post image

Ten Hag: Det här var en måstematch

Skriven av: admin
Publicerad 2023-09-24
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Erik ten Hag ger sina kommentarer om Manchester Uniteds insats på Turf Moor. 

Efter en svag säsongsinledning så var tre poäng borta mot Burnley ett måste. Och man lyckades med uppgiften efter att Bruno Fernandes vackert satt matchens enda mål. United var långt ifrån imponerande och Burnley var det spelförande och bättre laget, men det viktigaste var nog ändå tre poäng – oavsett hur de bärgades.

Ten Hag medgav under sin post match-presskonferens att matchen på Turf Moor var en måstematch och han var nöjd med lagets insats (under omständigheterna).

"Det har var en match vi var tvungna att vinna, det visste vi. Laget responerade ute på planen och man kan se sammanhållningen i omklädningsrummet. Det har var ett lagframträdande. Vi vet att man måste vinna varje match i United, även om man spelar mot Bayern München så måste man vinna och om man inte gör det så kommer kritiken."

"Som spelare för Man United måste man inse att man är här för att vinna fotbollsmatcher. Vi har haft tuffa motståndare och har inte fått resultaten och den här matchen var en måstematch."

I en intervju, sa Ten Hag:

"Det var ett briljant mål och väldigt fint spelat, men jag vet att vi i också haft väldigt bra perioder i matcherna mot Bayern och Arsenal men vi släppte då in lätta mål. Och som sagt så har mycket varit emot oss. Det var det ikväll också, som det bortdömda målet. Jag säger inte att det var mål, eller inte var mål eller att det var fel - men det var emot oss. Och vi har sett så många saker de senaste veckorna som gått emot oss och alla skador vi har. Vi måste hantera det och det måste vara första steget upp."

"Ja, självklart är det ett bekymmer att vi har så många skador. Vi har redan problem med rutinerna i våra matcher. Man får in nya spelare, som Regulion och Hojlund och har inte tid att sakta vänja dem vid våra rutiner. Nu har vi många spelare på positioner de inte är vana vid att spela ihop i. Som tex Hannibal, men som gjorde ett perfekt jobb."

"Det handlar om att vinna. Jag har bara känt att så mycket gått emot oss den senaste tiden, men man måste vända på det och det är bara upp till oss själva. Det visste vi och det sa vi till laget. Laget insåg det och vi såg svaret ute på planen."

 

Källa: Manutd.com

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

 1. Det finns mycket kvar att önska.
  Burnley, säsongens hittills sämsta PL-lag och United (ligasegeraspirant?) har stora problem. Uppförsbacken är stor och det kommer ta lång tid innan United på riktigt utmanar City, Liverpool, Arsenal och kanske tom Tottenham om PL-titeln.
  Ännu en gång, man kan bara hoppas på att ägarna (oberoende vad dom må heta) har stort tålamod med ten Hag och hans lagbygge. Om inte, då har United en ny manager om 1 år.

  Tur (?) i allt detta är att Chelsea är ännu sämre än United fast dom har spenderat mängder med miljarder på nya spelare de sista 2-3 åren. Chelseas sätt att värva visar väldigt tydligt att man måste ha en bra strategi och att tjockleken på plånboken avgör inte alltid.

  2
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen