet, även om deras keeper lämnade bortre delen av målet ovanligt öppet. Å andra sidan så var det fina avslut rakt igenom, av lagets kanske inte profilstarkaste målskyttar.

Allt som allt så stod United för en bra insats, där man kontrollerade spelet bra, även om Tranmere hade vissa kontringar främst för att luckorna mellan mittfält och anfall blev för stora samt att Jones var lite fladdrig och Pereira aldrig syntes till. Men man höll undan och såg till att Romero inte behövde slita.

Däremot så får ju sägas att halva planen var en leråker som bara behövde lite mer vatten för att vara ett paradis för grisar, och att riskera både Matic och Fred på den planen var direkt korkat. Nu blev det inga skador, men det kunde enkelt ha blivit det, och då hade man verkligen suttit i skiten. När man väl har en femmålsledning i paus mot League Ones tredje sämsta lag så bör man kunna sätta Bailly eller Jones som mittfältare istället, för att undvika risken (nu när man inte hade andra mittfältare än Fred på bänken...).

Hur som haver så var det Maguire som utmärkte sig mest idag, även om både Matic och Dalot stod för fina insatser också. I övrigt var det mest lagspel som man kom någonstans med. Pereira var den ende som det inte kändes som att han kom upp i nån nivå, men det var å andra sidan inte ett dugg förvånande heller då han hittills aldrig visat något som innermittfältare, så det är på Ole snarare än honom.

Förhoppningsvis så gav målkvalkaden lite självförtroende till spelarna igen efter förlusterna mot Pool och Burnley. Nästa match för Uniteds del är på onsdag, då man på Etihad ska försöka vända ett 1-3-underläge mot City i ligacupsemin.

Kommentarer till artikeln

8 KOMMENTARER

 1. Att ManUtd är tvungen att välja Matic, Fred, Martial och Maguier för en sån match sammanfattar hur dåligt är ManUtd truppmässigt. Och det som är fruktansvärt är att ManUtd bara har några dagar kvar till stängning av januaris transferfönster och inte en enda spelare har värvats in!!!!!!!!!

  15
  3
 2. Skandalöst att FA tillåter professionella lag att spela på en sådan plan. Såg fan ut som en svensk potatisåker från 1800-talet. Nån jädra ordning måste det väl vara ändå? Tranmere är en mindre klubb men jag ser inte ens sådana mattor i svenska div 5. Skandal.
  Gött med lite nätrassel dock och kul för Harry att göra sitt första.

  11
  4
 3. Seriöst! Skäms fan när man ser Dalot, lingard och Jones fira målen som om dom nätat mot Liverpool eller city ! Va fanimej de sämsta skitlag jag sett på väldigt länge. Maguire, martial å greenwood hade lite förstånd iallafall! Pinsamt!

  4
  9
  1. Tycker inte att man kan gnälla särskilt mycket på Lingard eller Jones som förmodligen gjorde sina sista mål i Unitedtröjan. Lingards var ju för övrigt bara hans standardfirande (som vi iofs inte sett på väldigt länge).

   4
   0
 4. Fint med vinst håller helt med men fortfarande många frågetecken till hur man ställer upp laget. Väldigt många startspelare på planen riskeras i onödan antagligen bara för att Ole är rädd för att få sparken.
  Att Pereira får fortsatt förtroende i en sådan här match (eller i huvudtaget) när Gomes, Chong och Garner finns är en gåta. Kanske Garner och Gomes var skadade det har jag inte orkat kollat upp men det här var inte första gången. Till och med Jones och Lingard gjorde okej insatser mot ett extremt dåligt Tranmere men Pereira lyckas inte ens i sådan här match. Nej personligen tycker jag han ligger på samma nivå som Lingard och borde egentligen inte vara på bänken eller i laget nästa säsong.

  5
  0
  1. Håller med om att det känns som Ole börjar bli skraj kring att få kicken. Mönstra bästa elvan mot ett sådant motstånd på en potatisåker är ju galet. Han ville få andrum och det fick han men det stormar fortfarande kring United och detta resultatet kommer snabbt falla i glömska. Men nu får det för fan hända något på transferfronten. Låna in eller två spelare iaf. Man blir ju mer och mer frustrerad för var dag som går, hur kan man sköta en klubb som de gör!!

   4
   0

Leave a Reply

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen