post image

Solskjaer: Min mörkaste dag i United – men jag kan inte ge upp nu

Skriven av: admin
Publicerad 2021-10-24
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer ger sina kommentarer efter dagens mardrömslika förlust mot ärkerivalen. 

Efter en lång period av svaga resultat mot på pappret sämre motstånd så ställdes United i dag inför sin första riktigt tuffa uppgift – formstarka Liverpool hemma på Old Trafford. Laget har tidigare kunnat resa sig mot topplag och rivaler och det fanns en förhoppning om att den där vändningen mot Atalanta i onsdags skulle kunna funka som en katapult mot en bättre form. Men icke. United låg under med 4-0 i halvtid mot ärkerivalen och förlorade matchen med 5-0.

Det är en dag att snabbt glömma för alla som sympatiserar med United och frågan är hur Solskjaer ska gå vidare från det här. Efter matchen pratade han med Sky Sports och medgav att man nu är på den djupaste botten.

"Det är inte lätt att säga någonting förutom att det här här min mörkaste dag som ledare för dessa spelare. Hela framträdandet var inte bra nog. Vi skapade lägen, de hade chanser och de var kliniska. Det tredje målet avgjorde matchen."

"Det är mitt ansvar, så är det. Coachingpersonalen är väldigt bra, de är briljanta. Det är jag som väljer hur vi ska gå in till matchen. Vi var inte kliniska nog och gav bort för mycket ytor och när man ger bra spelare yta så gör de mål. Det är en bra fråga (varför vi inte spelade på kontring). Vi spelade hemma, mot Liverpool. De har kommit hit under de senaste två och ett halvt åren och vi har haft en liknande approach med att pressa högt. I dag gjorde de mål på sina chanser tidigt i matchen."

Sky-reportern frågade Solskjaer när han gick från att hoppas på att kunna vända matchen till att bara skademinimera.

"Vid 4-0. Det var fjärde målet som (satte spiken i kistan). Att gå in till halvtid och sedan behöva göra mer än ett mål var 15:e minut.. Jag vet att grabbarna är kapabla, men det fjärde målet precis innan halvtid.. Jag tänkte att vi kunde organisera alla under halvtid, men det fjärde målet var game over. Förra säsongen förlorade vi med 6-1 mot Spurs, men det här är värre. Motståndet gör det också mycket tyngre för mig som Manchester-grabb. Vi måste verkligen komma över det här fort och gå vidare."

Reportern påpekade att pressen nu kommer vara enorm och han frågade om Solskjaer själv anser att han är rätt man att ta United vidare nu.

"Jag har kommit för långt. Vi har kommit för långt som grupp. Vi är för nära för att ge upp nu. På frågan hur man vänder ett mörkt läge som detta, svarade Solskjaer.

Det kommer bli svårt (att lyfta alla). Jag förstår mänsklig natur och spelarna kommer vara låga. Jag kommer se dem i ögonen och deras karaktär. Jag vet att det finns mängder av karaktär här. Jag vet att vi är på botten nu och vi kan inte må sämre än såhär, så låt oss se var det tar oss."

Kommentarer till artikeln

1 KOMMENTARER

  1. Det var ingen överraskning… Både media och ”folket” insåg att om vi spelar som vi gjort de senaste matcherna ovasett vinst (tur) så skulle detta hända mot ett bättre motstånd. Detta var Atlanta matchen nr2

    0
    0

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen