Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

U18 åkte för att spela mot Sunderland på The Academy of Light, och man kunde åka hem med alla tre poängen efter en solid 0-4-vinst med mål av McCann x2, Iqbal och Haygarth. Visserligen var det ett rekorduselt Sunderland man mötte, men det var i varje fall en del positiva insatser, särskilt då från Elanga som var tillbaka från skada och såg ut som om han inte missat en minut.

United XI: Mee – Neville, Bejger, Hockenhull, Devine – McCann (c), Stanley, Iqbal – Forson, Sotona, Elanga

United bänk: Mastny, Haygarth, Wellens, Hardley

Manager: Neil Ryan

Sunderland XI: Basey – Smith, Armstrong, Almond, Baggs – Dicicco, Wombwell, Watts, Mesuria – Zimba, Kiernan (c)

Sunderland bänk: Cameron, Taylor, Compper, Bruce, Foster

Manager: Paul Bryson

Domare: Alex Clark

Första: United, för dagen klädda i svart och vitt, sparkade igång matchen via Sotona på The Academy of Light. Mesuria sprang sig loss till matchens första läge i tredje minuten, men Bejger slängde sig fram och bröt avslutsförsöket till hörna.

United hade ett visst övertag i bollinnehav däremot, även om man inte tog sig fram till några klara chanser ännu. United fick ett bra frisparksläge i 14e minuten efter att Wombwell fällt Iqbal, och frisparken skickades av Elanga i undersidan av ribban varefter Basey kunde plocka upp den.

Elanga fick nästa chans ett par minuter senare då han tog sig förbi Armstrong ute till vänster, bröt in i straffområdet och petade ett avslut rakt på Basey. Forson blev nerdragen precis utanför straffområdet, vilket gav United något av en kopia av den frispark som Elanga skickade i ribban - även denna stegade Elanga upp och tog, och han drog en droppande frispark som en välplacerad Basey ändå kunde rädda stabilt.

Matchens första gula kort delades ut till Wombwell för upprepade fällningar i 21a minuten, då han kapade Stanley tätt utanför straffområdet. Återigen stegade Elanga upp, och han tvingade fram en fin räddning tätt under ribban av Basey.

Lednignsmålet kom i 32a minuten då Elanga för X:te gången kom loss till vänster, bröt in i straffområdet, men denna gång passade till Iqbal som vände bort två försvarare och kyligt placerade in 0-1 bakom en chanslös Basey. Wombwell tvingades i samma veva kliva av skadad och ersattes av Taylor.

I 36e minuten drog Elanga ytterligare en frispark mot mål, men Basey räddae till hörna. Fem minuter senare så försökte Dicicco rikta en nick mot mål, men han misslyckades och Mee kunde plocka bollen brevid stolpen. Nån minut senare så passade Elanga fram Devine ute till vänster, och dennes inspel möttes av McCann som sköt in 0-2 till United.

Andre man att syna ostskivan blev Jack Armstrong, när han drog ner Elanga tätt utanför straffområdet - denna gång så satsade man dock inte på att skjuta frisparken på mål. Tredje man att syna det gula kortet var McKenzie Dicicco (coolt namn!), efter en tuff tackling mot Devine, som behövde behandling för axeln innan han kunde fortsätta.

Charlie McCann hann få Uniteds första gula kort innan halvtidssignalen ljöd, oklart för vad. När pausvilan tog vid så satt United dock i en stabil tvåmålsledning efter att Iqbal och McCann båda nätat. Men det var framförallt vänsterkanten med Elanga och Devine som utmärkt sig.

Andra: Till andra halvlek så gjorde båda lagen byten: Sunderland satte in Compper för Smith, och United tog av Elanga för Haygarth och Devine för Hardley. I 47e minuten tog sig Masuria förbi Neville och slog ett kort lobbinlägg mot bortre stolpen där en sopren Kiernan hade all tid i världen på sig att rikta sin nick, och skickade den högt över.

Uniteds första chans i andra halvlek kom då Iqbal gav bollen till McCann vid straffområdesgränsen, men hans placerade avslut räddades lågt av Basey. Andra halvlekens första gula kort tillföll Hockenhull.

Spiken i kistan för Sunderland kom i 57e minuten, då Stanleys inlägg nickades svagt av Taylor vid bortre, så Forson kunde lätta in bollen framför mål där Haygarth från nära håll bara hade att raka in den förbi Basey till 0-3.

0-4 lät inte vänta på sig, så när McCann fick bollen vid straffområdesgränsen så skottfintade han bort sin gubbe, vände om och placerade distinkt in bollen lågt i bortre hörnet, utom räckhåll för Basey.

Kiernan fick gult kort i 62a när han kom sent in mot Neville. Med tanke på att reprisen visade att han träffade med dobbarna mot smalbenet så fick han nog vara glad att kulören inte var en annan. Neville blev sittande ett tag och fick behandling, innan han var uppe och kunde fortsätta igen.

Sotona fick lämna plats för Wellens i 69e.

Watts åkte på ett gult kort i 72a när han drog ner Stanley. Strax därpå så bröt sig Iqbal in från kanten och dunkade ett skott i ribban. Stanley fick se ett avslutsförsök från nära håll blockerat till hörna. Bruce byttes strax därpå in för Zimba.

Dicicco fick nästan iväg ett skott som kunde hota i 81a, men det blockerades av Bejger till hörna. Taylor lyckades sen få iväg ett skott som Mee tvingades parera, innan Stanley fick gult kort för att ha kapat Dicicco.

Andra halvlek bjöd inte på någon tilläggstid innan domare Clark blåste av matchen.

Framförallt i den här matchen var det första halvlekens vänsterkant i Devine och Elanga som utmärkte sig, men även McCann och Iqbal stod för riktigt fina insatser. Däremot får det väl ställas mot det faktum att man spelade mot ett rekorddåligt Sunderland som inte tagit en enda poäng på 16 matcher denna säsong, och nu har en målskillnad på -56. United klev däremot upp på positiv målskillnad (+1) och man gick om WBA i tabellen, dock så är man fortfarande 8a (däremot bara 1p bakom 6eplatsen (Wolves)).