post image

Sommaruppdatering – Dam

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-14
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Efter att WSL-säsongen avslutades i förtid så har United jobbat för att justera truppen inför kommande säsong...

WSL avslutades officiellt  den 5e Juni, och i och med det så frystes tabellen. Chelsea kröntes till ligamästare och fick sällskap till CL av andraplacerade City. Liverpool, som tabelljumbo, åkte ur. United landade på fjärde plats.
Fyra spelare fick därefter lämna klubben:

  • Aurora Mikalsen, målvakt, som bara gjorde en match (11-1-krossen mot Leicester), efter att ha värvats in som täckning då man hade en skadekris bland målvakterna. Hon är för närvarande klubblös.
  • U21-landslagsspelaren Aimee Palmer, som spenderade säsongen på lån hos Sheffield United. Hon gjorde 15 matcher och 1 mål för United under Championshipsäsongen. Sedan hon lämnade United så har hon gjort klart med Bristol City i WSL.
  • Yttern Lizzie Arnot, med 32 landskamper för Skottland på meritlistan, fick inte förlängt och lämnade efter 34 matcher och 9 mål (varav ett var det första tävlingsmålet United gjorde i Championship) över två säsonger för United. Hon har fortfarande inte klart med någon ny klubb.
  • Charlotte Newsham, som bara tillhört U21-laget och varit ute på lån på lägre nivå senaste säsongen.

Däremot så har fyra spelare fått förlängt; Kirsty Hanson, Jess Sigsworth och Amy Turner har alla förlängt med 1+1 år, och Ella Toone med 2+1.
Till U21-laget har man plockat in 16-åriga Carrie Jones, närmast från Cardiff, som redan gjort sin a-landslagsdebut för Wales som 15åring. Hon har från mittfältsposition gjort 3 mål poå 9 matcher för Cardiff senaste säsongen.
På ryktesvägen finns också, via en Telegraph Exclusive, att förre Unitedkaptenen Alex Greenwood (samt landslagslagkamraten Lucy Bronze) kommer att skriva på för Chelsea när den franska ligasäsongen tar slut.

Senaste veckan har däremot bjudit på tre värvningar, och det är rätt spännande sådana också. Värt att notera är att samtliga tre värvningar såhär långt har varit på free transfer (vilket i mångt och mycket fortfarande är kutym inom damfotbollen).
Först ut, i torsdags, var Lucy Staniforth, 27, en central offensiv mittfältare med 16 landskamper för England, som var med till senaste VM-slutspelet. Hon ansluter från Birmingham City Women, och har tidigare representerat bl.a. Sunderland i två sejourer, och Liverpool. Hon har skrivit på för två år.
Staniforth: "Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Manchester United; det är den största klubben i världen och jag är så stolt att få vara en del av den. Jag har blivit imponerad av insatserna förra säsongen och klubbens framtida ambitioner. Jag ville komma hit för att vinna troféer och skapa historia med den här klubben, och jag är bara ivrig att få komma igång."
Stoney: "Jag är överlycklig över att ha fått Lucy till United; hon är en fantastisk spelare som kommer erbjuda bredd till vårt starka mittfält som vi byggt i klubben. Lucy har så mycket erfarenhet då hon debuterade redan som 16åring, och jag vet att hon kan använda den erfarenheten för oss, både på och utanför planen."
Därefter växlade man upp och igår släpptes nyheten att man gjort klart med 21åriga spanska ytterbacken Ona Batlle från Levante. Hon är fostrad i Barcelonas akademi och slog sig in i spanska landslaget förra året och har hunnit med fem landskamper. Batlle har skrivit på för 2+1 år.
Batlle: "Det är en ära och ett nöje att skriva på för Manchester United; att arbeta med Casey och att vara en del av det här laget är en fantastisk möjlighet. Att ha chansen att komma över och spela i England och verkligen testa mig själv som spelare är väldigt spännande. Jag kan inte vänta på att få möta mina nya lagkamrater och att bidra till så mycket framgång som möjligt."
Stoney: "Ona är en spännande ung ytterback med fantastisk snabbhet och en riktigt offensiv mentalitet, hennes spelstil passar perfekt med den filosofi vi har i klubben. Hon jobbar hårt och slog sig in i Spaniens a-landslag förra året vilket visar vilken talang hon besitter, och jag vet att hon kommer göra stor skillnad för oss. Det är fantastiskt att Ona ansluter till klubben och vi ser fram emot att jobba med henne."
Idag kom dessutom nyheten att United gjort klart med den tyska U19-kaptenen Ivana Fuso, en offensiv spelare som ansluter från FC Basel i Schweiz; hon har tidigare representerat Freiburg också. Precis som Batlle har hon skrivit på för 2+1 år.
Fuso: "Jag är så glad att vara här, det är en dröm att skriva på för en klubb som Manchester United. Casey är en fantastisk tränare och jag ser fram emot att arbeta med henne och hennes stab, och att få träffa mina nya lagkamrater."
"Det blir första gången jag spelar i England och ligan är väldigt konkurrenskraftig, och jag vet att vara en del av det här laget kommer hjälpa mig utvecklas som spelare. Jag är redo att börja träna och verkligen jobba hårt inför den kommande säsongen."
Stoney: "Ivana är en talangfull ung offensiv mittfältare med mycket potential och jag är överlycklig över att hon skrivit på för klubben. Hon är en intelligent spelare som är fantastisk med boll och som kommer bidra så mycket till vårt offensiva spel. Jag har också blivit imponerad av de ledaregenskaper hon har i så ung ålder och jag vet att hon kommer passa bra in i truppen. Jag vill välkomna Ivana till laget; vi ser alla fram emot att jobba med henne."
 
Det har även skett en förändring i tränarstaben: Glen Harris, som plockades upp som assisterande från U21 (där han också var assisterande) för att ersätta Willie Kirk när denne lämnade för Everton efter Championship-säsongen, gick i pension. Ersättare blev Martin Ho, som även han plockades upp från att ha varit assisterande i U21. Innan han blev assisterande i U21 så har Ho varit tränare för Liverpool Women U21, lett deras regionella scoutingsystem på damsidan, varit involverad i Evertons akademi på herrsidan och varit assisterande manager för Everton Women.
Stoney: "Jag är väldigt glad att få Martin som min assisterande för kommande säsong; han har mycket erfarenhet och jag har personligen sett de kvaliteter han har som en coach. Han är en bra ledare och förstår värdena och kulturen i klubben vilket är så viktigt. Jag ser fram emot att komma tillbaka till försäsongsträning och verkställa våra planer."
"Jag kan inte nog uttrycka tacksamhet till Glen för hans ansträngningar, han kom in för 18 månader sen och smälte in utan problem i klubben när vi fortfarande hade en ny trupp och försökte hitta vår väg. Han spelade, likt de andra i tränargruppen, en stor roll i att hjälpa oss att nå uppflyttning till WSL och jag kommer för evigt vara tacksam för sättet han arbetade så positivt med alla. Å alla spelare och tränares vägnar så vill jag tacka honom och önska honom det bästa i pensionen."
Ho: "Det är en ära att få ansluta till förstalagets stab i United, jag har enorm respekt för Casey och för vad hon har gjort både som spelare och tränare; jag vill tacka henne för chansen hon har gett mig. Jag är förväntansfull att få jobba tillsammans med henne och truppen inför vad som kommer bli ytterligare en konkurrenskraftig säsong i WSL."
"Jag vill också tacka Charlotte Healy, det var ett nöje att arbeta med henne senaste säsongen och hon gör ett briljant jobb med vår U21-akademi. Fostra och utveckla talanger är vad Manchester United handlar om, och jämte Casey så kommer jag fortsätta stödja U21 och säkerställa att det finns en väg mellan U21 och a-laget."
 
United samlas igen efter uppehållet idag för att inleda försäsongen, och WSL-säsongen är planerad att dra igång 5e/6e September.

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen