post image

Solskjaer: Vi kan slå Liverpool på Anfield

Skriven av: admin
Publicerad 2020-01-17
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer säger att Manchester United - förutsatt att man leverear sitt absolut bästa - har möjlighet att slå Liverpool på Anfield. 

På söndag tar sig Manchester United an den svåraste möjliga uppgifter – Liverpool på Anfield. Det är ett rivalmöte där United sedan några år tillbaka är underdog sedan man trevande och ofta fumligt sökt riktning samtidigt som Liverpool gått spikrakt uppåt i sin utveckling under Jurgen Klopps ledarskap och numera får anses vara Europas kanske bästa lag.
Ole Gunnar Solskajer medger att det är en tuff utmaning som väntar, men pekar på insatsen mot Manchester City på Etihad i december och bortabragden mot PSG i Champions League förra säsongen, som exempel på att United är kapabla att vinna även de svåraste matcherna:

"Vi kommer behöva ett väldigt väldigt bra framträdande för att vinna där, men vi slog City förra månaden, PSG-matchen - vi måste till samma nivå som i de matcherna när man möter ligaledaren på bortaplan. I de senaste två matcherna på Old Trafford så har vi kryssat två gånger och varit nära att vinna båda matcherna - så vi har några matcher att titta tillbaka på och det ger oss mängder av tro och att vi har en chans att vinna om vi presterar vårt bästa."
"Jag har upplevt både vinster och förluster på Anfield som spelare, så man måste se fram emot dessa matcher. Det är en stor utmaning för våra spelare att ta sig an ligaledaren. Vi har gjort bra ifrån oss de senaste gångerna, men borta på Anfield är en annan femma. Man kan se till att njuta av det, men det kan också vara en skrämmande plats. Vi måste förbereda några av de unga spelarna så bra vi kan eftersom det blir första gången de spelar på Anfield."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

10 KOMMENTARER

   1. Martin,
    Du o Ole minns ungefär lika rätt.
    Matchen i våras ifjol på OT, hade United noll riktiga målchanser i en 0-0 match Liverpool borde ha vunnit med typ 0-3.
    Matchen i höstas på OT var i rätt riktning. Vi hade en riktig målchans mot Liverpool sju eller åtta i matchen som slutade 1-1.
    Så spelmässigt är vi långt ifrån.
    Så om Liverpool slutar att utvecklas och United köper 4-5 nya Bruno-spelare, kommer United kanske vinna om 5 år eller så.

    8
    3
    1. Jensen: Vad snackar du om? Minns ungefär lika rätt? United spela 0-0 ena gången och 1-1 andra mötet. Så 2 kryss av 2 möjliga. Skulle jag minnas fel nånstans? Att Liverpool tyvärr är ett mycket bättre lag för tillfället, det har jag inte uttryckt nåt om, men ett derby mot Liverpool är enligt mig alltid ovisst på förhand. Sen 0-0 matchen i våras minns vi nog helt olika. Jag minns det som en jämn batalj där ett skadedrabbat United snarare hade de vassaste chanserna. https://muss.se/2019/02/24/snackisar-efter-manchester-united-liverpool-0-0/ Var tvungen att ta en googling då jag sällan brukar minnas så fel. Och jag var tydligen inte ensam i min bedömning av den matchen.

     4
     7
     1. Ja och sant att Ole har lyckats med två kryss mot antagonisten sen han tog över.
      Det jag frågar efter är om vi ska vara stolta över att ha typ 9 man i försvaret och Rash är den enda som löper runt och hoppas på bolltapp? Vi är för helvete Manchester United. Jag förlorar hellre med 0-3 i en match vi åtminstone försöker spela ett värdigt spel än att vi vinner eller spelar oavgjort mot ett lag som är betydligt bättre än oss. Nån jävla stolthet ska vi väl ändå ha kvar?

      4
      0
    2. Jensen: Om du hellre förlorar mot Liverpool än att vinna mot de på ett tråkigt sätt, det var fan bland det konstigaste jag sett dig skriva.. Hellre skittråkigt spel och vinst och förstöra deras förlustfri svit!

     0
     2
     1. Ja du Martin,
      Vi tycker alla olika. Och det är bara bra.
      Men så länge som jag har hållit på detta lag, har jag gjort med stolthet. Det är ju just därför det finns uttrycket ”Glory Glory Manchester United”, att United vinner och förlorar med sitt eget spel. United ska aldrig någonsin anpassa sitt spel efter motståndarna. Jag säger det igen. Jag ser hellre oss förlora en match där vi spelar vårt eget spel. Än att ställa fram bussen och hoppas på att motståndarna tappar tålamodet och gör bort sig, vilket genererar att vi kan kontra till ett mål. Jag minns (tyvärr) fortfarande vår senaste match på Anfield. Även om Mou gjorde allt för att sabotera Liverpools spel med hans parkera bussen, så blev vi ändå totalt utspelade. Risken är stor att detta kommer ske imorgon igen, om vi inte åtminstone försöker hålla i bollen.

      2
      0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen