post image

Solskjaer förklarar sina byten – därför tog jag av Bruno och Ronaldo

Skriven av: admin
Publicerad 2021-09-15
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer försvarar sina byten i gårdagkvällens match mot Young Boys. 

Solskjaer har ofta fått kritik för sin match-coachning och bristande taktiska förmåga. Igår efter att Wan-Bissaka blivit utvisad i slutet av första halvlek mot Young Boys så tog Solskjaer ut Jadon Sancho och satte in Diogo Dalot. Efter pausvilan tog han sedan ut stackars Donny van de Beek – som äntligen hade fått en start – och satte istället in Raphael Varane, som bildade trebacklinje/fembackslinje med Lindelöf och Maguire – med Dalot och Shaw på kanterna. Det var väl kloka byten ändå.

Men en bit in i andra halvlek tog han ut Bruno Fernandes för Nemanja Matic och Cristiano Ronaldo för Jesse Lingard – två byten av märkligare karaktär.

 

"Det hade gått ca 70 minuter och de hade sprungit mycket både i lördags och i den här matchen" sa Solskjaer efter matchen. "Konstgräset tar ut sin rätt också. Vi ville ha in Nemanja Matic erfarenhet och Jesses ben. Cristiano är exceptionell men vi måste ta hand om honom och det kändes som rätt stund att ta av honom."

"Som Harry sa här också så fanns tecken under de sista fem minuterna av första halvlek att de skulle börja slå in inlägg i boxen. Vi visste att de skulle ha sin långa stora anfallare där och vi var tvungna att hantera det bättre. Jag tycker att Rapha, Victor och Harry hanterade det bra. Men vi borde gjort bättre ifrån oss med boll kanske. Vi kunde ha spridit ut oss mer och satt upp en av mittfältarna högre upp för att ge Cristiano support - han var ensam där uppe.

Solskjaer sa också att han anser att Ronaldo borde ha haft straffspark när han föll efter kontakt från en motståndare.

"Cristiano borde haft en straff och det borde varit rött kort. Han knuffar omkull honom med armen och han är en-mot-en mot målvakten - men han blåste antagligen inte för det hade krävt en utvisning. Och så är det ibland med unga domare."

Källa: The Sun

Kommentarer till artikeln

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen