post image

Telegraph: Ratcliffe planerar bud på Manchester United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-11-24
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Enligt tidningen The Telegraph så vill Sir Jim Ratcliffe vara med i mixen, trots tidigare uttalanden om att fokus nu ligger på investeringar i Nice. 

Ratcliffe visade tidigare i höstas intresse för att köpa Manchester United, om klubben hade varit till salu. Glazers verkar dock då inte ha haft någon intention att sälja och Ratcliffe sa i en intervju med Financial Times att han pratat med syskonen Joel och Avram, men fått beskedet att klubben inte var till salu:

”Manchester United ägs av Glazer-familjen, som jag själv träffat. Jag har träffat Joel och Avram och de är de trevligaste människorna. Det måste jag säga. Riktiga gentlemän. De vill inte sälja klubben. Klubben ägs av de sex barnen och de vill inte sälja.”

"Om klubben hade varit till salu i somras så ja så hade vi antagligen gjort ett försök att köpa den efter grejen med Chelsea, men vi kan inte sitta och vänta på att Manchester United blir till salu en vacker dag."

Och en talesperson för hans företag Ineos sa nyligen att man nu kommer fokusera sina investeringar i den franska klubben Nice, som man också äger:

"Vår ställning har utvecklats och vi fokuserar nu våra insatser i Nice och höjer ambitionerna för klubben för att göra dem till en toppklubb i Frankrike ihop med PSG. Det representerar mycket bättre värde för vår investering än att köpa en av toppklubbarna i Premier League."

Men efter gårdagens besked att Glazer-familjen nu inleder en process för att undersöka "strategiska alternativ" för att antingen ta in en stor investering eller helt sälja klubben, så menar Telegraph att Ratcliffe - som är Manchester United-fan sedan barnsben - nu är tillbaka som en potentiell köpare och att han planerar att lägga ett bud på klubben.

Det sägs att Glazers vill ha hela £5 miljarder för att sälja Manchester United och Telegraph menar att Ratcliffe inte har någon intention att betala ett överpris. Tidningen rapporterar också att Raine Group - som överser processen och som Ratcliffe hade att göra med då han försökte köpa Chelsea i somras - kommer försöka driva upp priset på United till mer än vad klubben faktiskt är värd. Ratcliffe ska i somras ha väntat på att prislappen på Chelsea sänktes, men fick i slutändan se sig besegrad av amerikanen Todd Boehly.

Chelsea såldes i slutändan för £4,25 miljarder.

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen