post image

Sommaruppdatering – U18 & U23

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Det har hänt en del sen ungdomsfotbollens säsonger tog tvärstopp med coronan. Mest noterbart är nog att Largie Ramazani nobbat ett nytt kontrakt och lämnat klubben.

Säsongen avbröts tämligen omgående för alla nivåer av ungdomsfotbollen, mycket för att det skulle vara full klarhet för alla involverade. För United innebar detta att U23 blev tvåa i sin serie, och U18 blev sexa i sin.
KONTRAKT & VÄRVNINGAR
I sviterna av coronan så gick United under sommaren ut med att ingen akademispelare från U18 och neråt släpps, eftersom det vore orättvist med tanke på hur nedkortad säsongen blev. Man valde också att låta alla äldre spelare med utgångna kontrakt att fortsätta träna med klubben, och i vissa fall erbjöd man även ekonomiska paket för att underlätta.
Två spelare fick förlängt kontrakt i U23: 20årige Max Taylor, som återvände efter en lyckad cancerbehandling, fick förlängt med ett år, och detsamma gällde jämnårige Luca Ercolani, som missade nästan hela denna säsong pga en knäskada.
Johan Guadagno, Will Fish, Dillon Hoogewerf, Charlie Wellens, Harvey Neville och Jacob Carney har alla skrivit sina första proffskontrakt med klubben.
Rhys Bennett, Omari Forson och Shola Shoretire erbjöds scholarshipkontrakt som de accepterat.
U18 värvade dessutom tre spelare: Radek Vitek, 16årig tjeckisk målvakt från Sigma Olomouc; Joe Hugill, 16årig engelsk anfallare från Sunderland; samt Marc Jurado, 16årig spansk försvarare (kostar €1.5m från Barcelona). Dessutom är 15årige Isak Hansen-Aaroen, från Tromsö, klar för United men ansluter inte förrän senare.
Längre ner i åldrarna så har United bl.a. signat inte mindre än sex U9-spelare från Fletcher Moss Rangers – en klubb som bl.a. fostrat Marcus Rashford, Jesse Lingard, Danny Welbeck och Wes Brown. Återstår att se om någon av dem följer i dessas fotspår om sju-åtta år. De sex värvade är: Cole Umebuani, Teddy Sherwood, Jaice Dore, Rafael Smith, Dane Mullings och Ka’eo Ingram.
 
RYKTEN
Rykten säger dessutom att 16årige Sunderlandförsvararen Logan Pye kan vara aktuell, samt att United varit i kontakt med Sochaux över 15årige Willy Kambwala.
15årige Mexikanske supertalangen Luka Romero i Real Mallorca ska också vara aktuell enligt Stretty news, men trots sin ålder hade han nog som minst klivit in i U23, då han väntas slå sig in i Mallorcas a-trupp kommande säsong om han blir kvar. Även Juventus och Barcelona sägs jaga honom.
L’Equipe: 16årige strikern Loum Tchaouna från Rennes ska också vara på Uniteds radar, där AC Milan och Wolves nämns som konkurrens. Han förhandlar däremot om ett första proffskontrakt med Rennes redan.
Ravil Tagir, 17årig försvarare i Altinordu, som dubbats ”den nye Demiral”, ska ha både Uniteds och Juventus ögon på sig. Han har stått ut i turkiska andradivisionen och redan klivit upp i Turkiet U21. Ilbianconero rapporterar att United har en ”privilegierad position” i jakten.
TribalFootball rapporterar också att United ska vilja värva Inter U17s 16årige wingback Vinicius Tobias – både United och City ska ha fått upp ögonen för talangen för dennes insatser för Brasiliens U15-landslag. Även Real Madrid sägs hålla ögonen på situationen.
Benicio Baker-Boaitey, 16, har gjort stor succé i West Hams ungdomslag, men också valt att nobba att skriva ett proffskontrakt med West Ham – Manchester United och Liverpool sägs följa hans situation, men att Bayern och Barcelona sitter i förarsätet, detta enligt Sport1.
17årige Nuno Mendes, till vardags i Sporting, var ett samtalsämne i Uniteds förhandlingar om Bruno, då denne har samma agent. Enligt Portugisiska Record så följer United talangen och sägs överväga att börja förhandla om en övergång.
Ricky-Jade Jones, 17årig striker i Peterborough, har öppnat en hel del ögon med sina insatser i League One, och kvartetten Liverpool, Manchester United, Arsenal och Leeds uppges av Sky Sports följa honom. Han nämner Marcus Rashford som sin största inspiration men säger även att han tror sig själv passa bäst i en Jamie Vardy-roll.
Glasgow Times uppger att United, tillsammans med Spurs och Leicester, har ögonen på Celtics talangfulle 15årige mittfältare Daniel Kelly. Celtic uppges vara desperata att behålla talangen, efter att man tappat Liam Morrison till Bayern, samtidigt som Barry Hepburn ser ut att följa denne till Tyskland.
Turkiska Fotospor hävdar att både United och City följer Fenerbahces offensiva mittfältstalang Omer Faruk Beyaz, 16. Den Turkiska U17-landslagsmannen har även dragit åt sig intresse från Juventus, Inter och Barcelona.

LÄMNAR
Däremot så var det också en drös kontrakt som inte förlängdes:
Aidan Barlow (MF, var på lån i Tromsö under säsongen), Cameron Borthwick-Jackson (DF, som haft skadebekymmer och svårt att ta plats ute på lån i Tranmere och Oldham), Alex Fojticek (GK, som inte fått så mycket speltid i ungdomslagen), Ethan Hamilton (MF, blandat och gett på lån i Southend och Bolton), Dion McGhee (MF, som ville ha en ny utmaning), Demetri Mitchell (DF, som spenderat två säsonger på lån hos Hearts och haft en del skadeproblem), Kieran O'Hara (GK, som imponerat på lån i Macclesfield och Burton men nu är 24 år och inte hade någon framtid hos United), Largie Ramazani (ST, som stundtals varit bra för U23 men inte ville skriva nytt) samt George Tanner (DF, som imponerade på lån hos Morecambe men inte kom nånvart i Salford).
Largie Ramazani nobbade det kontrakt han erbjöds då hans speltid i U23 begränsats denna säsong och han ville ha en ny utmaning. Förmodligen såg han inga större chanser att slå sig in i a-laget med tanke på den tunga konkurrensen om hans föredragna positioner. Han väntas skriva på för en klubb i den spanska andradivisionen.
Även Dion McGhee erbjöds ett nytt kontrakt, men han vill också iväg för en ny utmaning, och såg förmodligen chanserna att slå sig in i Uniteds a-lag som för små. West Ham, Rangers och AZ Alkmaar sägs var huvudintressenterna, men även klubbar som Watford, Derby, Benfica och Porto sägs vara intresserade.
Även Angel Gomes valde att inte skriva på ett nytt kontrakt, vilket förmodligen ingen har missat, då det mer rapporterats som a-lagsnyhet snarare än ungdomslagen.
 
Av U23-spelarna så sägs det vara en hel del som lär gå ut på lån kommande säsong; James Garner är högvilt för klubbar i Championship och bl.a. Cardiff, Sheffield Wednesday och Swansea sägs titta på möjligheten. Även Laird, Galbraith och Levitt har intresse från Championship på sig, även om United själva gärna ser Laird gå samma väg som Williams.

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen