post image

Stam: Det är en orättvis jämförelse

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Den gamle Manchester United-försvararen Jaap Stam tycker att Harry Maguires utveckling går åt rätt håll och att Van Dijk-jämförelsen är orättvis. 

Harry Maguire blev i somras den dyraste försvararen genom tiderna då Manchester United betalade Leicester £80 miljoner för värva honom. 26-åringen har gjort ett habilt jobb sedan han kom, han blir bättre och bättre och har nu tilldelats kaptensbindeln permanent sedan Ashley Young lämnade klubben i januari.
Maguire jämförs dock ofta med världens bästa mittback Virgil Van Dijk och Jaap Stam tycker att det är en orättvis jämförelse att göra:

"Det är väldigt viktigt för Harry Maguire att spelarna runtomkring honom också presterar. Han kan inte göra det själv. Det kommer göra det mycket lättare, för med alla pengar som spenderats på honom så är pressen stor. Folk förväntar sig mycket av honom och jämför honom såklart med Van Dijk, som gör så bra ifrån sig i Liverpool. Det är pga av pengarna man betalade, men sån är marknaden dessa dagar och det är lite orättvist att jämföra spelare så eftersom ingen är likadan som den andra."
"När man går till en klubb som Manchester United och stora pengar har spenderats på en så behöver man lite tid på sig att stadga sig. De bygger fortfarande ett lag och de bygger självförtroende för att kunna producera och i den processen så blir han bättre och bättre som spelare."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen