post image

The Athletic: Han sitter säkert

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-02
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United överväger inte ens att låta Ole Gunnar Solskjaer gå, trots den rådande tabellpositionen och trots det faktum att Mauricio Pochettino finns tillgänglig. 

Manchester United avslutade förra säsongen mycket svagt och inledde den nya säsongen bedrövligt. Efter matchen mot Liverpool så gick man in i en bättre period och radade upp flera positiva framträdanden och bättre resultat, men de senaste veckorna har formen börjat svikta igen.
I de två senaste ligaomgångarna har man bara fått oavgjort mot nykomlingarna Sheffield United (borta) och Aston Villa hemma. Inför veckans tunga matcher mot Spurs och Man City så ligger United 9:a i tabellen, men journalisten Daniel Taylor skriver i The Athletic att Ed Woodward och ledningen i United inte har några planer på att sparka Solskjaer, trots Mauricio Pochettinos tillgänglighet.

"Det som står mer och mer klart är att folket i toppen av klubben inte ens vill överväga möjligheten att någon annan kanske skulle göra ett bättre jobb. Alla vet att Ed Woodward och hans kollegor i Uniteds styrelse inte har någon som helst intention att sparka Solskjaer, även om Pochettino nu finns på marknaden och letar ny klubb" skriver Taylor.
Källa: The Athletic
 
 
 
 
 
 

Kommentarer till artikeln

25 KOMMENTARER

 1. ”Ed Woodward och hans kollegor i Uniteds styrelse har inte någon som helst intention att sparka Solskjaer, även om Pochettino nu finns på marknaden och letar ny klubb”.
  De har ingen som helst sportslig kompetens heller (!!)…Stämmer detta, så kommer de att bli Uniteds ansikte utåt för klubbens undergång..

  8
  5
  1. Håller med dig Fricken!
   Haha, det måste ju vara någon stolthetsgrej efter alla misslyckade tränarvärvningar som gör att woodknob går ut med sådana uttalande trots att statistiken visar svart på vitt hur värdelös bebisansiktet faktiskt är?

   3
   6
     1. Haha ahaaa, det måste vara du som för ett par veckors sen menade på att ordet ”bebisansikte” är ett personangrepp. Nu förstår jag var du vill komma med detta..

      4
      5
     2. Nej, var inte jag. Men visst, alla över 10 år inser nog att om du kallar någon (vuxen) för ”bebisansikte” så är det väl knappast positivt menat. Tror inte jag är lika tuff som du ”lopa”, ”DJ-uret” ”Jensen” eller det smeknamn du tar för dagen.
      Men visst, kämpa på du. Vi är nog olika uppfostrade bara, och det får vi acceptera. Allt gott

      4
      0
     3. Ante,
      Jag menar helt enkelt att hans ansikte ser ut som en bebis, om det är negativt för dig så är det väl så.
      Nu var du allt riktigt smart när du lyckats lista ut några av mina alias, men inte alla dock……
      ???
      ✌?

      1
      3
  1. Fricken: Mourinho fick 2,5 år och värvningar för många miljarder. Ändå såg spelet ut som skit och man hade ett obefintligt eget spel. Har sällan sett united spela så tråkigt som under sista året med Mourinho. Inte backa upp honom? Han fick värva Pogba, Lukaku, Mkiterian, Fred, Lindelöf, Baily, Sanchez, Dalot, Matic. För fan en helt ny elva. För många MILJARDER. Ändå såg spelet ut som skit och han gnällde och gapa över mer. Vadå inte backa upp?

   3
   4
   1. Det handlar inte om summan Mou spenderade, det handlar om att spendera dem på rätt sätt! Mou fick knappast bestämma helt och hållet vilka spelare som skulle köpas in. Styrelsen ville ha in spelare som säljer tröjor och Mou ville bygga ett slagkraftigt lag. När två parter inom klubben vill två olika saker, blir det pannkaka, det säger sig självt. Som sagt, det nuvarande styrelsen är bara införstådd hur ett aktiebolag fungerar, det håller inte på den här nivån, det ser man klart och tydligt nu!

    8
    2
    1. Fricken: Så du tror på allvar att klubben bara går efter vilka som säljer tröjor? Det säger en hel del om din kunskap i såfall. Varför skulle man då värvat in Lindelöf, Baily, Dalot, Fred etc? Knappast de som säljer flest tröjor…
     Stora spelare säljer mycket tröjor, ingen slump av Hazard, Kane, De Bruyne, Salah etc ligger i topp på tröjförsäljning. Jag köper inte ditt argument för 5 öre. Mourinho fick chansen att värva spelare i United. Han köpte nästan en hel startelva. Med backar, anfallare och mittfältare. Så väl defensiva som offensiva. Ändå såg spelet ut som skit efter 2,5 år. Andraplatsen togs på defensiv tråkfotboll, en fotboll utan mycket till eget spel. Inget spel man vinner titlar på direkt.. Ser inte den som en stor prestation, tyvärr…
     Men faktum är att han värvade för ca 4 miljarder och fick 3 sommarfönster på sig att bygga sitt lag. Trots det så var spelet stundtals både fantasilöst och uselt. Då måste man ju för fasen kunna klandra Mourinho för det!
     Och apropå tröjförsäljning och spelarköp. Samtidigt som Mourinho sa jag till värvningar av Fred, Matic, Miktarian, Dalot, Lindelöf, Pogba, Baily osv, så köpte Pep t ex in Gündoğan, Sane, Jesus, Bernardo Silva, Laporte, Mendy, Walker. Summorna skiljer sig inte så mycket åt faktiskt och jag vet ju vilka spelare jag valt 😉 Dessutom tror jag inte Peps spelare säljer särskilt lite tröjor heller för den delen, eller tror du det? 😉

     1
     6
    2. Inte bara. Som jag sa: När parterna inom klubben drar åt olika håll, så kommer det in olika spelartyper i truppen och därmed riskerar man (nu är det bekräftat) att inte kunna bilda/få till ett starkt lag. Mou fick igenom några spelare som han ville ha, men också ett gäng som bara styrelsen ville ha, dvs en salig blandning av olika spelartyper med olika mentaliteter. Likadant var det under LvG´s styre. Att du inte begriper det, säger mer om din s.k kunskap.

     5
     0
 2. Fricken: Förklara gärna för mig vilka spelare det var som endast styrelsen ville ha och inte Mourinho? Och hur kan du veta detta?
  Att LVG och Mourinho kritiserat united för sitt misslyckande är väl inget konstigt? Det är inte unikt att tränare som misslyckas vill lägga över skulden på någon annan. Det är väl snarare regel än undantag.

  0
  4
  1. Martin:
   Bara för att mou satt på posten betyder inte att han fick spelarna han ville, det är inte längre nån hemlighet vilka spelare Mourinho ville ha där bak, istället fick han nöja sig med Lindelöf. Du nämner att Mou värvade för flera miljarder, ja på 2,5 år som du själv har skrivit! Ole har varit här i över ett år och vi har spenderat redan över 1 miljard.
   Sen nämnde du siffror om att Ole och Mou hade samma facit efter 13 omgångar. Om vi ska prata siffror så kan jag presentera dig faktiska siffror som faktiskt spelar roll. Mourinho har bästa vinstprocent sedan Alex Ferguson med 57% ish. Vet du vad Ole har för vinstprocent? 27!!! Och det är det sämsta sen Ferguson. Här har du siffror som du bör fundera på innan du yttrar dig!

   2
   0
   1. GGMU7: Så ibland får man diskutera siffror och poäng men inte alltid? Du är inte konsekvent. Jag hyllar inte Solskjaer eller tycker han är fantastisk på nåt sätt, jag tycker bara inte att man ska sparka honom redan. LVG fick 2 år och Mourinho fick 2,5 år. Låt Ole få säsongen ut åtminstone. Mourinho hade knappast 57 i vinstprocent under sitt första år i united. Hans andra år räddade upp siffrorna rejält. Efter 14 spelade omgångar 2016/17 så hade Mourinho 5 vinster, 6 oavgjorda och 3 förluster – 21 poäng. Ole har 4 vinster, 6 oavgjorda och 4 förluster. Ingen större skillnad eller hur? Och då vill jag påstå att spelarmaterialet Mourinho hade att tillgå var bättre än vad det är nu. Zlatan, Carrick, Herrera, samt en frisk Pogba i mitten. Jämfört med Ole som får förlita sig på Fred och Pereira för att utbudet är obefintligt. Observera samtidigt att jag inte påstår att Ole gör det bra, jag tycker bara försvarandet av Mourinho är felaktigt då hans siffror vid motsvarande tid var likvärdiga.

    1
    3
    1. Nej jag bryr mig inte om statistik, jag kollar mer på spelet samt utvecklingen av klubben/laget. Första året vann Mou Europa League samt Community shield. Under Ole går vi bakåt vecka för vecka. Vi kommer få vänta 10-15 år tills vi hamnar på topp med den takten.
     Återigen, Ole är mer än nöjd med sin trupp, då borde han få ut mer av det han har valt! Ingen köptes in för att han inte har hittat ”riktig talang”, istället spelar han med juniorer som inte är ett dugg nära av att vara a-lags material.

     0
     0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen