post image

Solskjaer om förutsättningarna inför Leicester

Skriven av: admin
Publicerad 2020-07-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer pratar om förutsättningarna inför söndagens minst sagt viktiga sista omgång av Premier League. 

United spelade i går kväll 1-1 mot West Ham på Old Trafford och förutsättningarna inför sista omgången är kittlande. United har det i egna händer och ligger inför omgången 3:a i tabellen, efter att Chelsea i går kväll förlorat mot Liverpool. Och i sista omgången möter man Leicester på King Power Stadium – ett Leicester som ligger en poäng bakom United. Så United avgör sitt eget öde – tredjeplatsen, fjärdeplatsen eller femteplatsen.
Man har dock gjort det otroligt bra sedan återstarten. När Leicester och United möttes i januari så låg United 16 poäng bakom Leicester med bara 14 omgångar kvar att spela och nu ligger man 3:a i tabellen en poäng före Brendan Rodgers mannar.
En storseger i går mot West Ham hade gett bättre förutsättningar, men Solskjaer anser inte att det är någon större skillnad med kryss eller tex en 1-0-seger.
”När vi klev in till halvtid så visste vi att det inte var resultatet vi ville ha, men att ett kryss, eller 1-0 eller 2-0 seger skulle vara mer eller mindre samma sak för oss och ge samma förutsättningar för söndagen. Man kan inte förvänta sig att göra tre eller fem mål för att på så vis skapa ett annat scenario på söndag. De reagerade bra i halvtid. Vi behövde kliva ut i andra halvlek och vinna den. Det är ännu ett steg framåt för dem och ännu en match då vi kommit tillbaka. Bournemouth tog ledningen, Southampton to ledningen.. Vi lär oss.”
”När vi började spela igen efter lockdown så var vi tvungna att gå för det och vi behövde verkligen gå för det. Vi var tvungen att gå för målskillnad, vi var tvungen att gå för poängen och vår ansträngning har varit fantastisk och resultaten har varit fantastiska. Självklart hade vi velat vinna mot Southampton. Vi släppte in i sista sekunden och i dag släppte vi in i sista sekunden av första halvlek. Men vi har gett oss själva en fantastisk möjlighet och bra utgångsläge inför söndagen.”

Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

13 KOMMENTARER

 1. Ett kryss ger oss inte riktigt samma förutsättningar. Hade vi vunnit så Chelsea varit tvugna att vinna mot Wolves på söndag om Leceister slår oss. Nu räcket det att de spelar oavgort om vi skulle förlora. Men för United räcker ett kryss på söndag, men jag hoppas ändå att vi går in för en säker vinst.

  0
  0
 2. Det roliga är att jag tror faktiskt det blir kryss mellan Wolves och Chelsea. Aja vi kan inte längre vara beroende av andra att göra jobbet åt oss. Nu går vi in en final där vi har allt i egna händer. Fixar man inte det så förtjänar vi inte att vara med i CL.

  0
  0
  1. Helt rätt Azze!! Om Tottenham kunde vinna 3-0 mot Liester så skall ManUtd vinna, annars är ManUtd inte redo än att spela i CL, Om ManUtd inte kan vinna möjliga matcher (tex mot WestHam och Lecter) så förtjänar ManUtd inte CL, tyvärr.

   0
   0
   1. Att ManUtd är i 3de plats nu är pgv den sämsta PL-säsongen någonsin, i en vanlig PL-säsong borde ManUtd, Chelsea och Liester inte vara topp-4 lag. Tänk på att denna säsong kommer ManUtd ha samma poäng som ManUtd hade under Moyes—- dvs sämsta PL-poäng.
    Att ManUtd inte kvalar till CL denna säsong är en förlorad guldchans.

    0
    0
   2. Jag ser det som att det är den jämnaste PL-säsongen någonsin. Alla kan slå alla för att nu flödar mer pengar i alla lag, vilket har minskat gapet mellan dem, vilket har lett till färre poäng hos de flesta. Pool har varit briljanta tyvärr, men resten har haft det svårt mot de flesta och har kunnat förlora vilken match som helst.

    0
    0
    1. OllE,
     Det kommer vara hårfint på skillnaden mellan fiasko och succé.
     Förlust på söndag = Fiasko.
     Förlust på söndag plus ingen seger i EL = Megafiasko.
     Oavgjort på söndag = Godkänd säsong
     Seger på söndag plus seger i EL = Succé
     Så här är det att vara Unitedfan nuförtiden. Succé att komma trea alt fyra i PL. Vi har blivit lika med spursfansen och med gunnersfansen.

     0
     0
     1. Ja så kan man ju oxå se på det…vinner dom sista mot Lester,så är det starkt gjort ,inget annat. Förlorar dom…så blir det nya tag om smurfarna tar poäng. EL kan dom skita i om vi slår Lester,annars fullt fokus. Sen sitta å jämföra med Tottenham och Arsenal är ju bara löjligt. Håll på ditt lag och fokusera på nya vinster hela tiden,sen vad andra lag gör hjälper inte oss.

      0
      0
     2. Du pratar mer om city Looserpool Arsenal Och Tottenham ,än ditt kära Utd… Sen att du har synpunkter är bra,men lite mer fokus på vårat lag,vore kul….

      0
      0
    2. Jensen
     Ja det beror ju såklart på hur man ser på saken. Jag tycker själv att det har varit en framgångsäsong oavsett hur det slutar. Självklart vill jag att laget ska gå till CL, men hur allt har sköts detta år har gett mig hopp för framtiden. Det såg väldigt mörkt ut under Moys, Van Gaal och Mou enligt mig, oavsett vad United lyckades med under de åren. Spelet och spelarna var så oengagerat och tråkigt att kolla på för det mesta, och med massa griniga gubbar som klagade på allt. Men nu ser jag ljust på framtiden och fortsätter det såhär så tror ja pool och city Kommer få kämpa för att kunna ta PL titeln nästa säsong.

     0
     0
     1. Nästa säsong är för tidigt för United att utmana. Och detta oberoende om man lyckas få Sancho eller inte.
      Felet med United är fortfarande ojämnheten i spelet. Allt från världsklass till Championchips-nivå. Så länge man inte får ordning på detta, kommer Liverpool och City ligga runt 20-25 poäng före. Dom vinner nästan alla sina matcher och synnerligen dessa matcher dom inte presterar. Det är skillnaden mellan oss och dom. Och denna skillnad kommer nog vara 2-3 år till. Tror jag.

      0
      0
     2. Ja jag håller nog med om att United inte kommer kunna utmana fullt ut att ta hem PL, men jag tror definitivt att de kommer vara mer med än i år. Pool kommer inte vara lika bra nästa år, City dock kommer nog bli bättre tror jag.
      Jag ser som sagt ljust på United och deras nästa säsong, 2-3 nya spelare in för att spetsa och bredda truppen kommer göra dem till ett riktigt bra och svårslaget lag. Det jag hoppas mest på är att de ska lära sig stänga ned matcherna vid ledning bättre, så att hälften av alla kryss-matcherna försvinner, då blir United verkligen ett lag att frukta.

      0
      0
 3. I sista matchen skulle jag nästan påstå att det är ett måste med lite förändringar. Denna elva är inte bästa laget i dagsläget, alldeles för slitet! Låt McTominay och Fred spela ihop på mitten, de funkar bra tillsammans. Låt Matic och Pogba få börja på bänken. Vill inte se ännu en snigelinsats från dem. De är helt urform för tillfället.

  0
  0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen