post image

Solskjaer om sitt målvaktsdilemma – Henderson eller De Gea?

Skriven av: admin
Publicerad 2021-04-08
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer pratar om den något problematiska situationen med att ha två klassmålvakter i truppen. "Det är en sund konkurrens och stämningen är på topp" säger normmannen. 

Manchester United har det angenäma (?) problemet att ha två riktigt vassa målvakter i truppen – David De Gea och Dean Henderson. De Gea har varit i United i tio års tid och räddat otaliga poäng för klubben under den trassliga post-Sir-Alex-eran, men de senaste åren har han börjat tappa i form och inför den här säsongen plockade United hem Dean Henderson, som hade imponerat på lån under två säsonger i Sheffield United.

Henderson har nu petat De Gea i de senaste matcherna och det ryktas om att spanjorens tid i Manchester United kan vara på väg mot sitt slut, med rapporter om en flytt till sommaren. Och inför kvällens möte mellan Manchester United och Granada pratade Ole Gunnar Solskjaer om sitt målvaktsdilemma:

 

"Jag har två väldigt väldigt bra alternativ och vem som än spelar kommer att göra det bra. Jag kan inte prioritera ligan eller Europa League - alla matcher här är lika viktiga. Nästa match är alltid den viktigaste matchen. Alla diskussioner jag har med spelare gällande varför de inte spelar en viss match och vad de behöver göra, vad mina planer är för dem - det är privata diskussioner."

"David har varit en toppmålvakt och är det fortfarande och han jobbar för att vara redo när han spelar. Oavsett om det blir Dean eller David så är jag säker på att de spelar bra. När man är en del av Man United så kommer spelare alltid komma in (och utmana om din position), de kommer inte bara hit för att sitta på bänken - alla har ambitionen att ta din plats."

"Det gäller alla - högerback, vänsterback, anfallare och målvakt. David har haft tio fantastiska år i Man United och han har stått inför utmaningar. Sergio (Romero) spelade färre matcher än vad han förtjänade. Dean har kommit in och han ger alltid sitt bästa. David gör också bra ifrån sig och det är en sund konkurrens."

"Målvakterna är en väldigt tät grupp och jobbar ihop med förberedelser, de har andra typer av gympass, individuella träningar. De håller ihop mer och naturligtvis så skapas ett band och andan i målvaktsavdelningen har varit väldigt bra. Det är en sund konkurrens. Alla vill spela. Det gäller även Lee Grant, Nathan Bishop och Sergio Romero. Alla vill spela."

Källa: MEN

Bild Bildbyrån

Kommentarer till artikeln

2 KOMMENTARER

  1. Att ha 5 Målvakter är aningen för mycket, särskilt när bara 2 av dem får spela. Men frågan är om De Gea måste bort ändå! Gillar DDG skarpt eftersom han varit hos oss länge och varit den bästa spelaren 5-6 år irad men han tjänar alldeles för mycket och kan därför behöva säljas för att frigöra kapitalutrymme.

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Tottenham
Real Madrid
Tottenham
Chelsea
Borussia Dortmund
Manchester United
Chelsea
Arsenal
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen