post image

Solskjaer om problemen med målskyttet

Skriven av: admin
Publicerad 2019-11-02
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Manchester United fortsätter ha stora problem med kreativiteten i offensiven och målskyttet. Ole Gunnar Solskjaer säger att det finns mängder av spelare i truppen som bör kunna leverera bättre och att United måste "klara sig med det man har."

Manchester United har nu förlorat fyra av elva Premier League-matcher och halkade i och med dagens förlust mot Bournemouth ned på 10:e plats i tabellen. Anthony Martial återvände nyligen från skada och anfallet såg då ut att få sig en boost där en trio bestående av fransmannen, Rashford och James såg ganska spännande ut. Men i dag lyckades man inte åstadkomma mycket på Vitality Stadium och Uniteds behov av kreativitet och offensiv kvalité gjorde sig återigen påmind.
Hittills har man bara lyckats producera 13 mål denna säsong och Ole Gunnar Solskjaer fick på presskonferensen efter matchen frågan om problemen med målskyttet.
”För att vinna matcher så måste man göra mål och jag är säker på att Anthony och Marcus kommer göra sina mål. Anthony kommer bara bli bättre, men vi behöver mer kreativitet. Men vi har mängder av spelare i truppen som kan skapa mer. Det handlar inte bara om att titta utanför (på värvningar) vi måste klara oss med vad vi har.”

Manchester United har haft ett späckat spelschema på sistone och Solskjaer antyder att trötthet var en faktor till undermåliga prestationer i dagens match.
"Jag tror inte det handlar om ansträngning eller att vilja göra bra ifrån sig. Det är naturligt att om man spelar på onsdag kväll och sedan har en tidigt avspark på lördagen att fysiken påverkas."
"Det är ett karaktärstest när man kommer till ställen som det här. Jag tycker i alla fall att vi försökte gå för det. Vi slutade inte att försöka, men bristen på kvalité gjorde att vi inte fick en poäng eller tre. Nu har vi två matcher till innan landslagsuppehållet. Vi har en chans att kvalificera oss i Europa League på torsdag (mot Partizan hemma) och sedan har vi Brighton hemma. Vi behöver en respons."
Källa: MEN
 

Kommentarer till artikeln

10 KOMMENTARER

  1. Ditt inlägg fick mig att skratta bokstavligt talat, men du har så rätt! Lukky gör succé borta i Italien, men vi får väl helt enkelt förlita oss på att Greeny ska utvecklas till att bli Oles nya superanfallare ?

   9
   1
  2. 9 mål på 11 matcher och det är succé enligt er, samtidigt som 5 mål från Rashford målas upp som fiasko. Hmm, så 4 mål är vad som skiljer succé från fiasko? De flesta här var rätt trött på Lukaku när han lämnade. Han kallades både det ena och det andra, träfot osv.. Fick chansen i United under både Mourinho och Ole men tog den inte. Jag saknar honom inte. Han inledning i united var också fin, han kommer säkerligen mattas av snart i Italien med ska ni se…

   8
   8
   1. Handlar inte om att vi saknar honom. Men säljer man en anfallare som dessutom gjort flest mål för UTD under en säsong sedan RVP så bör man ERSÄTTA honom och inte hoppas på att Jesus skall frälsa Greenwood så att han blir vår nye MESSI och pangar in 30 mål. Hur kan världens största klubb CHANSA så, det är det vi ifrågasätter.

    2
    1
    1. GGMUGGWP: Nu har du ju visserligen fel i sak. Både Rooney (13/14) och Zlatan (16/17) har gjort fler mål i premier league än vad Lukaku gjorde i Unitedtröjan. Han gjorde som bäst 16 ligamål. Men alla här var överens om att han behövde bort. Jag saknar honom inte. Och jag vill INTE att man chansar med en flopp till ersättare som ska ges massor med speltid. Jag ser hellre att man identifierar rätt ersättare istället för alla dessa förbannade felköp man gjort sista åren…

     3
     4
 1. Först och främst så handlar det att ha en tydlig spelidé och det har vi inte.
  Enda gången vi har en tydlig spelidé är när vi möter top6. Då är det destruktiv fotboll, parkera och kontra.
  Snart varit tränare i klubben i ett år och vi ser ingen tydlig spelidé. Det bör man kräva.
  Ska denna personen få 2-3 miljarder att handla för när han inte äns har en tydlig spelidé.

  9
  1
  1. Precis, håller med dig till 100%. Det här med att ”ge honom tid” är fucking bullshit. Kolla vad Lampard gör med transferban och 2 månader på jobbet. Hur länge skall de ta innan vi kan se Oles så kallade spelidé. Svaret är simpelt, det finns ingen spelidé, annars hade vi i alla fall sett någon slags tecken av sådant. Man kanske inte tyckte om Lvgs eller Mourinhos spelidéer, man kunde i alla fall tydligt se idéerna. #oleout. 3 tur vinster förändrar ingenting, vi har fått med oss 10 straffar den här säsongen, så fort vi inte får straff eller sätter första målet åker vi ut med huvudet före. Vi kan inte vända en match om så klubbens framtid stod på spel.

   5
   3
   1. Det är kanske det vi redan har sett är just Oles spelidé. Att vi försöker och misslyckas vara spelförande mot lag som Bournemouth (dvs på papperet sämre eller lika bra lag) och mot bättre lag köra med Mourinho-modellen.
    Många här säger att vi måste mer eller mindre köpa en ny startelva om vi nån gång kan bli mästare igen.
    Jag är däremot helt övertygad om att dagens trupp är tillräckligt bra att komma 3-4 i PL. Felet ligger hos Ole, han är helt enkelt inte tillräckligt bra. Fortfarande ledningen ser detta, bättre chanser har vi att nå åtminstone en ny EL plats eller t.o.m. vinna EL.

    4
    1
    1. Håller med. Ole har problem med sin spelidé mot mitten/bottenlagen. mot ”topp6” har det ju funkat förvånansvärt bra än så länge.
     Önskar bara han kunde tänka ut en bättre idé mot de ”sämre” lagen.
     Fler spelare behövs in, men inte en hel trupp. 2/3st och jag tror laget kan bli riktigt bra.

     1
     4

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen