Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

United kom undan med blotta förskräckelsen på bet365 Stadium mot Stoke, där man efter en dominant första halvlek med tre mål (två av Gomes, ett av Garner) slutade spela i andra och kapitulerade varenda defensiv fast situation. I slutändan så lyckades man dock hålla sin ledning och vinna med 2-3, vilket säkrade en topp3-placering i serien, med fem matcher kvar att spela.

United XI: Kovar – Fosu-Mensah, Tuanzebe, Bernard, McGhee – Garner, Galbraith, Levitt – Chong, Gomes (c), Barlow

United bänk: Carney, Traore, Mengi, Helm, Bejger

Manager: Neil Wood

Stoke XI: Davies – Tymon, Forrester, Shawcross, Edwards – Oakley-Boothe, Dunwoody (c), Sörensen – Diouf, Kyeremateng, Ngoy

Stoke bänk: 12 McJannett, 13 Nna Noukeu, 14 Pemberton, 15 Porter, 16 Godfrinne

Manager: Kevin Russell

Domare: Steve Copeland

Första: Matchen spelades på bet365 Stadium, dvs seniorlagets hemmaarena. Stoke hade två Unitedbekantingar i startelvan, då Shawcross var tillbaka efter skada och Diouf också fick spela. Avsparken tog hemmalaget hand om. Barlow fick matchens första bra läge efter fem spelade minuter, då Chong slog en genomskärare - Davies parerade dock avslutet till hörna utan större problem.

Kyeremateng rullade nån minut senare in en boll förbi Kovar, efter att ha slunkit in bakom Bernard, men linjedomaren höjde sin flagga för en knapp offside. Ledningsmålet kom i 12e minuten då Garner nådde högst på ett skruvat inlägg av Chong efter hörna och nickade in 0-1 tätt under ribban.

United dominerade matchen både före och efter målet, mot ett Stoke vars mittfält såg rätt vilset ut. I 18e minuten blev Chong liggande efter att ha fallit i straffområdet efter att ha dragits i av Tymon och vridit till knät eller liknande - efter lite behandling kunde han dock fortsätta.

United utökade till 0-2 i 21a efter att Fosu-Mensahs inlägg styrts på Tymons täckande knä och funnit en helt ren Gomes vid bortre stolpen, och denne kunde enkelt placera in bollen förbi Davies. Stoke hade strax efter att spelet satts igång igen ytterligare en boll inne, denna gång via Ngoy, men den flaggades också bort för offside (tveksamt om det var det, på reprisbilderna).

Efter halvtimmen spelad så blev Fosu-Mensah sittande och tog sig för knät efter att ha försökt blockera ett inlägg, men han såg ut att kunna fortsätta, även om han såg lite orörlig ut. Oakley-Boothe blev sen sittande i 37e, oklart varför.

Två minuter senare fick Stoke in en boll, och för tredje gången blev det bortdömt. Levitt slarvade med bollen, Ngoy högg på den och sparkade mot mål, men en offsidestående Kyeremateng fick en fot på bollen, och domarens flagga åkte upp. United kontrade istället, och Garner kunde lätta in 0-3 över Davies, framspelad av Gomes.

United ville ha en straff när Tymon blockerade ett inlägg med axeln och bollen sen studsade upp på armen igen, men domaren friade - man fick istället en hörna, vilken nickades mot mål av Bernard och skarvnickades in av Barlow, men även här åkte linjedomarens flagga upp för offside. Garner hann sen få iväg ett skott som Davies tippade över.

I tredje tilläggsminuten så blev både Shawcross och Barlow liggande efter en kollision. båda med knäont. Halvtidsvisslan ljöd dock innan de ens kunde komma tillbaka in på planen - det återstod att se om de skulle komma ut till andra halvlek.

Första halvlek var något av en demolering för United, då Stoke måste ha missbehagat någon högre makt med tanke på att de fick tre mål bortdömda, visserligen bara ett av dem tveksamt bortdömt.

Andra: Barlow kom ut till andra halvlek, men det gjorde inte Shawcross, som istället ersattes av McJannett, innan United sparkade igång matchen igen. Chong fixade halvlekens första bra chans när han sprang förbi McJannett (som ramlade) och sen försökte dra ett placerat skott mot bortre krysset, vilket dock blockerades till hörna av en annan försvarare - hörnan plockade Davies ner.

Reduceringen kom i 54e minuten då en frispark skruvades in framför mål och Forrester nådde högst och kunde nicka in 1-3 över Kovar. Stoke hade lite mer att säga till om i andra halvlek då de pressade högt, och United såg inledningsvis ut att tro att matchen var slut och bara att spela av.

Reducering nummer två kom i 66e minuten då en hörna möttes med huvudet av McJannett som nickade den på Dioufs huvud och därefter studsade den in till 2-3, efter att Kovar kommit ut men missat att boxa bollen. Barlow fick precis efter att spelet kommit igång igen en bra chans att utöka, men hans lobbförsök parerades av Davies.

Garner fick matchens första gula för en cynisk foul på Oakley-Boothe. I 72a minuten byttes Diouf ut för Pemberton. I 76e minuten var det Chongs tur att kliva av, till förmån för Traore, och i samma veva fick Tymon halta av (kramp?) och ersättas av Porter.

I 81a minuten skickade Fosu-Mensah ett löst skott på mål som Davies enkelt kunde rädda. Minuten därpå så styrde Bernard ett inläggsförsök av Oakley-Boothe i burgaveln, och på den efterföljande hörnan var det nära att Ngoy lyckades klacka in en nick.

Mengi ersatte McGhee i 84e minuten, innan Barlow nästan lyckades skapa ett läge för sig själv, men efter att ha petat bollen förbi en försvarare så var Davies för nära för att han skulle kunna göra annat än att peta bollen rakt på denne.

Traore fick ett skottläge i 87e minuten och skickade iväg bollen som en presesnt till ISS. Stoke kom nära att kvittera via en halvvolley i 91a, men Tuanzebe var välplacerad och kunde nickrädda på mållinjen. Forrester hann dra på sig ett gult kort, och Pemberton sköt över efter en frispark, innan domare Copeland blåste av matchen.

United stod därmed som vinnare tack vare första halvlekens tre mål, men man var nära att slösa bort det pga en svag andra halvlek där man fick mer och mer problem med motståndarnas fasta situationer. Garner och Gomes var de två spelare som utmärkte sig mest, särskilt den förre ser ut att vara alldeles för bra för U23, men nog inte stark nog för regelbunden PL-fotboll än. Gomes gjorde två mål och visade upp sin talang.

De två a-truppspelarna i United, Tuanzebe och Fosu-Mensah, blandade och gav. Bådas beslutsfattande lämnade en del frågetecken, och Tuanzebe övertygade inte nämnvärt i luftduellerna, dock mer längs marken. Ingen av dem stod ut från mängden.

I och med restulatet så säkrade United därmed en topp3-placering i serien, där 1aplatsen ger direktuppflyttning och 2a/3eplatsen ger playoffspel (där man får hemmaplansfördel som 2a/3eplacerade (man ställs mot 4e och 5eplacerade lag)).

Man är tre poäng efter West Ham, som har en match mer spelad, men har också 9p ner till trean WBA som har en mindre spelad. Fyran Stoke är nu sexton poäng efter, med en match mer spelad, och United har fem matcher kvar, där nästa är mot seriefemman Boro hemma måndagen 16e Mars.