post image

Solskjaer: Vad måste hända för att han ska få straff!?

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-19
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer ger sin syn på Martin Atkinsons ovilja att ge Cristiano Ronaldo straff. 

United och West Ham bjöd på stor fotbollsunderhållning under eftermiddagen. Det var en böljande tillställning som United gick segrande ur med 2-1, efter att Ronaldo och Lingard gjort mål och efter att De Gea räddat en straffspark i matchens sista minut.

Men det var också en match där Manchester United berövades på en eller ett par till synes givna straffsparkar. Martin Atkinson var märkligt ovillig att ge Ronaldo straff, även om två av tre av de tillfällen han fälldes/drogs ned bör anses som ganska så klara straffsparkar.

Ole Gunnar Solskjaer sa efter matchen:

 

"Jag kommer vara försiktig med vad jag säger nu, men man måste ju ändå undra vad han behöver göra för att få en straff. Den första och den sista var 100% straff. Den då han drogs av Cresswell är antagligen inte solklar, men det är ändå ett foul - han dras ned i straffområdet."

"Det är frustrerande. De måste titta på sånt. Det är två klara straffsparkar. De är solklara. Man kan inte ens diskutera saken. Vid det första tillfället fäller han ut sitt ben och Ronaldo springer rakt och fälls. Paul (Pogba) fick ett foul emot sig mot Zouma när han inte ens röde honom och han föll över honom. Varför får Cristiano det inte? Förhoppningsvis blir det inte så att han aldrig får straffar med sig."

Källa: Manutd.com

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. De har höjt ribban för vad som krävs för straff, vilket är rätt väg att gå IMO. Såhär långt har de mestadels varit jämna med det också (frånsett vad gäller hands, men det har alltid varit ett lotteri).

    Vid första läget sätter Coufal ut benet, men han försöker också dra sig undan, men Ronaldo hoppar rakt in i honom. När Cresswell ”drar” så är det inte mycket kontakt. Och vid Zoumas feltajmade tackling så har han redan börjat falla när tacklingen görs. Det är egentligen inga stora marginaler, men han hamnar på fel sida när han söker straff för tydligt i lägena, när domarna har direktiv att inte ge billiga straffar längre.

    Sen går det ju tyvärr inte att jämföra med Zoumas flygtur i situationen med Pogba – situationer utanför straffområdet har alltid en annan bedömningsnivå än de inuti straffområdet pga hur stor påverkan de har på en matchbild. Så har det alltid varit och kommer förmodligen alltid vara också, det är bara att acceptera.

    0
    2

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen