post image

”Ten Hag saknar empati och har behandlat mig på ett oacceptabelt sätt”

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-18
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Cristiano Ronaldo pratar om relationen till Erik ten Hag och om hösten i Manchester United. 

Igår kväll sändes den andra delen av den intervju Cristiano Ronaldo gjort med Piers Morgan och som högst sannolikt innebär slutet på hans Manchester United-karriär. Det återstår dock att se. United har ännu inte kommit med något officiellt svar på Ronaldos uttalanden, men förväntas göra det inom kort.

Den del av intervjun som troligen provocerat United mest och som bör göra det svårt för honom att representera klubben igen är sättet som han pratat om Erik ten Hag. Relationen mellan dem har kollapsat helt under hösten och Ronaldo pratade en hel del om saken under sina 90 minuter med Morgan. Här följer en summering av de delarna.

Om att lämna arenan innan slutsignalen (mot Rayo Vallecano)

"Det var jag och åtta andra spelare, men det är bara mitt namn som nämns. Alla gör så. Förra året var det många spelare som gjorde likadant. I den matchen (Rayo) var det åtta spelare som gjorde likadant, men de pratar bara om det svarta fåret dvs jag. Jag förstår det helt och hållet. Okej gjort är gjort. Jag bad om ursäkt till coachen och för mig vände vi då blad."

Om att vägra bytas in mot Tottenham 

"Piers jag ska vara ärlig, jag ångrar att jag lämnade arenan (mot Tottenham). Antagligen, eller nej. Jag vet inte. Det är svårt att säga till 100% men låt oss ändå säga att jag ångrar det. Men samtidigt kände jag mig provocerad av coachen. En coach som vill sätta in mig i tre minuter. Jag är ledsen. Jag är inte den sortens spelare. Jag vet vad jag kan bidra med till laget."

Om relationen till Erik ten Hag

"Han har hela tiden sagt att jag måste vänta på min chans eftersom jag missade försäsongen. Det har jag full förståelse för. Men det är inte samma procedur / villkor för alla spelare. Jag kommer inte nämna några spelare, men de görs inte på samma sätt. Och jag förstår att det är ett nytt jobb. Manchester har varit så dåliga de senaste fem åren och de måste städa upp huset. Men sättet de skött det på och anledningen till att pressen gjort en så stor grej av det, är pga.. antagligen för att kommunikationen inte var den bästa."

"Men till en början förstod jag eftersom jag missade försäsongen. Jag fick inte spela i ineldningen av säsongen, men sedan.. Andra saker hände också som folk inte vet om. Och jag sticker inte under stolen med att coachens empati inte är bra. Jag är bara ärlig. Han ger mig inte den respekt jag förtjänar. Men det är vad det är. Och pga av det så lämnade jag matchen mot Tottenham."

Om Ten Hags anledning att inte byta in Ronaldo mot City

"Ursäkter. Jag såg bara ursäkter. Jag vill inte kritisera honom. Han kan ha en annan åsikt än jag. Han väljer de spelare han anser är bäst för laget. Det respekterar jag. Men han kommer med ursäkter hela tiden. Man kan inte ursäkta allt hela tiden. Okej han satte inte in mig mot City utav respekt för min karriär, men sedan vill han sätta in mig i tre minuter mot Tottenham. Det håller inte."

"Jag tror han gjorde det medvetet. Om förbundskaptenen i landslaget eller någon coach i någon annan klubb jag varit i velat sätta in mig i fem minuter om någon skadats eller så, så kommer jag hjälpa till. Men där och då kände jag mig provocerad. Inte bara pga av den matchen, men pga av det som hänt innan också. Jag tror att det var en strategi från klubben för att få mig att reagera så."

Om att stängas av till följd av incidenten mot Tottenham

"Jag var väldigt väldigt väldigt besviken på kommunikationen från Manchester United ärligt talat. Jag har aldrig haft något problem med någon klubb eller coach. Och de stängde av mig i tre dagar. Det kände jag var hårt.. Det var tråkigt. Jag kom hem och Cristiano Jr frågade "pappa ska du inte spela match?" jag sa "Nej, för klubben har straffat mig och stängt av mig i tre dagar" han började skratta och sa "ska de straffa dig trots att du är den bästa spelaren i världen och inte låta dig spela? och jag svarade "nej jag får inte spela, för jag har inte skött mig" och han tittade på mig frågade "har min pappa inte skött sig?"

"På sätt och vis var det bra för då kände jag mig mer avslappnad, men på samma gång kände mig väldigt besviken. Men okej jag ångrar att jag gjorde det. Jag ber om ursäkt. Jag är inte perfekt. Jag begick ett misstag. Men att stänga av mig i tre matcher för det anser jag var för mycket. Och de skapade eld för pressen också, vilket gjorde mig besviken."

Oacceptabelt 

"Och kom inte och säg till mig att de bästa grabbarna, de som vunnit allt, de som är nyckelspelare kommer att godta att spela i tre minuter. Kom igen, det är oacceptabelt. Speciellt vad de upprepade tidigare - att de respekterar mig och det ena med det andra. För mig var det där inte respekt. Och därför fattade jag beslutet (att lämna arean) vilket jag ångrar. Jag ber mina lagkamrater om ursäkt för det. Jag gjorde det också i en post på Instagram. Jag ångrar att jag lämnade arenan. Mina lagkamrater vet hur jag kände och jag bad dem om ursäkt. Så därför är vår relation (Ten Hag) så.. Han säger hela tiden i media att han gillar mig och bla bla bla bla. Men det är bara för pressen (för att det ska se bra ut) 100%. Om du inte har repsekt för mig så kommer jag aldrig ha respekt för dig."

 

Källa: Mirror, Youtube

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Ronaldo har flera poänger i intervjun med hur skit Glazers driver klubben osv . Men kritiken mot Ten Hag är så pinsam. Ronaldo har startat 10 matcher och vi har varit klart sämre med honom på plan än de matcher Rash startat som striker . Han har ju fått sina chanser men inte tagit dom . Ten Hag kan ju inte spela Ronaldo bara för att ? Det är ändå världsnivå vi pratar om .

    Och den kritiken han fått av experter ? Kom igen , Maguire har blivit bombhotad. Det har kastats bajs mot Pogba mfl i 5 år från samtliga experter. Ronaldo får kritik som inte är i närheten av vad ovanstående spelare fått utstå senaste åren och han skiter bokstavligt talat på sig o blir nästan kränkt ?
    Jag tycker denna intervjun är så tråkigt avslut och visar vilket sjukt ego killen har . Jag tycker heller inte man kan försvara hans beteende med att det är den mentaliteten som krävs . Roger Federer , Peter Forsberg, Ronaldinho är exempel på ”bäst i världen idrottare” som ändå kunnat behålla ödmjukheten .

    4
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen