post image

Times: Manchester City leder racet om Erling Håland

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-13
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt journalisten Constantin Eckner så är det Manchester City som ligger bäst till för att signa Erling Håland. 

Manchester United är starkt länkade med Erling Håland inför sommaren 2022, då hans utköpsklausul på £65 miljoner träder i kraft. Men konkurrensen om norrmannen, som nu gjort 68 mål 67 matcher för Dortmund, kommer vara stenhård.

En av de tuffaste konkurrenterna för United blir stadsrivalen Manchester City, som ju misslyckades med att signa Harry Kane i somras och som nu har en ledig anfallsposition att fylla. Pep Guardiolas mannar har trots bristen på en anfallare imponerat stort under hösten och klubben har dessutom en anknytning till familjen Håland, eftersom hans far Alf-Inge spelade för klubben mellan 2000 – 2003.

Puma, som sponsrar Manchester Citys ställ uppges också vara nära att signa en spondeal med Håland, något som enligt journalisten Constantin Eckner kan komma att spela en avgörande roll. Och Eckner, som skriver för bl.a BBC, The Times och ESPN menar nu att det är City som leder racet.

"Manchester City leder racet om att signa Erling Haaland för att fylla nr 9-positionen. Borussia Dortmund har inte gett upp dock. Puma kan komma att spela en roll i den norska anfallaren framtid."

Eckner skriver i The Times att Mino Raiola kommer hålla samtal med City i januari för att diskutera en transfer till sommaren.

Men enligt Manchester Evening News är dock Solskjaer och fotbollsdirektör John Murtough överens om att Håland är Manchester Uniteds primära transfermål för anfallspositionen och United sägs vara hoppfulla om gå segrande ur striden om hans signatur, trots ryktena om City.

Solskjaer tränade Håland i Molde har har sedan dess en god relation till honom. Jadon Sancho spelade med honom i Dortmund under 1,5 säsong och de skapade ett starkt band både på och utanför planen. Håland har också varit öppen med sin stora beundran för Cristiano Ronaldo och det faktum att han nu är i United ses som en fördel i racet om Hålands signatur.

"Jag hade älskat att träffa honom. Jag hade sagt till honom att han är anledningen till att jag spelar fotboll" sa Håland om Ronaldo vintern 2020.

 

Källa: Times, Manchester Evening News

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen