post image

Stam: Det är en del av förklaringen till Van de Beeks misslyckanden i United

Skriven av: admin
Publicerad 2022-05-12
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Jaap Stam menar att Donny van de Beek hade haft bättre förutsättningar att lyckas med "rätt" spelare runtomkring sig. 

Donny van de Beek kom till United från Ajax sommaren 2020, men flytten gick inte alls som han tänkt sig och tunga 1,5 år följde för holländaren med mycket bänknötande och väldigt lite speltid. I januari lånades han ut till Everton och i sommar – då han troligen återvänder till United – kommer han mötas av sin f.d manager, Erik ten Hag.

Vad Ten Hag har för planer för Van de Beek återstår att se, men han hade en nyckelroll i Ajax. Den gamle Unitedbacken Jaap Stam tror att Van de Beek kan ha en roll att spela om han har rätt spelare runtomkring sig – något han inte haft i United under sin tid i klubben, menar Stam.

"Det handlar alltid om en kombination av spelare. Inte bara en spelare. Man kan inte säga "jag hoppas vi tar in en spelare och att hela laget sedan börjar producera bättre" eller att han plötsligt ska visa upp sig för det är en annan manager. Jag tycker Donny är en bra spelare. Vi har sett honom i Holland och när han var i United fick han inte alltid chansen att spela. Jag vet inte varför."

"Det är svårt att säga från utsidan vad det beror på, men vad jag vet så behöver en spelare ha spelare runtomkring sig som producerar för att själv kunna producera. Då är det lättare att höja sig själv också. Jag tror det är väldigt viktigt. Man måste hitta den där kombinationen av spelare för att till slut nå framgångar. Det är väldigt viktigt för klubben."

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen