post image

Solskjaer: Vi vill dominera och bryta ned lag

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-25
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer förklarar att Manchester Uniteds mål är att inte bara vara bra på kontringar, men även kunna mala ned moståndare och dominera matcher. 

Manchester United är starka mot starka lag, mot lag som går framåt. Då kan man använda sitt starkaste vapen – kontringar och den snabbhet många spelare i laget besitter. Det man däremot inte är lika bra på är att bryta ned sämre lag som har lägre försvarsspel och Solskjaer säger att målsättningen är att, likt Liverpool kunna kliva ut och dominera matcher.
”Vi vill vara ett lag som kan kliva ut och dominera lag och bryta ned lag. Det har tagit Liverpool några år att ta sig till det stadiet och vi måste bara fortsätta bygga, för det är dit vi vill. Ja vi är bra på att kontra och vi har snabbhet och snabba spelare. Det ska vi alltid ha, för det är vår tradition.”
”Vi skapar mängder av chanser, men varje gång vi tappar bollen så blir det kontring. Vi måste låsa fast bollen bättre. Bli bättre på att stoppa kontringar. Där måste det här laget lära sig att bli bättre och jag är säker på att vi kommer se en förbättring under säsongen och nästa år.”
Källa: MEN

.
 
 
 
 

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Om man vill kunna dominera och bryta ner lag så behöver man ha en plan för hur man ska bryta ner lag. Det räcker inte att ha bollen och sen be till högre makter för individuella prestationer. Och såhär långt denna säsong så har man inte sett skymten av någon sån plan. Vi är bra när vi kan kontra och kattskit när vi ”dominerar”.

  13
  1
  1. Fast har inte det här varit ett problem i väldigt många år? Den som minns när LVG tog över efter Moyes förlorade/kryssade vi en hel del matcher mot lag som backade hem. När mou tog över förlorade vi inte så värst många men började kryssa helt otroligt mycket i dessa matcher. Den som inte tror mig kan syna statistiken. Där och då trodde jag mf.l. att Louis Van Gaal eller Jose Mourinho inte heller hade någon plan för hur man ska bryta ner motståndet (känns en aning trögt idag med tanke på deras CV:n). Men nu när vi har en 3:e manager på rad som har samma problem så riktar jag istället fokus på spelarna. Visst nu förlorar vi fler matcher men om ni kollar på tidigare managers så kommer ni se att det här mönstret följer med år ut och år in. Köp några kreativa spelare för gods skull!

   2
   2

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen