post image

Telegraph: United redo att sälja sex spelare

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

The Telegraph rapporterar att Manchester United är redo att sälja sex spelare för att få in finanser till nyförvärv. 

Vad United kommer ha att röra sig med på transfermarknaden kommer bero delvis på huruvida man kvalificerar sig till Champions League eller ej och även vad man får in för pengar på spelarförsäljningar.
Enligt Telegraph vill Solskjaer ha en högerwinger – och som bekant är den mycket dyra men talangfulla Jadon Sancho högst upp på önskelistan. Tidningen skriver även att Solskjaer gärna vill ha både en mittback och faktiskt en anfallare (en striker) också och att United är öppna för att sälja sex av sina spelare, om buden är de rätta.
Dessa är: Alexis Sanchez, Phil Jones, Chris Smalling, Jesse Lingard, Marcos Rojo och Diogo Dalot.
Inga överraskningar där alltså.

Källa: Telegraph

Kommentarer till artikeln

9 KOMMENTARER

 1. Man kan inte förvänta sig att få in särskilt mycket pengar för de sex.
  Sanchez kommer inte gå att sälja, punkt slut, finns ingen som vill matcha eller ens komma i närheten av hans lön och på kärriärens höst ser han säkerligen noll anledning att gå ner i lön heller.
  Har man riktig råflax så kan man kanske få £10m för Jones, men troligare är att man skulle få nöja sig med max £5m om någon skulle vara villig att chansa på honom (skulle han komma över skadorna vore han ett kap, men det känns tveksamt).
  Jesse Lingard kan vara en nyttig spelare för ett lag som kan använda honom rätt och ge honom en nytändning, men man får nog ändå nöja sig med runt £10-15m för honom som bäst.
  Marcos Rojo kan jag enbart se flytta hem till Argentina, och där är det kaffepengar i potten.
  Diogo Dalot har inte imponerat nämnvärt i United, alltid sett darrig ut defensivt och skador har gjort att han inte utvecklats något. Att han har lite flair i offensiven och fortfarande är ung nog att utvecklas i rätt miljö är väl det enda som skulle kunna motivera en någorlunda summa.
  Chris Smalling är den enda av de sex som kan dra in några pengar, men samtidigt, om han vill lämna, så lär United inte stå i vägen särskilt hårt, av lojalitetsskäl. United vill ha €20m, Roma är villiga att erbjuda €14m (eller en säsongs lån för €3m+€14m obligation, men United vill nog sälja direkt). Personligen hade jag hellre sett att han kommit tillbaka och fått chansen bredvid Maguire, de två känns som om de skulle kunna bilda en monsterduo.
  @Böje: Känns inte alls troligt att United skulle vara öppna för att sälja Fred – man behöver bredd på mittfältet och skulle göra en rejäl förlust mot vad man köpte honom för. Verkar inte troligt alls.
  Mata borde man också vara villiga att sälja, men med tanke på hans ålder och det faktum att han helt enkelt inte hänger med längre gör ju att han knappast kommer inbringa några pengar alls – där handlar det mer om att bli av med löneposten.
  Pereira hade kunnat ligga i riskzonen, men om både Lingard och Mata försvinner så är det troligaste att Pereira blir kvar för att täcka upp som #10. Och både Lingard och Mata lär stå före i ut-kön.

  0
  0
  1. Håller med dig i det mest Felix. Men tveksam på att Smalling och Maguire skulle bilda en monsterduo. Dels tycker jag Maguire gjort en besviken hittills och Smalling har ju inte varit något monster någonsin 🙂
   Sen håller jag med dig om att Lingard nog står före Pereira i ut-kön, men personligen kan jag tycka att det inte borde vara så. Ingen av dem är nån vidare fotbollsspelare, men Lingard har i alla fall genom åren visat att han är en helt okej rotationspelare och KAN göra bra insatser. Pereira tycker jag typ aldrig gjort nåt märkvärdigt bra. Inte ens som rotationsspelare och inga spetsegenskaper värda namnet. Lingard har ju i alla fall funkat bra som kontringsspelare när man mött bra lag.

   0
   0
   1. Smalling var ett monster under van Gaal när han och Blind kompletterade varandra väl. Känns som om Smalling och Maguire skulle komplettera varandra minst lika bra.
    Och skillnaden mellan Lingard och Pereira är ju ändå att Lingard har haft en väldigt nedåtgående kurva rätt länge nu, samtidigt som Pereira ligger på en jämnare sådan. Dessutom är Pereira yngre och man kan fortfarande hoppas på att han blir en late bloomer. Av de två är det i dagsläget Lingard som har mest att tjäna på en flytt då det verkligen ser ut som om han behöver en nytändning. I.o.m. att Lingard dessutom är engelsk landslagsman (eller var det för inte så länge sen iallafall) så ökar det chanserna att man kan få lite betalt för honom.

    0
    0
 2. Varför ens bry sig om en transfersumma för Sanchez? Byt honom rakt av mot en spelare med ett träben eller en som sitter i rullstol. Bara bort med h*rungen för helvete. Skott i skallen borde han ha… Av en boll. (not)

  0
  0
 3. Diogo Dalot ska ingenstans, i övrigt håller jag till viss del med. Om man ska göra sig av med tre mittbackar som enligt artikeln, så måste man verkligen lyckas signa en ny av klass om det ska bli av!

  0
  0
  1. Varken Jones eller Rojo har ju dock varit involverade på länge nu. Man har Bailly och Tuanzebe (skadorna oroar dock), samt att man kan vilja involvera Max Taylor och Teden Mengi i a-truppen (kanske även Luca Ercolani om han kommer tillbaka starkt från sin knäskada). Dessutom är det ändå fortfarande oklart vad som händer med Smalling. Jag tror inte riktigt att man prioriterar att plocka in en mittback såvida man inte hittar någon riktigt fin råtalang, eller om man även blir av med Bailly (eller om man tar in en ny starter, men det känns väldigt avlägset att hitta).

   0
   0
   1. Precis, därför att de (Jones och Rojo) är skadebenägna som är anledningen till att de inte involverats, med största sannolikhet pga att tempot i PL är för högt för deras kapacitet. Jones kan man skänka bort gratis och Rojo kan ju vara av intresse för någon Argentinsk klubb som han senast var utlånad till, kanske kan United få några ören för honom. Ingen anledning att United ska ha kvar dem (spelare i samma situation överlag), som bara kostar klubben onödiga pengar (deras lön). Den typen av spelare som inte håller måttet, måste bort och ersättas till varje pris.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen