post image

Solskjaer: Nyckeln till mål – Ge bollen till Martial

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-27
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer säger att nyckeln till att få ut mesta möjliga ur Anthony Martial är att ge honom bollen och låta honom skapa. 

Manchester United hade i går en enkel dag på jobbet då man komfortabelt besegrade Newcastle hemma med 4-1 hemma på Old Trafford. Äntligen lyckades man dominera och bryta ned ett sämre motstånd på ett övertygande sätt. Och en nyckelspelare var Anthony Martial, med sina två mål.
”Nyckeln är att ge honom bollen” sa Solskjaer efter matchen. ”Han är inte den spelaren som kommer ta löpningar längs kanterna hela dagen. Vi måste ge honom bollen. Jag tror grabbarna har sagt det många gånger själva. Hur ska vi göra mål? spela fler bollar till Anthony bara. Vi måste spela framåt mer. Det är viktigt för Anthony att röra bollen mycket. Höger eller vänster. Jag tycker målet i dag liknande det han gjorde mot City. Och han kunde gjort ett hattrick.”

Martial hade sedan en boll stolpen. Så nära var han att bli den första Manchester United-spelare sedan van Persie 2013 att göra ett hattrick i Premier League. Solskjaer bytte sen ut både Martial och Rashford, eftersom man har ligamatch redan på lördag igen - då mot Burnley.
"Jag har själv blivit utbytt så många gånger när jag gjort två mål. Det handlar om att bli redo igen till nästa match. Vi har match igen om 48 timmar! Vi kan inte riskera anfallarna - vi har inte så många av dem. Så det var ett enkelt beslut att ta av Marcus och Anthony så de är redo för Burnley."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen