post image

Solskjaer om De Gea vs Henderson

Skriven av: admin
Publicerad 2020-03-05
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer ger en kommentar om huruvida Dean Henderson kan utmana David De Gea om rollen som förstamålvakt i Manchester United. 

De Gea har visat oroväckande tecken under det senaste året. Även om spanjoren förvisso fortfarande står för högsta världsklass emellanåt, så börjar tavlorna bli fler och fler. I helgens match mot Everton så agerade han mycket slarvigt då han i den 3:e matchminuten sparkade ut bollen rakt på Dominic Calvert-Lewin som satte upp benet och fick in bollen i mål. Och efter matchen började det surras på nätet om att De Gea behöver konkurrens och att United borde kalla hem Dean Henderson från lånet i Sheffield United.
Solskjaer försvarar dock De Gea och säger att han är en solklar nr 1 och att tavlan mot Everton kompenserades av en fin räddning i slutet av den matchen.

"Han är fortfarande den bästa. Jag hade fel under presskonferensen efter matchen för jag trodde Calvert-Lewin var offside (i slutet av matchen), men det var han inte - så räddningen som De Gea gjorde gav oss en poäng. David mår bra, han är lika bra som alltid."
Sergio Romero är verkligen en habil andremålvakt, men att han skulle utmana De Gea om att bli förstamålvakt är inte sannolikt. Däremot skulle Dean Henderson kunna utgöra en sund konkurrens som fick De Gea att höja sig - och Solskjaer säger att det är precis den typen av konkurrens man vill ha på varje position i Manchester United.
"Det är Man Utd! Man borde ha ett angenämt problem som det. Man ska ha två eller tre som utmanar för samma positioner. Det är det vi försöker uppnå."
Källa: Sky Sports

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen