post image

The Athletic: Håland ville till United

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-19
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt tidningen The Athletic så var Erling Braut Håland så sent som i december inställd på att flytta till Manchester United, men kom att ändra sig. 

Håland var länge starkt länkad med United och i början av januari så tydde mycket på att man skulle få honom. Solskjaer och Woodward reste ned till Österrike för möte med spelarens läger, men i slutändan skrev han plötsligt istället på för Borussia Dortmund.
19-åringen har fortsatt succén ifrån Salzburg i sin nya klubb och efter ett hattrick i Bundesliga-debuten så har han öst på med mål – elva mål på sju matcher för Dortmund.
Igår gjorde han två mål – varav ett riktigt kanonmål – då Paris Saint-Germain gästade Westfalenstadion och tog sin totala Champions League-skörd till tio mål (!) på sju matcher denna säsong. Totalt har han gjort 39 mål och sex hattrick sedan den pågående säsongen startade i höstas.. Han är ett fenomen minst sagt och han kunde spelat i United..

I samband med att Håland skrev på för Dortmund så ryktades det i brittisk media om att United valt att backa ur racet eftersom hans agent - Mino Raiola - insisterat på kontraktsdetaljer (tex en utköpsklausul) som United ska ha vägrat gå med på. Men tidningen The Atheltic skriver nu att Håland så sent som i december ville göra flytten till Manchester United, men att han sedan ändrade sig. Huruvida det beror på lyckade möten med Dortmund eller den som det verkar United-fientliga Mino Raiola, låter vi vara osagt.
Håland gav häromveckan en intervju med Viasat där han pratade om valet av klubb.

”Dortmund var raka och sa att vi behöver dig i anfallet. De sa att de gillade min spelstil och att de ville ha mig. Jag gillade sättet som de pratade med mig och det var det som spikade flytten. Jag tillbringade några dagar med att se mig omkring i klubben och prata med seniora personer och jag kände bara att Dortmund och jag var en bra match.”
"Jag pratade med andra klubbar också. Stora klubbar, men ingen gav mig samma känsla som den jag fick i Dortmund. Under mitt besök så hade jag många samtal med klubbledningen. Speciellt med Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke och deras sportchef Michael Zorc och coachen Lucien Favre. De var alla väldigt angelägna om att jag skulle komma och jag visste direkt att jag ville flytta dit. Nu kan jag inte vänta på att få börja spela inför över 80 000 fans i den där otroliga atmosfären."

Källa: The Athletic, Viasat

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen