post image

Solskjaer om CL: Viktigt, men inte helt avgörande

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-17
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer säger att det kommer bi lättare att attrahera spelarna man vill ha i sommar om United spelar bra under våren, men tror inte att Champions League-spel kommer få en helt avgörande betydelse. 

Det är ju dessvärre så att Manchester United tappat en hel del dragningskraft på transfermarknaden de senaste åren. Under van Gaal och Jose Mourinho lyckades man fortfarande värva tunga namn. Men nu, när klubben är inne på sitt tredje eller fjärde försök till ombyggnad i jakt på att ta sig tillbaka till toppen, tycks det ha blivit svårare. Det finns helt enkelt bättre lag där spelare har avsevärt större chanser att vinna titlar och nå framgångar.
United har en stor sommar framför sig och VD Ed Woodward sa i förra veckan att man ser det kommande transferfönstret som en mycket viktig del i renoveringen av laget. Dvs vi kan vänta oss stor aktivitet. Och United har sina identifierade transfermål. Många av dem är heta spelare på marknaden – Tex Jadon Sancho, som sägs jagas av de flesta storklubbarna i Europa. Andra är James Maddison och Jack Grealish. Och Moussa Dembele, Jude Bellingham, Timo Werner m.f

Det är ju olika faktorer som avgör när en spelare väljer klubb. Lön, historia, relation till klubben, geografiskt läge, möjlighet att ta plats i laget, spelarens känsla vid möten med klubben, miljö, möjlighet att bli den stora stjärnan, agentens relation till klubben m.m m.m. Men en ganska viktig komponent för de bästa spelarna är är ju de där med Champions League-spel.
I dagsläget är det ytterst osäkert om United kommer kunna erbjuda spel i Champions League nästa säsong. I Premier League är fighten stenhård och United har lag som Everton, Wolves, Sheffield United och Spurs mellan sig och en CL-plats. Kanske blir att vinna Europa League i slutändan vägen man måste satsa på..
Solskjaer medger att en vår där det klickar för laget och utveckligen går framåt kommer göra det lättare att attrahera sina transfermål, men tror inte Champions League blir en avgörande faktor.
"Champions League ger klubben mer resurser, mer pengar och det är en av sakerna. Det är ju en prestigefull turnering att vara i såklart. Genom att göra så bra vi kan ifrån oss under resten av säsongen och om vi lyckas imponera på spelare vi vill ha så kanske det blir lättare för oss att övertyga dem om att komma hit. Men jag tror inte att en säsong - den här säsongen är det Europa League - och om nästa säsong blir med eller utan Champions League, jag skulle inte säga att det blir helt avgörande för huruvida en spelare signar för oss eller ej."
Källa: Mirror

Kommentarer till artikeln

10 KOMMENTARER

  1. Förmodligen köper vi spelare som Maddison, Grealish, Rice, Longstraff med flera, spelare som aldrig tidigare satt sin fot i CL – och som inte har speciellt höga krav – bortsett från att blåsa United på en fet övergångssumma samt lön.

    16
    6
  2. OGS med sådana uttalanden förvandlar värsta fall till bästa fall, och gör det oacceptabla acceptabla. Detta gör han för att sänka kravnivån från supportrarna så att OGS behåller sitt jobb som ManUtds tränare!!!

    13
    1

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen