post image

Ten Hag: Jag backar Maguire, för att jag tror på honom

Skriven av: admin
Publicerad 2022-10-01
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag pratar om Harry Maguires tunga situation i Manchester United. 

Harry Maguire har en tung tid i karriären just nu. Efter en lång tid av svaga framträdanden har han fått utstå starkt kritik från fans och experter och har nu dessutom förlorat sin plats i Manchester United, till förmån för Raphael Varane som ihop med Lisandro Martinez är Ten Hags förstaval.

Men Ten Hag menar att Maguire har kvalitéerna som krävs för att komma tillbaka och under presskonferensen inför söndagens derby mot City pratade han om Maguires situation i klubben och i fotbollen generellt.

"Först och främst så måste jag coacha honom och backa honom. Men jag backar honom eftersom jag tror på honom och han var bra under försäsongen. Han var väldigt bra både på träningarna och matcherna. Sedan tappade han sin plats i laget, men det beror också på att de mittbackar som spelar just nu gör det väldigt bra. Men jag ser hans kvalitéer och även när han inte spelat så mycket så gör han det bra."

"Men framförallt så finns kvalitén verkligen där och det kan man se i hans karriär. Han har nästan 50 framträdanden för England och har redan visat det med Leicester och med United - att han kan prestera väldigt bra. Man ser hans stora potential och det handlar bara om honom. Spelarna, coacherna och jag som manager vi tror alla på honom och det är upp till honom. Det är vad jag sagt till honom. Jag är säker på att han kan vända på det här. Det är jag helt övertygad om."

Ten Hag fick sedan frågan om hur han ser på spelares psykiska hälsa och välmående i en tid där utsatta spelare, som tex Harry Maguire, får ta emot ohälsosamt mycket skit på de sociala plattformarna och i media.

"Det är en aspekt av toppfotbollen och vårt arbete. Så vi skapar förutsättningar för det och vi har experter som kan hjälpa med sådant - för att coacha spelarna och laget i rätt riktning. Jag tycker Harry gör ganska bra ifrån sig, men alla spelare kan bli bättre. Om han själv tror på sin förmåga så kommer han snabbt vara tillbaka på sin nivå. Än en gång, det är jag övertygad om. Jag har sett hans kapacitet och den är väldigt hög."

Källa: Manutd.com

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen