post image

Solskjaer: Jag visste att det var honom jag ville ha

Skriven av: admin
Publicerad 2019-12-20
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer förklarar hur det kunde gå så fort från det att United ringde till att han lämnade uppdraget i sin dåvarande klubb Molde. 

Manchester United sparkade Jose Mourinho den 18:e december 2018 och redan dagen efter så var Ole Gunnar Solskjaer presenterad som interim-tränare. Norrmannen förklarar nu att en anledning till de snabba puckarna var för att han hade låtit skriva in en speciell Unitedklausul i sitt Moldekontrakt.
”Jag ville komma hit till United. Men det blev inte av så jag återvände till Molde. När jag skrev nytt kontrakt där så sa jag att om Man United kommer och vill ha mig så vill jag att det ska stå i mitt kontrakt att jag kan lämna – om de kommer, om de ringer. Om jag nu är dum och naiv nog att tro det. Det var ju ingen som trodde det skulle ske efter vad jag gjorde i Cardiff, men jag lät skriva in det i mitt kontrakt och det var den enda klubben.”

I och med Solskjaers återkomst i United så fick vi även återse ännu ett bekant ansikte - Mike Phelan, som jobbade med Sir Alex Ferguson i många år. Och Solskjaer säger att han alltid visste att det var just Phelan han ville ha som assisterande manager.
"Jag försökte få tag i Mike Phelan för jag visste att jag behövde ha Mick med mig. Han höll tydligen på med någon coaching-pass på något college i Burnley och jag fick inte tag på honom. Direkt när jag fick samtalet (om United) så ringde jag honom. Ringde, ringde och ringde."
"Jag ringde även Sir Alex och sa "jag har blivit erbjuden det här, vad tycker du? Han sa "ja, det här klarar du." Jag visste att jag behövde Mick. Till slut fick jag tag på honom. Han hade ungefär 150 missade samtal. Sir Alex hade också ringt honom och sagt "du måste prata med Ole."
"Jag minns att jag var nervös när jag klev in för det första mötet med spelarna. De satt där och väntade. Jag pratade med Carras (Carrick) dagen efter att klubben hade ringt mig och han berättade vad de gjort på träningarna. Vi hade ett samtal och Michael är en riktig toppenkille."
Källa: MEN

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen