post image

Telegraph: Så ställer sig Newcastle till att signa Cristiano Ronaldo

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

The Telegraph skriver om hur Newcastle ställer sig till möjligheten att signa Cristiano Ronaldo på fri transfer. 

Igår kväll lät både Manchester United och Cristiano Ronaldo att man nu bryter kontraktet med omedelbar verkan. United kommer inte betala Ronaldo något avgångsvederlag och han kommer inte heller att kräva det, då parterna var angelägna om ett så snällt och rent avslut som möjligt – med tanke på Ronaldos betydande plats i Manchester Uniteds historia.

Så Ronaldo finns nu alltså tillgänglig som fri agent. Frågan är vilken klubb som vill ha honom. Han är 37 och har visat svag form under hösten - och att han uppenbarligen är villig att störa harmonin och attackera sina arbetsgivare för personlig vinning är väl inget plus. Men han är världens kanske bästa genom tiderna och har ett gigantiskt globalt PR-värde.

Enligt den spanska tidningen Marca så väger Ronaldo nu framförallt mellan två alternativ - antingen Newcastle, som ju numera kan ses som världens rikaste klubb efter att man köpts upp av den saudiska investeringsfonden och vars projekt redan börjat bära frukt. Det andra alternativet sägs vara den saudiska klubben Al-Nassr.

The Telegraph menar dock att Newcastle inte har något intresse eller intention att erbjuda Ronaldo något kontrakt, då man inte vill riskera att störa den harmoni Eddie Howe lyckats bygga i laget. Men Al-Nassr, som har samma ägare som Newcastle kan däremot vara ett alternativ.

Ronaldo fick i somras ett enormt kontraktserbjudande från en ej namngiven saudisk klubben (som tros vara Al-Nassr) men han valde då att tacka nej eftersom han ville bli kvar på toppnivå och "trivdes i United" som han sa i sin intervju. Ronaldo bekräftade också i intervjun att kontraktet var värt svindlande £350 miljoner över två år. Kanske ligger erbjudandet kvar på bordet och kanske är det ett alternativ han överväger denna gång.

Vilken som blir hans nästa klubb kommer i alla fall att klarna inom kort.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen