post image

Solskjaer: Finanserna lider av missat CL

Skriven av: admin
Publicerad 2020-02-27
Dela artiklen:

Missa inget om ditt lag!!

Missa inget!

Få nyheter om Manchester United skickade direkt till din email.

Ole Gunnar Solskjaer medger att det ekonomiska bortfallet som uteblivit Champions League innebär, påverkar även en mycket rik storklubb som Manchester United. 

Manchester United har på senare år åkt in och ut ur Champions League och klubbens senaste siffror visar på att man lider ekonomiskt av att missa turneringen.
Den här säsongen har United fortfarande relativt goda möjligheter att säkra spel i Champions League till nästa säsong. Man ligger 5:a i Premier League och det är oklart huruvida en femteplats faktiskt kommer ge CL-spel, eller om man måste knuffa ned Chelsea ifrån fjärdeplatsen. Det är antagligen bäst att ha den målsättningen för att var på den säkra sidan. Man är även kvar i Europa League, där en seger i turneringen ger en direktbiljett till nästa års Champions League.

Solskjaer säger att det utöver det sportsliga också är väldigt viktigt för United att nå CL av ekonomiska skäl, för att det börjar bli kännbart.
"Vi är en storklubb och vi har bra finanser, men ju längre man missar Champions League desto mer lider man. Det är en ambition att ta oss tillbaka av fotbollsmässiga skäl och av ekonomiska skäl. Men vi måste bara fokusera på nästa match."
Källa: Mirror
 

Kommentarer till artikeln

3 KOMMENTARER

 1. Tror Pochettino skulle göra succé i United.
  Olé har gjort så bra han kan och han har rensat en del och köpt in bra. Men taktiskt sett kan han inte ta oss till den absoluta toppen. Så vart ligger ambitionerna? Slåss om topp 4 eller slåss om guldet? Jag vet ju vad jag skulle välja iaf.
  Pochettino skulle kunna vara nästa steg att utveckla detta unga lag till något riktigt bra och köpa in lite mer spetskompetens där det behövs.
  Plus att vi skulle nog ha det bra mycket lättare att få in denna kompetens om spelarna ser att det är Poch vid rodret och inte Olé..

  14
  4
  1. och inge illa menat mot Olé. Han älskar klubben mer än allt annat, men detta är inget kramkalas och United ska ha bland dom absolut bästa tränarna, för annars vinner man inte. Så enkelt är det.
   Olé är inte nära topp 10 i världen. Så då blir inte United topp 10 i världen heller. Simpelt tkr jag.

   5
   2
   1. Jag håller med dig att Poch är ett alternativ för att ta det ett steg längre. Ole kommer inte vinna trofeer med oss. Dock tycker jag att Ole borde vara kvar i klubben på något sätt, headcoach för värvningar eller DoF, vad vet jag vad han är kapabel till. Men jag tror att Ole har en del bra egenskaper, dock inte taktiskt.

    6
    13

Lämna ett svar

Kommentarer i andra artiklar
Senaste nytt från
Manchester United
Ladd fler nyheter
Sparad i "Mina Nyheter"
Fotbollschefen