post image

Solskjaer: Han är som gjord för kaptensrollen

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-23
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer hyllar Harry Maguire för dennes ledaregenskaper och säger att han kommer växa sig ännu starkare i sin roll som kapten för Manchester United. 

Maguire värvades i somras från Leicester och blev i och med övergångssumman på £80 miljoner den dyraste försvarsspelaren genom tiderna. Engelsmannen har gjort ett bra jobb i United under säsongen och blir allt bättre. Sedan förra månaden är han också permanent kapten och Ole Gunnar Solskjaer säger att han är djupt imponerad över 26-åringens ledarskap.
”Vi har haft olika kaptener över åren. Gary Neville, Roy Keane, Eric Cantona, Ryan Giggs – de har alla haft olika personligheter. Men Harry är sin egen man. United är om inte den största, så en av de två eller tre största klubbarna i världen och han är nu frontfigur ör klubben.”

"Harry är född ledare. Definitivt. Det pratade vi även om i våra tidiga samtal med honom - att han skulle ta ledarrollen. Det var honom vi ville ha i den rollen. Jag hade ärligt talat inte förväntat mig att han skulle bli kapten så fort men redan från starten så har han varit i omklädningsrummet och pratat med coacherna, gjort sig hörd, han har erfarenhet och allt som en kapten ska ha."
"Jag har alltid tänkt att det är natuligt för honom att ta den rollen, men hans framträdanden har ju hjälpt också. Jag är väldigt nöjd med grabben. Det var ett av attributen vi tittade på när vi signade honom. Som kapten i den här klubben så måste du vara hårdhudad, du kan inte sura eller tycka synd om dig själv, du måste titta framåt och vara förebyggande. Han måste leda män. Vi har några män och några pojkar också, men man måste utgöra ett gott exempel för alla och det gör han."
"Och när laget är mer konsekvent så kommer han vara en ännu större närvaro - definitivt. Man måste kunna hantera många matcher och spela hela tiden, men han har aldrig bett om att få vila. Han spelar för landslaget, han spelar för oss - både i mitten av veckorna och på helgerna. Han är den typen av personlighet som vill vara där ute på planen - det är en ledare. Han organiserar även paintball, sammansvetsande middagar m.m - han har tagit på sig allt!"
Källa. Mirror

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen