post image

Ten Hag: Spelarna måste ändra mentalitet om de vill vinna troféer

Skriven av: admin
Publicerad 2023-01-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag säger att Manchester Uniteds spelare måste ändra sin mentalitet för att kunna konkurrera på den högsta nivån. 

Manchester United fick igår se sig besegrade på Emirates. United tog ledningen, men Arsenal kvitterade kort därpå. Arsenal tog sedan ledningen, men United kvitterade kort därpå. Och Arsenal satte sedan segermålet på stopptid.

Erik ten Hag var under sin presskonferens inte nöjd med insatsen och hävdade att spelarna måste förbättra sin mentalitet om man vill konkurrera mot de bästa.

"Kanske att vi om några timmar inser att vi ändå är i en bra position, vi kanske inser att vi utvecklas bra och är i en bra process men just nu är jag irriterad. Jag sa till spelarna "om ni vill vinna troféer och titlar så måste ni ändra er mentalitet." För det får inte ske att man gör tre såna misstag och släpper in tre mål i en toppmatch. Speciellt inte det sista målet. Vid den punkten måste man "känna" matchen. Vi behövde ta den poängen vi hade och då kan man inte ge bort ett sånt mål på den högsta nivån. Då kan man inte vinna troféer."

"Jag tror mentaliteten ändras av coachning. Jag tror vi kan ändra det. Vi har redan sett hur mentaliteten hos spelarna förändrats de senaste månaderna, men vi får nu också inse att vi har långt kvar innan vi är på den högsta nivån."

På frågan om de specifika misstagen som gjordes, svarade Ten Hag: "Det är för mycket att gå igenom här, men det var som en kortlek - det började med hörnan och sedan gjorde vi misstag. Vi visade inte den disciplin och de regler vi har och då släpper man in mål. Jag sa det innan matchen att det lag som har störst vilja att vinna kommer att vinna. Vi hade en match i veckan också så det innebar en nackdel för oss, men man kan inte komma med ursäkter på den högsta nivån."

"Man måste leva i verkligheten och verkligheten är att vi måste prestera. Ibland gjorde vi det inte. Annars hade vi vunnit den här matchen, eller minst fått ett kryss. Så vi måste nu förbättra den verkligheten. Spelarna måste inse att matchen inte är över förrän domaren blåser av. Fram till dess så måste allt göras rätt, fokus måste vara 100%, man måste offra sig, man måste lida, följa reglerna och principerna. När man leder med 1-0 får man inte så lätt ge bort 1-1, för om det stått 1-0 längre så skulle ytorna öppnat upp sig och det hade vi kunnat utnyttja."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen